Mafia: Definitive Edition incelemesi

Esperoja

Kilopat
Katılım
23 Ocak 2020
Mesajlar
6.614
Makaleler
34
Çözümler
29
Yer
İstanbul
Oyunu farklı dallara değerlendireceğim en son hikaye hakkında konuşacağım.

Çatışma mekaniği.
Fazlasıyla sıkıcı, bir süre sonra bayıyor ve zevk alamıyorum çatışma sahnelerinden, aşırı fazla çatışma sahnesi eklenmiş gibi hissettim, mafya oyunundan ne bekliyorum bilmiyorum ancak ana hikayeye ulaşmak için sıkıla sıkıla geçtim çatışma sahnelerini, 10 üzerinden 5 ancak veririm.

Hikaye.
Hikayesi mükemmel, her sahnede hemen bitireyim de hikayenin devamını öğreneyim diye sabırsızlanıyorum, 10 üzerinden 10.

Dövüş mekaniği.
Mükemmel mi? Hayır değil ancak oyunda dövüşmeye pek girmiyorsunuz, girdiğiniz sahnelerde de sizi üzmüyor, 10 üzerinden 7.

Silah çeşitliliği.
Silah çeşitliliği yok resmen, oyunda adam akıllı silah yok yahu, yeni bir silah görünce gözlerim fal taşı gibi açılıyor. 4 tabanca çeşidi var 3'ü birbiriyle aynı resmen, tek farklı olan pompalı tabanca karışımı silah. Çıkardığı ses ve taşıyabildiğiniz mermi dışında bir fark göremedim desem yeridir. Zaten ana silah olarak bir tek tommy gun var, ardından da pompalı ve tüfek geliyor sadece 1 sahnede kullandığımız keskin nişancı tüfeğini dahil etmedim. 10 üzerinden 3.

Araba çeşitliliği.
Gayet yeterli, güzel arabalar var bu konuda hiç sıkıntı yaşamadım. 10 üzerinden 10.

Araba sürüş mekaniği.
O zamanki araçlara uygun bir mekanik yapılmış, rahatsız etmiyor ama alışmak biraz zor oluyor. 10 üzerinden 7, motor mekaniğini beğenmedim.

Para sistemi.
Oyunda para falan yok, gidip kıyafet alayım falan da diyemiyorsunuz ne de olsa açık dünya oyunu değil, trafikte ceza yediğinizde büyülü bir şekilde para çıkarıp veriyorsunuz asla kazanmıyorsunuz bir cüzdanınız yok yani. Oyunda hikayeye odaklanmak için güzel düşünülmüş bir detay, 10 üzerinden 10.

Görevler.
Çatışma sahneleri gerçekten bayıyor yahu, bir de zor seviyede oynadım gına geldi çatışma da çatışma çatışma da çatışma, aynı şekilde araç sürmek de baydı artık. Hep biz sürüyoruz resmen, başkasının sürdüğü sahnelerde huzura eriyorum ancak bu sürme sahnelerini atlama özelliği vardı sanırsam, açmanızı öneririm. 10 üzerinden 3.

Optimizasyon.
Oyunun optimizasyonu mükemmel diyemem, tüm ayarlar olabilecek en yüksek ayarlarda RTX 2060 i7 4790 Sistemim ile 80-120 FPS arası oynadım oyunu, 970'i satmasam 2060'a geçmesem orta ayarda falan oynardım kötü olurdu.
10 üzerinden 6.

Grafikler.
Gayet yeterli derecedeydi grafikler, mükemmel değil mükemmel olmasını da beklemezdim ama göze batmıyordu. 10 üzerinden 7.

Lütfen oyunu oynayacaksan aşağıyı okuma, oyunun sonundan başına kadar spoiler dolu :).
Oyunda öğrendiğim tek şey kimseye güvenmemek, hikayedeki favori karakterim olan sam son sahnede yaptığı ihanet beni benden aldı. Allah belasını versin gerçekte elimde olsa alıp boğazlayacaktım. Paulie'nin konuşma tarzından vs. pek beğenmiyordum ancak sam tarafından öldürüldükten sonra içim içime sığmadı, böyle düşündüğüm için kendimi çok çok kötü hissettim, Morello'yu öldürünce mutlu oldum ama oyunda ilerledikçe düşünmeye başladım, şimdi de salieri çok güçlü olmayacak mıydı? Pizza açma hayalleri kuran Paulie'nin öldürülmesi beni çok üzdü, iyi adam olduğunu gittikten sonra anladım :(.

Son sahnede 2. oyundan joe ve Vito'nun gelip Tom'u vurmaları, ulan şeref yoksunları gül gibi adamı nasıl vurursunuz! Mafia 2'yi de yüklemiştim oynamak için, öyle bir karakteri oynamak dahi istemiyorum, sinirlerim bozuldu gece gece. 10 yaşımdayken Mafia 2 oynayıp ağlamıştım son sahnede, 1. oyunu oynasam ağlamayacakmışım onu anladım. Zamanında arabalarımı yapan, silahlarımı veren, bana para veren Salieri'yi hapise atacağım aklımın ucundan dahi geçmezdi, ancak son sahnelerden sonra iyi ki yapmış, iyi ki hapise atmışız dedim. Paulie'nin ölüm sahnesinde karakter o kadar duygusuzdu ki üzülesim gelmedi, o sahnede zaten Paulie'yi sevdim.

Oyunda yaşlanmış Tom'u görmek beni duygulandırdı, şeref yoksunu joe ve vito gelip vurana kadar! Umarım 2. oyunu oynadığımda böyle bir şey yapmaları için gerekli bir neden sunarlar oyun içinde.

incelemeyi okumalarını, severlerse oyuna bir şans vermeleri için bazı kişileri etiketleyeceğim buraya. @Samotne Ciasteczka @TÇB @RPM (bilgisayarınızı tamamladığınızda oynarsınız :) ) @hadwiger

İncelemem bu kadardı, okuduğunuz için teşekkürler, umarım aklınızda fikir oluşmuştur.
 
Karakterleri ve hikayeyi Mafia 1'den al, Mafia 3'e yapıştır, sonra 249TL'ye Mafia "Çöp Edition" diye sat. Neredesin be 2K Czech?
Neyse, hiç olmazsa son sahnede Vito güzel duruyor.

Ellerinize sağlık, güzel olmuş.
Sen asıl 2'ye bak en büyük üçkağıt onda. 10 TL'lik oyunu 200 lira yaptılar.
 
Serinin ilk oyununu yıllardır oynayıp da Remake versiyonunu hiç beğenmeyen var mı ben gibi?
Ben. Hiçbir Mafia serisinde "Definitive Edition" olanını beğenmedim. Mafia 2'de mesela optimizasyon berbat, kaşlar ve gözler bozulmuş, PhysX kıyafet fiziği bozuk ve oyun Steam'de gereksiz pahalı.
Sen asıl 2'ye bak en büyük üçkağıt onda. 10 TL'lik oyunu 200 lira yaptılar.
Ooo hoo, ona hiç girmeyelim. Güzelim 30TL oyunu bozup 200TL'ye kekliyorlar. Yazık.
 
Ben. Hiçbir Mafia serisinde "Definitive Edition" olanını beğenmedim. Mafia 2'de mesela optimizasyon berbat, kaşlar ve gözler bozulmuş, PhysX kıyafet fiziği bozuk ve oyun Steam'de gereksiz pahalı.

Ooo hoo, ona hiç girmeyelim. Güzelim 30TL oyunu bozup 200TL'ye kekliyorlar. Yazık.
Benim için Mafia 1 ve Mafia 2'den sonra bu seri bitmiştir. Gerçekten Mafia 1 atmosferini ve gerçek nostaljiyi yaşamak isteyen ilk çıkan Mafia 1 oyununu oynayabilir.
 
Teşekkürler, 1. oyunun remake'i beni pek rahatsız etmedi ancak 2. oyunun incelemelerine baktım gerçekten fazla para vermeye değecek bir durum yok arkadaşımda Mafia 2 klasik sürümü var onu oynayacağım, eline yüzüne bulaştırmışlar remake yapacağız derken, 1. oyunda yapılan remake hoşuma gitti ama 2 berbat duruyor.
 

Geri
Yukarı