Mağaza tamir sürecinde 20 iş günü dolan ekran kartını iade almıyor

Ekran kartını 2. Kez servise yolladım ve bugün itibarıyla 20 iş günü bitti. Servisi aradım, değişim/iade raporu istedim ve tamam deyip kabul ettiler. Fakat sorun şu ki geçen gün ekran kartını aldığım mağazayı aradığımda bana değişim iade raporu çıktığında tercih hakkım olmadığını ve ellerinde aynı üründen varsa onu göndereceklerini söylediler. Fakat ben aynı üründen istemiyorum, paramı iade etmenizi istiyorum dediğimde öyle bir tercih hakkım olmadığını söyledi. Az önce teknik servisi aradım onlar da tam tersini söyledi. Paranı isteyebilirsin bu senin tercihin dediler. Yarın bu rapor çıkacak ve mağazayı aradığımda adam bana büyük ihtimal parayı vermeyecek değişim yapalım diyecek. Benim ne yapmam gerek? Tüketici haklarına başvuramam bu arada süreç çok uzun sürüyor. Zararlı çıkabilirim. Yani süreç sonuçlandığında ve paramı aldığımda piyasa değişmiş olabilir.

Sizin de bildiğiniz gibi talep ettiğiniz iade ise yerine getirmek zorundalar. Satıcıya haklarınızı bildiğinizi istediğiniz seçimlik hakkını kullanabileceğinizi belirtin, kabul etmezse THH'den başka seçeneğiniz maalesef yok. Belki THH'ye başvururken "Satıcının kasıtlı olarak iade vermediğini bu yüzden kur ve enflasyona bağlı fiyat farkının bilirkişi tarafından hesaplanarak iade tutarının güncellenmesini talep ediyorum" tarzında madde ekleyebilirsiniz.

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ
Tüketicinin diğer hakları
MADDE 9 – (1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;
A) Garantisüresi içinde tekrar arızalanması,
B) Tamiri için gereken azamisürenin aşılması,
C) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkiliservis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi,
Durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep
Edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçımüteselsilen sorumludur.

Sizin de bildiğiniz gibi talep ettiğiniz iade ise yerine getirmek zorundalar. Satıcıya haklarınızı bildiğinizi istediğiniz seçimlik hakkını kullanabileceğinizi belirtin, kabul etmezse THH'den başka seçeneğiniz maalesef yok. Belki THH'ye başvururken "Satıcının kasıtlı olarak iade vermediğini bu yüzden kur ve enflasyona bağlı fiyat farkının bilirkişi tarafından hesaplanarak iade tutarının güncellenmesini talep ediyorum" tarzında madde ekleyebilirsiniz.

GARANTİ BELGESİ YÖNETMELİĞİ
Tüketicinin diğer hakları
MADDE 9 – (1) Tüketicinin, ücretsiz onarım hakkını kullanması halinde malın;
A) Garantisüresi içinde tekrar arızalanması,
B) Tamiri için gereken azamisürenin aşılması,
C) Tamirinin mümkün olmadığının, yetkiliservis istasyonu, satıcı, üretici veya ithalatçı tarafından bir raporla belirlenmesi,
Durumlarında; tüketici malın bedel iadesini, ayıp oranında bedel indirimini veya imkan varsa malın ayıpsız misli ile değiştirilmesini satıcıdan talep
Edebilir. Satıcı, tüketicinin talebini reddedemez. Bu talebin yerine getirilmemesi durumunda satıcı, üretici ve ithalatçımüteselsilen sorumludur.

Hocam THH süreci ne kadar sürer peki sizce tahminen? 6 ay falan diyen oluyor.

Ekran kartını 2. kez servise yolladım ve bugün itibarıyla 20 iş günü bitti. Servisi aradım, değişim/iade raporu istedim ve tamam deyip kabul ettiler. Fakat sorun şu ki geçen gün ekran kartını aldığım mağazayı aradığımda bana değişim iade raporu çıktığında tercih hakkım olmadığını ve ellerinde aynı üründen varsa onu göndereceklerini söylediler. Fakat ben aynı üründen istemiyorum, paramı iade etmenizi istiyorum dediğimde öyle bir tercih hakkım olmadığını söyledi. Az önce teknik servisi aradım onlar da tam tersini söyledi. Paranı isteyebilirsin bu senin tercihin dediler. Yarın bu rapor çıkacak ve mağazayı aradığımda adam bana büyük ihtimal parayı vermeyecek değişim yapalım diyecek. Benim ne yapmam gerek? Tüketici haklarına başvuramam bu arada süreç çok uzun sürüyor. Zararlı çıkabilirim. Yani süreç sonuçlandığında ve paramı aldığımda piyasa değişmiş olabilir.

Hangi servis hocam? Bende ekran kartı gönderdim de 12 gündür ses çıkmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı