Mail hesabına "you have been hacked" maili geldi

pegasus diye bir şey bulaştırmış da polise gidersem yayınlarmış da. 1350 dolar yatırmam gerekiyormuş. Falan da filan da.
 
@denalp bir arkadaşımada bugün gelmiş ancak mail hesabında authenticator olmasına rağmen kendi telefonundan(iphone) ve kendi mail hesabından kendisine gönderilmiş gözüküyor, pegasus casus yazılımı yazıyor ve 1250 dolar istiyor sizdedede aynı şekildemi ve mesajın içeriğini paylaşırmısınız
 
bana haziran'da gelmiş dün fark ettim. spam kısmındaydı. kalıcı olarak sildim.

Tekrar gelirse de önemli bu maille abone olduğum sitelerin mailini değiştirip, mesaj gelen maili silerim.
 
Son düzenleme:
Arkadaşlar mail aslında sizin mail adresiniz ile gelmedi tamamen mail maskeleme ile yapılıyor. Yani aslında farklı bir mail adresi ile atıyorlar ancak mail maskele yapıldığı için sizin mail adresinizden gelmiş görünüyor. Bu bir dolandırma işidir lütfen kanıp para yatırmayın.
 
Arkadaşlar mail aslında sizin mail adresiniz ile gelmedi tamamen mail maskeleme ile yapılıyor. Yani aslında farklı bir mail adresi ile atıyorlar ancak mail maskele yapıldığı için sizin mail adresinizden gelmiş görünüyor. Bu bir dolandırma işidir lütfen kanıp para yatırmayın.

Böyle bir şey bana da geldi 1650 dolar istiyor xD PC de kamera yok fotoğraflarını atacağım diyor falan :D
 
Arkadaşlar genel bilgilendirme için yazma gereği duydum. Evet bu gelen mailler scam fakat şöyle de bir sorun var, sızdırılan mail adreslerine imap üzerinden otomatik eşitleme denemeleri yapılıyor ve eğer ki bu girişimlerden biri başarılı olursa, mail adresinizin içeriğine erişebiliyorlar.

Benim hesabıma imap üzerinden otomatik eşitleme girişimleri başarısız olduğu ve bu durumu başarılı olmadan fark ettiğim için ikincil ad ekledim ve sızdırılan mail adresimi de girişlere kapattım, giriş ve otomatik eşitleme denemelerinden bu sayede kurtuldum. Bu yüzden hesaplarınıza ikincil ad ekleyip, sızdırılan mail adresinizi girişlere kapatmanızı özellikle tavsiye ederim.

Kaynak: Redirecting

İkincil ad ekleme yöntemi: Redirecting
Dostum bu yöntemle eski mail adresine hala mail geliyor mu ? Veya üyeliğimiz olduğu sitelerde eski maille giriş yapabiliyor muyuz ? Birde 2FA bile olsa bu dediğiniz eşitlemeyi yapabiliyorlar mı ? Yani tek kesin çözüm bu yöntem mi.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı