Mailden gelen exe dosyasından virüs bulaşmış olabilir mi?

VirusTotal'e taratıp sonuçları yukarıda attım orada virüs olduğunu mu söylüyor yani?

Yanlış alarm da olabilir Cryptlanmış RAT da olabilir ancak 2022 yılında Cryptırlanmış RAT'ları bile antivirüs motorları tespit edebiliyor çünkü RAT'lar da açınca önüne hiçbir şey gelmiyor başlangıç programlarında yabancı bir şey var mı?

Yanlış alarm da olabilir Cryptlanmış RAT da olabilir ancak 2022 yılında Cryptırlanmış RAT'ları bile antivirüs motorları tespit edebiliyor çünkü RAT'lar da açınca önüne hiçbir şey gelmiyor başlangıç programlarında yabancı bir şey var mı?

Başlangıçta yabancı hiçbir şey gözükmüyor.

False-positive olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir örnek gibi duruyor. AV veritabanlarına henüz düşmemiş muhtemelen, raporlama sonucu eklenecektir. Intel Power Sharing Manager adında bir kurulum olarak görünüyor fakat Fortint, ESET, AVG gibi firmalar zararlı olduğunu belirtmiş. Ayrıca dijital imzaya da sahip değil.

En başta Malwarebytes, Kaspersky ve Hitman.Pro (Sophos) gibi araçların bulamama sebebi henüz veritabanlarına eklenmemiş olması muhtemelen. ESET Scanner ile taratsaydınız bir iz bulabilirdi.

Linki ilk attığınızda 8 tespit varken (son tarama 2 gün önceydi), taramayı yeniledim ve 11'e çıktı tespit. VirusTotal'in yolladığı raporlar ile veritabanlarına ekliyor firmalar. ESET Internet Security kurun ve sistemi taratın, zararlı hala sistemde ise tespit etsin çünkü gördüğümüz kadarıyla şu anda ESET tarafından tespit edilebiliyor.

False-positive olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir örnek gibi duruyor. Av veritabanlarına henüz düşmemiş muhtemelen, raporlama sonucu eklenecektir. Intel Power sharing Manager adında bir kurulum olarak görünüyor fakat fortint, ESET, AVG gibi firmalar zararlı olduğunu belirtmiş. Ayrıca dijital imzaya da sahip değil.

En başta Malwarebytes, Kaspersky ve Hitman. Pro (sophos) gibi araçların bulamama sebebi henüz veritabanlarına eklenmemiş olması muhtemelen. ESET scanner ile taratsaydınız bir iz bulabilirdi.

Linki ilk attığınızda 8 tespit varken (son tarama 2 gün önceydi), taramayı yeniledim ve 11'e çıktı tespit. VirusTotal'in yolladığı raporlar ile veritabanlarına ekliyor firmalar. ESET ınternet Security kurun ve sistemi taratın, zararlı hala sistemde ise tespit etsin çünkü gördüğümüz kadarıyla şu anda ESET tarafından tespit edilebiliyor.

Tamam ESET ınternet Security'i kurup deneyeceğim.

False-positive olduğunu düşünmüyorum. Yeni bir örnek gibi duruyor. Av veritabanlarına henüz düşmemiş muhtemelen, raporlama sonucu eklenecektir. Intel Power sharing Manager adında bir kurulum olarak görünüyor fakat fortint, ESET, AVG gibi firmalar zararlı olduğunu belirtmiş. Ayrıca dijital imzaya da sahip değil.

En başta Malwarebytes, Kaspersky ve Hitman. Pro (sophos) gibi araçların bulamama sebebi henüz veritabanlarına eklenmemiş olması muhtemelen. ESET scanner ile taratsaydınız bir iz bulabilirdi.

Linki ilk attığınızda 8 tespit varken (son tarama 2 gün önceydi), taramayı yeniledim ve 11'e çıktı tespit. VirusTotal'in yolladığı raporlar ile veritabanlarına ekliyor firmalar. ESET ınternet Security kurun ve sistemi taratın, zararlı hala sistemde ise tespit etsin çünkü gördüğümüz kadarıyla şu anda ESET tarafından tespit edilebiliyor.

Zararlı bir şey olduğu kesin RAT mı keylogger mı bilemem ama bir spyware olduğunu düşünüyorum dediğiniz gibi veritabanlarına eklenmemiş olabilir o kadar dikkatli incelemedim linki.
Ek olarak dosyanın boyutu biraz fazlaymış.

Zararlı bir şey olduğu kesin RAT mı keylogger mı bilemem ama bir spyware olduğunu düşünüyorum dediğiniz gibi veritabanlarına eklenmemiş olabilir o kadar dikkatli incelemedim linki.
Yeni bir zararlı muhtemelen, veya FUD Crypter kullanılmış bir zararlı da olabilir. Yeni bir zararlı türü olsa da Kaspersky gibi Bitdefender gibi firmaların heuristic taramalarının bu kadar sınıfta kalacağını sanmıyorum. Tekrar düşününce FUD Crypter ile binder yapılmış bir zararlı ihtimali daha yatkın geldi.

Hocam McAfee de bulmaya başladı az önce yoktu.
11 virüs programı buluyor şu an azönce 8'di.

Hocam McAfee de bulmaya başladı az önce yoktu.
İşte diyorum ya, 8 tespit vardı az önce, ben mesajı yazarken 11'e çıktı. VirusTotal rapor paylaşan bir site, yavaştan tespit ediliyor. FUD Crypter olabilir ve muhtemelen crypter patladı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı