Mail ile gelen şifreli ZIP dosyası güvenli midir?

bk9911

Kilopat
Makaleler
1
Arkadaşlar bir hizmet alacağım Hint bir arkadaştan. Daha önce Skype üzerinden konuştuk fakat bana banka hesap bilgilerini ZIP dosyası olarak yollamış ben de boş bulunup indirdim açmaya çalıştım dosya şifreliydi. Sonra dosyayı sildim ve arkadaşa yazdım o da bana dosyayı çıkartmamı söyledi ve ZIP dosyasının şifresini yazdı. Açıkçası göndereceği şey sadece banka bilgileri dosyayı ziplemesine gerek yok gibi geldi ve şüphelendim. Dediğim gibi ZIP'i açamadım şifreli olduğu için herhangi bir güvenlik açığı oluşturur mu benim için yardımlarınızı bekliyorum?

Banka Hesap Bilgisi + Hint = No trust.

Sanmam yinede tarama yapın.

Şifreleme sebebi birisi almasın diye olsa gerek. Fakat niye ZIP'ten göndermiş bilmiyorum. Hint olmasa güvenirdimde hintlilere pek güven olmaz. MBAM ile tarama yap. Fakat ZIP'teki dosyadan bir şey olmaz.

Web üzerinden sıkıştırılmış dosyaları açan siteler üzerinden açmayı deneyebilirsiniz.

Şifreleme sebebi birisi almasın diye olsa gerek. Fakat niye ZIP'ten göndermiş bilmiyorum. Hint olmasa güvenirdimde hintlilere pek güven olmaz. MBAM ile tarama yap. Fakat ZIP'teki dosyadan bir şey olmaz.
Hocam antrivirüs kullanmıyorum. Mac kullanıyorum birkaç yıldır ve hiç 3. parti yazılım indirmiyorum. Dolayısıyla gerek görmedim şimdi sırf bunun için antivirüs indirmek istemiyorum açıkcası zaten ben ilgili kişiyle windows üzerinden iletişim kurdum sadece zip'i Mac'den açmaya çalıştım ve açıkcası hizmet almaya başladığım birisiydi ve ona 80 dolar ödeme yapmak için hesap bilgisini istedim. O yüzden virüs yollamayacağını düşünüyorum ama yine kuşkulandım. Sadece şuan bilgisayarıma bulaşmadığından emin olmak istiyorum kendisinede dosyayı farklı formatla yollamasını talep ettim. Sonuçta indirdim ve dosya kilitli olduğu için açılmadı bu durumda emin olmak istiyorum yinede virüs bulaşmayacağından.

Arkadaşlar bir hizmet alacağım Hint bir arkadaştan. Daha önce Skype üzerinden konuştuk fakat bana banka hesap bilgilerini ZIP dosyası olarak yollamış ben de boş bulunup indirdim açmaya çalıştım dosya şifreliydi. Sonra dosyayı sildim ve arkadaşa yazdım o da bana dosyayı çıkartmamı söyledi ve ZIP dosyasının şifresini yazdı. Açıkçası göndereceği şey sadece banka bilgileri dosyayı ziplemesine gerek yok gibi geldi ve şüphelendim. Dediğim gibi ZIP'i açamadım şifreli olduğu için herhangi bir güvenlik açığı oluşturur mu benim için yardımlarınızı bekliyorum?
Git virtual boxta aç.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı