Mahallede fiber olup evde olmaması

uurcanfdn1

Kilopat
Evimin tam anlamıyla hesapladım 2 adım ilerisinde fiber kablosu var. Fakat bizim binada VDSL kutu var fakat o da çok eski ve port olmadığı için internet bile alamıyorum. Türk Telekom'a gittim oradaki calısanlar fiber gelmez bosuna uğraaşmayın dedi ve başlarından itelediler. Nasıl gelemiyor anlamıyorum apartman da 4/5 kullanıcı da Türk Telekom kullanıcısı hepimiz birden istiyoruz dememize rağmen önüme kağıt verip al buna dilekçe yazın ama birkaç yıl sürer dedi. Sinirlenip çıktım sonra aklımıza direkt müdür kapısına gidip konuşmak geldi fakat o sırada müdür yokmuş bir alt kısmına gidip konuştuk bu sefer de onlar 17 bin lira verin haftaya getireyim dedi. Gerçekten böyle bir şey olabilir mi? Zaten 18 ay tahahhüt yapıp 1100 lira kitliyorsun, deli gibi para alacaksın. Üstüne ben mi para vereceğim çekilmesi için? Bu konuda ne yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.

Aynı durumu 2 ay öncesine kadar bende yaşıyordum tüm altyapıyı değiştiriyorlar şu sıralar aktif olarak çalışıyor Türk Telekom beklemenizi tavsiye ederim

@TlhTsdmr

Sizin gibi konuşsalar beklerim ama yok glemez yok 2 yıl sürer bir diğer tarafta 17bin TL verirsen getiririm falan diyorlar.

Şu şekilde işliyor yatırım durumuna göre ama amaçları her şehre yaymak bunu bu yüzden şu an için beklemekten başka bir çare yok maalesef ki

17bin isteyen bunu kendi adına mı (yani rüşvet olarak, belgesiz, elden ve nakden) istiyor yoksa T. Telekom adına belgeli mi istemekte. İkincisi ise güvenip, verebiliyorsanız verin derim ama ilkiyse şüpheli ve kolay kolay takip edemeyeceğiniz bir durum... Verin dediysem özellikle kanunsuz işlerin yanındayım demek değil. Ve tabi ki eğer gerçekten Fibernet'e (FTTH=Eve kadar fiber) ihtiyacınız varsa... Hangisiyse, bu "talebi" yapan kim, hangi bölümden?

Bu arada size kablo çekeriz diyen birisinin bunu işkembeden atıp atmadığı çok önemli. Telekom Md'de sadece Erişim Planlama'da olan birisi bu bilgiyi verebilir. O birim bölge şebekesinin bütün bilgisine sahiptir.

VDSL (yani bakır altyapıda) "port yok" sorunu çözümü genellikle zordur; olabilmesi için ciddi torpil ister. Ancak fiber altyapıda çözüm olasılığı daha yüksektir.

Son düzenleme:
17bin isteyen bunu kendi adına mı (yani rüşvet olarak, belgesiz, elden ve nakden) istiyor yoksa T. Telekom adına belgeli mi istemekte. İkincisi ise güvenip, verebiliyorsanız verin derim ama ilkiyse şüpheli ve kolay kolay takip edemeyeceğiniz bir durum... Verin dediysem özellikle kanunsuz işlerin yanındayım demek değil. Ve tabii ki eğer gerçekten Fibernet'e (FTTH = Eve kadar fiber) ihtiyacınız varsa... Hangisiyse, bu "talebi" yapan kim, hangi bölümden?

Bu arada size kablo çekeriz diyen birisinin bunu işkembeden atıp atmadığı çok önemli. Telekom Md'de sadece Erişim Planlama'da olan birisi bu bilgiyi verebilir. O birim bölge şebekesinin bütün bilgisine sahiptir.

VDSL (yani bakır altyapıda) "port yok" sorunu çözümü genellikle zordur; olabilmesi için ciddi torpil ister. Ancak fiber altyapıda çözüm olasılığı daha yüksektir.

Şu şekilde düşünün hocam sadece sana özel hat çekilecek kazım vs gibi işlemler yapılacak bunlarında kabaca maliyetni veriyorlar

Size Telekom'un sahadaki şebekesinden veya başka bir şekilde FTTH (=Eve kadar fiber) hattı çekilecekse bunun projesini sadece Müdürlük bünyesindeki Erişim Planlama birimi yapar, ortaya bir proje çıkartır ve bunu fiyatlandırır. Bu tabi ki resmi bir ödemedir. Siz işinizi sadece ve mutlaka bu birim ile görün ve size yazılı bir fiyat sunulsun.

Ha proje kapsamında ne olacak, o onların bileceği iştir. Ancak size kablo getirmek için kazı yapılması öngörülüyorsa, büyük olasılıkla Belediye'den kazı izni alınmasını gerektirir ve bu da zaman alıcı (artı parasal değeri) olan bir işlemdir. Yok, fiber kabloyu evinize kadar havai hat olarak getireceklerse o zaman hem iş daha çabuk olur hem de Belediye'ye para ödenmez.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı