MAG Forge 100M'de LED bağlantısı sağlayan kart nedir, nasıl bağlanır?

tumer3k

Centipat
MSI MAG Forge 100M kasa aldım, altında küçük bir kart var arka kapak tarafında. Değişik uçlu bir kablosu var, ince geniş bir şey. Bunu nereye bağlayacağım? Bir de bu parça nereden güç alacak? Hiçbir şey bilmiyorum, adını dahi bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 16283283208821948136531943282563.jpg
    16283283208821948136531943282563.jpg
    188 KB · Görüntüleme: 171
  • 16283284318136524363309696774231.jpg
    16283284318136524363309696774231.jpg
    91,2 KB · Görüntüleme: 122
Güç alacağı kablo ikinci fotoğraftaki SATA güç kablosu. Onu PSU'daki karşılığına bağlamalısınız. Soldaki de RGB çoklayıcı. Çoklayıcının sol tarafındaki iki pinli kablo kasanın ön panelindeki LED tuşuna gidiyor. Fan aydınlatmasını o tuşla kontrol edebilirsiniz. Anakarttan kontrol etmek isterseniz de çoklayıcının sağ tarafından çıkan kabloyu anakarttaki karşılığına bağlamalısınız. Eğer böyle bir düşünceniz varsa anakart modelinizi belirtin.

Son düzenleme:
Güç alacağı kablo ikinci fotoğraftaki SATA güç kablosu. Onu PSU'daki karşılığına bağlamalısınız. Soldaki de RGB çoklayıcı. Çoklayıcının sol tarafındaki iki pinli kablo kasanın ön panelindeki LED tuşuna gidiyor. Fan aydınlatmasını o tuşla kontrol edebilirsiniz. Anakarttan kontrol etmek isterseniz de çoklayıcının sağ tarafından çıkan kabloyu anakarttaki karşılığına bağlamalısınız. Eğer böyle bir düşünceniz varsa anakart modelinizi belirtin.
Hocam anakartım Gigabyte B450M DS3H. "Anakarttan kontrol etmek isterseniz çoklayıcının sağ tarafından çıkan kabloyu anakarttaki karşılığına bağlamalısınız." demişsiniz lakin o kablo SATA kablosu. Anakarta bağlanabilecek bir kablo da görmüyorum burada. Bu ürün anakarta bağlanmıyor sanırım ben öyle biliyorum. Güç kaynağına bağlanıyor ve fanların da bir ucu kontrolcüye bağlanıyor(resimde bağlı olan soldaki 2 kablo fanlara ait). Bir de fanın 4 pinli 2 tane kablosu var onları da zaten anakarta bağlıyorsunuz bu kadar.

...o kablo SATA kablosu.
Anladım. Benim hatam o halde. 100R modelinde bu kablo varmış ama 100M'de yokmuş. Anakartta bir tane RGB başlığı var, anakarta bağlamak için çoklayıcı almalısınız yani. Fakat çoklayıcıyla bile kontrol edemeyebilirsiniz zira fan ve anakart markaları farklı. Şu an en mantıklısı kasa üstünden kullanmaya devam etmeniz. Onun dışında zaten bir bağlantı var ve onu da halletmişsiniz sanıyorum.

Anladım. Benim hatam o halde. 100R modelinde bu kablo varmış ama 100M'de yokmuş. Anakartta bir tane RGB başlığı var, anakarta bağlamak için çoklayıcı almalısınız yani. Fakat çoklayıcıyla bile kontrol edemeyebilirsiniz zira fan ve anakart markaları farklı. Şu an en mantıklısı kasa üstünden kullanmaya devam etmeniz. Onun dışında zaten bir bağlantı var ve onu da halletmişsiniz sanıyorum.
Anakarttaki RGB başlığı hakkında hiçbir fikrim yok. O ne?

Çoklayıcının üstündeki bağlantıların anakartta olduğunu düşünün. Aynı işlev, sadece doğrudan anakarta bağlanıyor. Bu sayede yazılım ile kontrol edebiliyorsunuz (eğer uyumluysa). Sizin anakartınızda şurada yer alıyor:
b1b98416_5.png

Çoklayıcının üstündeki bağlantıların anakartta olduğunu düşünün. Aynı işlev, sadece doğrudan anakarta bağlanıyor. Bu sayede yazılım ile kontrol edebiliyorsunuz (eğer uyumluysa). Sizin anakartınızda şurada yer alıyor:
Eki Görüntüle 1135185
Hocam led tuşu farklı bi şey. Kasanın üstünde led tuşu var basıyorsunuz renk değişiyor. Kontrolcü de buna yarıyor işte. Sizin dediğiniz farklı diye biliyorum.

Farklı zaten. Anakarttakini sorduğunuz için özellikle onu açıklamıştım.

Eki Görüntüle 1135185
Hocam konuyla alakasız ama birinden yardım almam gerek şu an o yüzden soracağım. Anakartımın görselini atmıştınız zaten yukarda görebilirsiniz. Bu anakarta sol üstteki yere 8 pin kablo takacağım ama bende 4+4 var bi de 6+2 var. Hangisini takmam gerek? Bir de internette izlediğim videoda şu anakartın alt tarafındaki fusb1 ve fusb2 kısımlarından birine adam kablo takıyordu bende öyle kablo da yok. Neden bende yok ve takmak zorunda mıyım?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı