Mahalle düğünlerinin yapılması normal mi?

Sizce mahalle düğünlerinin yapılması normal mi?

• Normal

Oy: 26 9,9%
  • Saçmalık

Oy: 154 58,6%
  • Yapılmalı ama gürültüsüz yapılmalı

Oy: 72 27,4%
  • Sanane kardeşim?

Oy: 11 4,2%

• Oy verenlerin toplamı
    263
Makaleler
1
Yer
Ankara
Yaz ayları dolayısıyla çevremde (şehrin ortası, her yer apartman veya site) sık sık mahalle düğünleri yapılmaya başladı ve bu durum beni rahatsız ediyor, zira akla mantığa sığmayacak kadar yüksek seste müzik açıp havai fişek (kuşlara olan zararını söylemiyorum bile) patlatıyorlar. Ki bunu sınırlayan hiçbir şey de yok, polis geliyor uyarıp gidiyor ama polis gider gitmez de aynı şekilde devam ediyorlar. Bence mahalle düğünlerinin rahatsızlık vermekten başka yaptığı hiçbir şey yok.

Sizler ne düşünüyorsunuz?

Bence de yapılmamalı. Düğünler gece yarısına kadar sürüyor ve aşırı sesli şarkı açtıkları için evinde oturan insanları doğal olarak rahatsız ediyor. Bu evlerde küçük bebeklerde var yaşlı insanlarda yani onları rahatsız etmeye kimsenin hakkı yok diye düşünüyorum. Böyle olmasa zaten neden özel olarak salon açılsın ki düğünler için.

Mahalle gibi bir yerde yapilacaksa önce mahalle sakinleri bilgilendirilmeli. Dügün yapilirken de cevreyi rahatsiz etmeyecek sekilde yapilmali. Gürültü yapmak isteyen gitsin dügün salonu kiralasin. Adamlar fakir diye derdini niye biz cekiyoruz.

Ben de karşıyım. Düğünün kendisi saçma bence zaten. Evleniyorsun diye muhtemelen yıllarca bir daha görmeyeceğin "yakınlarına" yemek yediriyorsun. Ne yapsan beğenmiyorlar, sanki beğenmeleri umrunda olmalıymış gibi.

Maddi açıdan iyi değiller ise yapılabilir.

Sene olmuş 2022, 2022 senesinde hâlâ mahalle düğünleri oluyor. Arkadaş mahalle düğün salonu değil ki düğün yapmaya paran yoksa yapmayacaksın. Bu kadar basit, herkes düğün yapıyor diye senin düğün yapma zorunluluğun da yok ki. Bu düğün yapmak örf müdür adet midir her neyse artık ne olduğunu ben de çözemedim de herkeste de bir düğün yapma hastalığı var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…