Mail hesabına "you have been hacked" maili geldi

pegasus diye bir şey bulaştırmış da polise gidersem yayınlarmış da. 1350 dolar yatırmam gerekiyormuş. Falan da filan da.

@denalp bir arkadaşımada bugün gelmiş ancak mail hesabında authenticator olmasına rağmen kendi telefonundan(iphone) ve kendi mail hesabından kendisine gönderilmiş gözüküyor, pegasus casus yazılımı yazıyor ve 1250 dolar istiyor sizdedede aynı şekildemi ve mesajın içeriğini paylaşırmısınız

bana haziran'da gelmiş dün fark ettim. spam kısmındaydı. kalıcı olarak sildim.

Tekrar gelirse de önemli bu maille abone olduğum sitelerin mailini değiştirip, mesaj gelen maili silerim.

Son düzenleme:
abim noldu bi şey yapabildi mi sonuçç
Bana da gelmişti zamanında hocam. Bir halt olduğu yok. Tabi karşında dev gibi you have been hacked yazınca insan bir noluyor lan diyor tabi xd. Belli süre sonra alışıyorsun böyle mal mal maillere.

Merhaba arkadaşlar. Bana bir mail adresi geldi. Hacklendiğimi belirten bir mesaj ve 900 dolar istiyor. Laptop kamerası açıktı yatıyordum. Ne yapmam gerekiyor?

Dolandırıcı hocam hayatınıza normal bir şekilde devam edebilirsiniz.

Arkadaşlar mail aslında sizin mail adresiniz ile gelmedi tamamen mail maskeleme ile yapılıyor. Yani aslında farklı bir mail adresi ile atıyorlar ancak mail maskele yapıldığı için sizin mail adresinizden gelmiş görünüyor. Bu bir dolandırma işidir lütfen kanıp para yatırmayın.

Böyle bir şey bana da geldi 1650 dolar istiyor xD PC de kamera yok fotoğraflarını atacağım diyor falan

Dostum bu yöntemle eski mail adresine hala mail geliyor mu ? Veya üyeliğimiz olduğu sitelerde eski maille giriş yapabiliyor muyuz ? Birde 2FA bile olsa bu dediğiniz eşitlemeyi yapabiliyorlar mı ? Yani tek kesin çözüm bu yöntem mi.

Scam mesajdır hocam maskeleme ile sizin attığınızı gösteriyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…