Makine çeviri güvenilir mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Gençler hevesle Assassin's Creed Mirage aldım ve Türkçe yaması ücretsiz olarak sadece makine çeviri'de var. Diğer türlü ise Anonymous Çeviri var.

Makine çeviri yamasıyla oynanılır mı? Adamların emeğine lafım yok ancak ekibi tanımadığım için translate çevirilerle oynamak istemiyorum.
Çünkü piyasada çok fazla translate yamalar var.

"Parasını ver yeter ki gerçek çeviri ile oyna" mantığıyla da hareket etmek istemiyorum.

Not: Asla küçümseme yoktur.

Makine çeviri aslında kötü yamaları var. Onun yerine çeşitli Discord sunucularına bakabilirsin. Mesela Calypso DC sunucusu buna örnek verilebilir

Neye göre kötü?
Şöyle örnek vereyim. Ben zamanında Borderlands 2 oynarken bir bölgenin ismi "sanctuary" olarak geçiyordu, bunu Türkçeye çevirirsen "sığınak" olur ama sıkıntı şu "sanctuary" oyunda özel isim olarak kullanıldığı için çevrilmemesi lazım. Bunun gibi anlatacak örnekler var. Fakat böyle aşırı da rahatsız etmez. Sadece yamalar ile aran çok ciddi değilse tabi...

İngilizce öğrenmediğiniz gibi öğretecek şeyleri de Türkçeye çeviriyorsunuz. Makine çeviri tek tek bakarak çevrildiğinde güvenilirdir. Hem böyle İnglizce öğrenirsiniz.

Kusura bakmayın ama Türkçe kaynak sunarak kimseye iyilik yapmıyorsunuz. Sonra Technopat'ta İngilizce bilmeyen, Dünya vatandaşı olmayan, ufku açılmamış yeni nesiller yetişiyor.

Konfor alanınızdan bir çıkın ya!

Dostum bu duyarın konu dışı kalıyor şu an.

Güvenilir gönül rahatlığıyla kullanabilirsin, uzun süreden beri kullanıyorum bir sıkıntısı yok, çevirileride gayet iyi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı