İnceleme Mafia: Definitive Edition

Game design'ı pek benlik değil ama yine de kendini oynattırabildi bana. Hikayesi fena değil.

Genel olarak tek amacın hikayede bir sonraki adımı görmekten ibaret olan oyunları sevemiyorum.

Oyunun eski versiyonunu oynamadım ama definitive edition versiyonunu çok beğendiğimi söyleyebilirim. (Daha sonrasında mafia 2 remastered oynayınca mafia 1 definitive edition versiyonunda ne kadar kaliteli iş yaptıklarını çok net bir şekilde anlamıştım.)
Oyun her anlamda güzel. Hem hikaye hem grafik açısından üst düzey olduğunu düşünüyorum.
Karakter meselesinde ise burada yapılan yorumlara katılmıyorum. Bence tam da hikayede beklenen tipte bir karakter olmuş. Mafya ile hiçbir alakası olmayan, temiz yüzlü, kendi halinde bir delikanlı. Zaten ister istemez mafya işlerine bulaştığında hikayenin karanlık ve kirli tarafının ağırlığı karakteri daha bir oturaklı yapıyor. Olayda tam olarak bu; sıradan birinin kendini bir anda çok derin meselelerin içerisinde bulması.

Yeni nesil Update olmadığı için konsollarda kötü çalışan bir oyun o yüzden alasım gelmiyor.

Hem eski hem yeni versiyonunu oynadım. Oynayabiliyorsanız kesinlikle Definitive Edition'u oynayın derim. Zira her açıdan orijinal Mafia'dan daha iyi buldum. Ayrıca orijinal Mafia gerçekten çok zor bir oyun günümüz için. Hele final bölümü

Tip kişiden kişiye değişir. Mermi hesabı yapmak ilk oyunda da vardı remake te de var bu hoşuma gitmişti. Dövüş vasat ama ben çok sorun etmedim hikayesi güzel iki kere bitirdim. Yarış bölümü ilk Mafia oyununda olduğu gibi zor benim için 2. oyun daha iyi en yakın zamanda ikinci oyunuda deneyim etmeni tavsiye ederim 3. oyun için ilk iki oyundaki şeyi beklemeyerek oynarsan belki keyif alırsın.

Mafia 1'i bende severek bitirdim fakat gerçekten açık dünyası boş.
Yanı en basitinden bir kıyafet dükkanı bile yok tamamıyla boş.
Bu en saçma bulduğum şeydir.

Mafia açık dünya oyunu olsa da sadece araba sürmek için kullanırsınız açık dünyayı.

Gerçekten zamanının çok ötesinde hatta bugünkü oyunlarda bile bulamayacağımız türden detaylarla doluydu... Mermi kovanlarının kaybolmaması... Sizin de belirtmiş olduğunuz şarjör/mermi detayları... Zamanında ehliyet sınavıma hazırlanırken bile Mafia'da araba sürerek pratik yapmıştım park etmek için.

Sizlere şöyle bir videoyla eskiyi hatırlatmak isterim.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…