abim noldu bi şey yapabildi mi sonuççHocam zamanı çok tutarlı eyvah dedim yani içimden. Sadece kameradan görüntü veya video alamaz mı?
Bana da gelmişti zamanında hocam. Bir halt olduğu yok. Tabi karşında dev gibi you have been hacked yazınca insan bir noluyor lan diyor tabi xd. Belli süre sonra alışıyorsun böyle mal mal maillere.abim noldu bi şey yapabildi mi sonuçç
Merhaba arkadaşlar. Bana bir mail adresi geldi. Hacklendiğimi belirten bir mesaj ve 900 dolar istiyor. Laptop kamerası açıktı yatıyordum. Ne yapmam gerekiyor?
Arkadaşlar mail aslında sizin mail adresiniz ile gelmedi tamamen mail maskeleme ile yapılıyor. Yani aslında farklı bir mail adresi ile atıyorlar ancak mail maskele yapıldığı için sizin mail adresinizden gelmiş görünüyor. Bu bir dolandırma işidir lütfen kanıp para yatırmayın.
Dostum bu yöntemle eski mail adresine hala mail geliyor mu ? Veya üyeliğimiz olduğu sitelerde eski maille giriş yapabiliyor muyuz ? Birde 2FA bile olsa bu dediğiniz eşitlemeyi yapabiliyorlar mı ? Yani tek kesin çözüm bu yöntem mi.Arkadaşlar genel bilgilendirme için yazma gereği duydum. Evet bu gelen mailler scam fakat şöyle de bir sorun var, sızdırılan mail adreslerine imap üzerinden otomatik eşitleme denemeleri yapılıyor ve eğer ki bu girişimlerden biri başarılı olursa, mail adresinizin içeriğine erişebiliyorlar.
Benim hesabıma imap üzerinden otomatik eşitleme girişimleri başarısız olduğu ve bu durumu başarılı olmadan fark ettiğim için ikincil ad ekledim ve sızdırılan mail adresimi de girişlere kapattım, giriş ve otomatik eşitleme denemelerinden bu sayede kurtuldum. Bu yüzden hesaplarınıza ikincil ad ekleyip, sızdırılan mail adresinizi girişlere kapatmanızı özellikle tavsiye ederim.
Kaynak: Redirecting
İkincil ad ekleme yöntemi: Redirecting
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.