MAG272CQR vs AOC C27G2ZU

MSI MAG272CQR VS AOC C27G2ZU

  • MAG272CQR

  • C27G2ZU


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
2070S grafik kartı ile 27" monitörü 240Hz olduğu için 1080P kullanmak mantıksız. Yakından baktığınızda pikseller kolaylıkla sayılabilir. 165Hz 2K monitör almak kat kat yararınıza olacaktır. Aşırı profesyonel olmadığınız sürece gerek de yok zaten. 2K 165Hz ile keyfinize bakmanızı öneririm.

Ama CS:GO LoL Fortnite gibi oyunlar 2K oynanır mı çözünürlük artınca adamları görmek zorlaşıyor diye okumuştum.
 
Ama CS:GO LoL Fortnite gibi oyunlar 2K oynanır mı çözünürlük artınca adamları görmek zorlaşıyor diye okumuştum.
Hocam ben 1920x1080 diğer ayarlar düşükte oynuyorum ve supreme rankım. Siz de 2K yapıp diğer ayarları düşükte kullanırsanız takır takır vurursunuz aim varsa. Tabii nasıl alıştıysanız öyle oynayın yine de.
 
Ama CS:GO LoL Fortnite gibi oyunlar 2K oynanır mı çözünürlük artınca adamları görmek zorlaşıyor diye okumuştum.

İsterseniz çözünürlüğü ayarlardan düşürebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla düşük çözünürlüklerde ekran boyutu küçüldüğü için daha dar alanda görmek kolay olur. 2K ile 1080P arasında boyut farkı yok. Sadece piksel farkı var. Adamı piksel piksel görmek yerine daha gerçekçi hatlar ile görürsünüz. Tek fark bu olacaktır sanırım.
 
Hocam ben 1920X1080 diğer ayarlar düşükte oynuyorum ve supreme rankım. Siz de 2K yapıp diğer ayarları düşükte kullanırsanız takır takır vurursunuz aim varsa. Tabii nasıl alıştıysanız öyle oynayın yine de.

Görüntüde çok bir değişiklik olur mu peki yani işte oynanış açısından eksileri artılarını kısaca özetler misin.
 
Görüntüde çok bir değişiklik olur mu peki yani işte oynanış açısından eksileri artılarını kısaca özetler misin.
Görüntü daha net olur 2K'da 1920x1080'e nazaran. Eğer 1024x768'ci arkadaşlar gibi yüksek yüksek FPS'im olsun görüntü çamur da olsa fark etmez dersen gerek yok. Ama biraz kalite istiyorsan benim gibi 2K sana daha net ve temiz görüntü sunar. Ekran kartın ve işlemcin üst segment zaten FPS konusunda sıkıntı yaşamazsın. Görüntü daha net olduğu için adamın kafasını daha net görürsün benim düşüncem bu yöndeydi hep. Yani 1024'te oynadım hiç sevemedim o görüntüyü kalitesizliği. Yani konfor ve kalite istersen farkı göreceksin.
 
Görüntü daha net olur 2K'da 1920X1080'e nazaran. Eğer 1024X768'ci arkadaşlar gibi yüksek yüksek FPS'im olsun görüntü çamur da olsa fark etmez dersen gerek yok. Ama biraz kalite istiyorsan benim gibi 2K sana daha net ve temiz görüntü sunar. Ekran kartın ve işlemcin üst segment zaten FPS konusunda sıkıntı yaşamazsın. Görüntü daha net olduğu için adamın kafasını daha net görürsün benim düşüncem bu yöndeydi hep. Yani 1024'te oynadım hiç sevemedim o görüntüyü kalitesizliği. Yani konfor ve kalite istersen farkı göreceksin.

Eksileri neler olur FPS için.
 
Eksileri neler olur FPS için.

FPS biraz düşer fakat sisteminiz gayet güçlü. O grafik kartına koymaz bile zaten 2K'ya uygun şekilde üretilen bir grafik kartı. Gerisi tamamen mükemmellik olur. Düşük çözünürlüklerde çamur gibi oluyor. Cs 1.6 oynuyormuşum gibi hissetmiştim ben şahsen. 2K ile oynamak 1080P'den daha fazla zevk verir. Özellikle oynadığınız hikaye temalı oyunlarda. FPS oyunlarında da rakibi daha rahat görürsünüz.
 
FPS biraz düşer fakat sisteminiz gayet güçlü. O grafik kartına koymaz bile zaten 2K'ya uygun şekilde üretilen bir grafik kartı. Gerisi tamamen mükemmellik olur. Düşük çözünürlüklerde çamur gibi oluyor. CS 1.6 oynuyormuşum gibi hissetmiştim ben şahsen. 2K ile oynamak 1080P'den daha fazla zevk verir. Özellikle oynadığınız hikaye temalı oyunlarda. FPS oyunlarında da rakibi daha rahat görürsünüz.

Çünkü benim şu anki ekranım 1366X768.
 

Geri
Yukarı