MADO virüsü

kerem8214

Hectopat
Katılım
6 Kasım 2018
Mesajlar
213
Böyle bir virüsü ilk defa görüyorum. Bir şekilde bilgisayarıma bulaştı ve D:/ yi ele geçirdi resmen. İçindeki tüm dosyalarımın sonuna .mado ekledi formatı eski haline çevirsem dahi dosya bozuk çıkıyor. Bilgisayar kendi kendine reklamlar açıyor. İnternette arattım neredeyse sonuç bulamadım. Olan metin belgelerine şu şekilde yazı eklemiş (bilgisayar kastığı için ekran görüntüsü alamadım kusura bakmayın).
: ATTENTION!

Don't worry, you can return all your files!
All your files like photos, databases, documents and other important are encrypted with strongest encryption and unique key.
The only method of recovering files is to purchase decrypt tool and unique key for you.
This software will decrypt all your encrypted files.
What guarantees you have?
You can send one of your encrypted file from your PC and we decrypt it for free.
But we can decrypt only 1 file for free. File must not contain valuable information.
You can get and look video overview decrypt tool:
Price of private key and decrypt software is $980.
Discount 50% available if you contact us first 72 hours, that's price for you is $490.
Please note that you'll never restore your data without payment.
Check your e-mail "Spam" or "Junk" folder if you don't get answer more than 6 hours.


To get this software you need write on our e-mail:
[email protected]

Reserve e-mail address to contact us:
[email protected]

Your personal ID:
0217OIWojlj48HpSLHTVtZts6GWclvIHKAAyvEWZtLxubQGQRE1Qk
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Metin belgesindeki yazıyı okurken şaşkınlıktan ağzım açık kaldı. Adamlar Hard Disk fidyeciliği yapmış baya baya inanılmaz. Yani bilmiyorum, farklı bir sistemde daha önce şu an kullandığınız sisteme takmadığınız bir USB üzerinden Windows kurulum USB'si hazırlayın sonra asıl sisteminizi kapatıp ethernet kablosunu çıkartın, bu şekilde bütün disklerinizi temizleyerek format atın, Hard Disk'inize dair hiçbir veri kalmasın format atarken. Belki bu şekilde kurtulabilirsiniz, virüsü ilk defa duydum ve internette araştırdım dediğiniz için bizzat araştırma gereği duymadım. Dediğim yöntemi denemek belki işinize yarayabilir.
 
Geçmiş olsun. Ransomware tipi bir zararlı. Dosyalarınızı şifrelemiş ve çözmek için sizden para istiyor. Ödeme yapmanızı tabii ki önermem, zira dosyaları geri alacağınızın bir garantisi yok.

Kaspersky Internet Security indirip tam tarama yaparak virüsü temizleyin. Zannedersem henüz bir çözüm yok gibi. Dosyalarınız önemsizse format atıp dosyalarınızı silinmesini göze alarak virüsten kurtulabilirsiniz. Şu konuyu inceleyin ve takipte kalın:
 
Dostum fidye virüsü kendileri. Sizden D diskinizdeki dosyaları açmak için 490 Dolar istiyorlar. Önemli bir şeyiniz yoksa bilgisayara tamamen temiz bir format öneriyorum.

Ben virüsü görünce D'deki her dosyayı sildim CS GO yedeği aldım CS GO yedeğine hiç zarar verdirmeden hemen formata başladım virüs diskte kalır mı?
 
Birkaç yerde SpyHunter yazılımının çözdüğünü okudum. Denemekten zarar gelmez. İndirin ve tarayın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı