Mahalle düğünlerinin yapılması normal mi?

Sizce mahalle düğünlerinin yapılması normal mi?

• Normal

Oy: 26 9,9%
  • Saçmalık

Oy: 154 58,6%
  • Yapılmalı ama gürültüsüz yapılmalı

Oy: 72 27,4%
  • Sanane kardeşim?

Oy: 11 4,2%

• Oy verenlerin toplamı
    263
@GMC Denali gelenek ve örflerine bağlı kişilere bir şey demiyorum da bana çok ters. Birbirini seven iki insan evlenir, nikahını yapar. Aynı evde yaşamalı bana göre. Düğündür şudur budur fazla masraflı. 2022 şartlarında düğün yapmaya kalksan da çok masraflı.
@reptile bir de kızı hâlâ mal olarak gören zihniyet var. Başlık parası adı altında kızlarını satıyorlar. Kızlarınızı mal gibi satıyorsunuz deyince de yok biz yapmıyoruz falan falan deyip atarlanıyorlar Madem öyle, bu başlık parası denilen saçmalık nedir ya?

Başlık parası ne oluyordu?

Kızımı sana veriyorum, karşılığında da şu kadar para istiyorum diyor kızın babası. Kızını parayla satıyor kısacası. İlla para olmasına da gerek yok, kızını verdiği için karşılığında bir şeyler bekliyor.

O gün koronaydım. Saatlerce davul zurna çaldılar. Başta bir şey dememiştim ama korona olanlar bilir insanın başı çatlıyor. Polisi aradım klasik türk polisinin gelmesi yaklaşık 45 dk sürdü ve dağıtıldı. Akşama yeniden toplanıp devam ettiler.

Umarım bu konuda normal gibi şeyler diyenler benzerini yaşarlar.

Hocam şu an o zihniyetteki insanlar yanı başımda. (Bahçemizde çalışan mesvimlik işçiler + malum partili + doğulu) Kızlarını 14 yaşında kuzenine vermişler karşılıklı alım satım gibi bir olay olmuş ve kızın haberi bile olmadan. Onlar için bir başlık parası altınlar ve ev yeterli. Galiba başlık parası almak için bir sürü çocuk yapıyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
@berfinkaraca reşit olmayan birisini de evlendirmek yasak. Keşke kız şikayetçi olsaydı, şikayetçi olsa bu sefer de paşa paşa evine geri dönecek ya da yurtlarda devlet koruması altına alınacak. Her iki açıdan da sıkıntı, ne diyeceğimi bilemiyorum. Bu zihniyettekilerin hepsi belasını en kısa sürede bulur umarım, tiksiniyorum hepsinden.

Şunu da eklemeden edemeyeceğim, kızlar özgür diye savunan kitleye yönelik bu sorum: Kızlar madem özgür, kızın istediği kişiyle evlenip evlenemeyeceğine neden babası karar veriyor? Nerede özgürlük? Bu kitlenin düşüncesi şudur:
  • Kızsan babanın sözünden çıkamazsın.
  • Kızsan şunu yapamazsın, bunu yapamazsın şort giyemezsin. Erkeklerle konuşamazsın.
  • En basitinden kapanıp kapanmayacağına baban ya da kocan karar veriyor. Bu zihniyete göre evlenene kadar babanın, evlendikten sonra da kocanın malısın.
  • Kızsan bu işte çalışamazsın, şunu yapamazsın.
Orta doğu ülkelerinin genel bir sorunu olarak kızlar hep geri plana itiliyor. Bunları aşamadığımız sürece de bir arpa yol alamayız. Her yorumumda da belirtirim, tekrardan da ekleyeceğim. Orta doğu çöplüğü kızlar için bir cehennemdir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…