Makelsan Powerpack SE 1 kVA prizden çıkarılmadan sürekli kullanılabilir mi?

Orkun12

Hectopat
Daha fazla  
UPS'ler hakkında bilgim hiç yok denilebilir ona göre yorum yaparsaniz sevinirim :)

UPS'ler bildiğim kadarıyla elektrik kesildiğinde cihazlara zarar vermesin diye kullanılıyor. Fakat ben dalgalanma, yüksek veya düşük sabit olmayan akım, kötü elektrik, EMI RFI bunlardan yararlanmak için almak istiyorum. Fakat en önemli nokta ben bu UPS'yi devamli olarak kullanabilir miyim? Yani nasıl anlatabilirim, UPS'yi prize takip, bilgisayarı da UPS'ye bağlayıp saatlerce günlerce hiç cikarmadan kullanabilir miyim? Yani UPS hep prize takılı olacak hiç cikarmayacağım. Sadece bilgisayarda kullanacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Evet, aslen bu koruma için sürekli olarak prize takılı kullanırsınız. Çünkü tüm UPS'ler elektriğin anlık yokluğunu prize bağlıyken oluşan anlık kesilmelerden algılayıp off-line, line-interaktif tipinde (UPS tipleri ne olursa olsun) kendi iç güçlerini PC'ler için bu anlık kesintilerde otomatik devreye alır. Online UPS'ler ise kesintiden bağımsız iç güçleriyle sürekli dönüşümlü olan iç beslemeyi (AC-DC; DC-AC dönüşümlü) yapar, kesintileri beklemez, ancak off-line ve line-interaktif tiplerden daha pahalıdırlar. Ancak tüm UPS'lerin sadece prize fişiyle takılması da yeterli olmayıp üzerindeki ON/OFF anahtarının kesintilerde koruması (kesintisiz güç) için mutlaka üzerine basılıp açık konumda bırakılması gerekir. Aksi halde sadece aküleri az şarjlıysa 10 saatte yeterli şarj olup akü şarjı otomatik kesilir, kesintilerde ise bir korumayı yapması bu durumda söz konusu olamaz. Kolay gelsin.

Evet, Online tipli olanlarda "online" olarak UPS tipi mutlaka belirtilir, line-interaktif olanlarında ise "Lite" şeklinde kısaltılıp bu tip kısaca belirtilir. Off-line tipi ise uygulamada genel olarak daha az kullanımdadır. Üst linkteki online tipte ve 2 adet 12 Volt, 9 A-h kuru akülü bir UPS'dir. Ek (promosyon) olarak akım korumalı priz seti de bu ürüne eklenmiştir. Makelsan markası oldukça kaliteli bir UPS markasıdır.

İlk yazıya ek olarak UPS'leri prize takıp ON/OFF anahtarlarına basılmadıkça PC'ye normal şebeke elektriği varken by-pass'la ve kesintide iken yani her iki durumda elektrik desteğini alabilmeniz mümkün olmaz. Bu durumda sadece aküleri çok şarjsız ise şarj olur, olası kesintilerde koruma yapması ise mümkün olamaz. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Afedersiniz ama elektrik kesintisi gercekten umurumda değil. Sirf elektrigimi düzeltsin diye aliyorum sizce faydasini gorur muyum?

Evet, aslında online olanları daha kaliteli elektriği şebekeden bağımsız verebilmeleri açısından bu konuda en idealidir. Eğer UPS maliyeti değil de kaliteli, sağlıklı elektrik desteğini elektrik kesintilerinden bağımsız elde edeyim derseniz Makeelsan'ın online tiplerini PC gücünüze uygun güç seçeneğiyle seçip satın alın derim. Kolay gelsin.

Konu başlığındaki UPS sanırım Online olan internetten arattigim zaman Online yazıyor ama ne kadar doğruluk payi var bilmiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı