Claycon
Hectopat
Selam, bir kaç gündür mining yapmayı deniyorum ve hemen hemen bir düzen oturttum gibi. Bu konuda yeni olduğum için pek bilgi sahibi değilim. Sistemim hakkındaki bazı sorularımı sormak ve fikirlerinizi almak istiyorum. Sistemde MSI'ın RX580 Armor 8GB OC Edition ekran kartını kullanıyorum. Genel değerlerimi resim ve yazı olarak ekleyeceğim.
- Belleklerime sadece 30MHz OC yaptım. Micron belleklerin ne kadar iyi olduğunu pek bilmediğim için daha ileri gitmedim. Sizce daha fazla OC yapmalı mıyım? Redditte 2250MHz'e kadar OC yapıp sorunsuz kullananları gördüm fakat kararsız kaldım.
- Aslında bana göre istemeden çok fazla UV yaptım ve ilginç bir şekilde hiç hata almadım. Sizce daha ileri götürmeyi denemeli miyim?
- Denediğim fan profilleri arasında, ses ve sıcaklık bakımından bana en mantıklı gelen profili kullanıyorum. Fanlarım 2200-2300RPM arasında çalışıp 58° yi geçmesini önlüyor, hatta bazen 57° ye düşüyor. Sizce fan hızını düşürüp 60° civarında kullanmak mantıklı olur mu? yoksa böyle çalıştırmaya devam mı etmeliyim. Açıkçası ses rahatsız edici değil, ama daha düşük olması fena olmazdı.
- Binance üzerindeki istatistiklerde sürekli düşük kazım yaptığım güncelleniyor. 15 dakikalık performans dediği yer 9-19 mh/s olarak güncelleniyor hiç 27 olduğunu görmedim.(Örneğin bu yazıyı yazarken sistem etkin değil olarak gözüküyor
) Dün test amaçlı yaklaşık 4 saat kadar çalıştırdığımı tahmin ediyorum ve 0.00009164 ETH kazmışım. Şu an sistem 5 saatten fazladır kazım yapıyor fakat 0.00007785 ETH kazmışım.
- Kazım için lolminer kullanıyorum. Önerdiğiniz bi program var mı yoksa buda kullanılır mı?
- Mining dosyasını düzenlerken izlediğim çoğu kişide tek pool var fakat ben düzenlerken pool ve pool2 olarak 2 ayrı satır vardı. Binance üzerindeki bilgilerle iki satırıda doldurdum. Sizce binance üzerinde eksik mh/s olmasının sebebi bu fazladan pool2 satırı olabilir mi ?
- lolminer üzerinde bazen alttaki satırlar geliyor. Bunlar ne anlama geliyor?
GPU 0: Found a share of difficulty 9.64G
GPU 0: Share accepted (34 ms)
-Alttaki satırlara bu yazıyı hazırlarken ilk defa denk geldim-
GPU 0: Found a share of difficulty 13.63G (8 satırda alt alta iken 1 sefer denk geldi)
GPU 0: Found a share of difficulty 9.12G
GPU 0: Found a share of difficulty 21.02G
GPU 0: Found a share of difficulty 44.20G
GPU 0: Found a share of difficulty 8.79G
GPU 0: Found a share of difficulty 32.41G
GPU 0: Found a share of difficulty 39.69G
GPU 0: Found a share of difficulty 37.70G
Received a defect stratum message: <unspecified file>(1): expected ']' or ',' (1 defa denk geldi)
Pool not sending data for 150 seconds. Reconnecting. (2 defa denk geldi)
- GPU saat hızı 1100 MHz 800 mV
- VRAM saat hızı 2030 MHz 800 mV
- Güç tüketimi sabit 70W
- Sıcaklık 57-58° aralığında sabit
- Kazım performansı 27-27,5 mh/s
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: