Makine dili vs Assembly

Hayır. Yanlış bilgi, nereden okuduysan o siteye bir daha girmemeni öneririm.

Günümüzde Assembly ve C gibi dillerle her şeyi zaten yapabiliyorsun. Hatta tüm dillerle her şey yapılır fakat biraz daha Low-level alanları istiyorsun anladığım kadarıyla o yüzden bu ikisini örnek veriyorum.

Tamam vazgeçtim C++ öğreneceğim.
C++ ile istediğim her şeyi kodlayabilir miyim?
 
Geçmişteki konularına da baktım. Daha ne öğreneceğin hakkında kararsızlıkların mevcut gibi. Bir dili öğrenirken proje yapabilecek seviyeye gelmeden daldan dala atlama. Boşa zaman kaybetmiş olursun, sadece ufak bir tavsiye.

C++,C sharp, Visual Basic, Python gibi dilerle istediğim her şeyi kodlayabilir miyim?
Oyun Motoru Gibi
 
Yürümeden koşmayı öğrenmek istiyorsun. Önce bir temelini sağla, @24099 hocamın dediği gibi daldan dala atlamak mantıklı değil. Görüldüğü üzere kafan biraz karışık.
 
Assembly zaten direkt makine diline çevrilebiliyor. Opcode'lara bakıp elinle bile çevirebilirsin. Çok dert ediyorsan Assembly öğren.
Ama sorun şu ki sen normal bir programlama dili sanıyorsun, değil.
Önce C öğren, bir bak bakalım pointer kullanmayı adam akıllı becerebiliyor musun. Sonra Assembly'ye geçersin.

Günümüzde Visual Basic kullanmanın herhangi bir mantığı olduğunu sanmıyorum. Oyun motoru yapmak için en mantıklı dil C++.
Bence sen önce bir C öğrenmeye çalış, sonra o hayallerinin mümkünatına bakarsın.

Bu arada oyun motoru için gereken fizik bilgisinin farkında mısın?
 
Çünkü makine dili ile daha fazla şey yapabilirsin.
Okuduğun site daha sembolik makine dili ile makine dilinin farkını bile bilmiyor. Makine dilinde bir bit fark bile olursa yanlış veya geçersiz opcode hatası alırsın işlemci tarafından. Uğraş babam uğraş...

C ile başla, daha sonra ya oyun yazmak için OpenGL falan öğren, matematiğini, fiziğini geliştir; ya da sembolik makine dili (Assembly) öğren ve gömülü sistemlerden yürü.
 
Son düzenleme:
Oyun motoru geliştirmek istiyorum diyenleri anlayamıyorum, otur Unreal Engine kullanmayı öğren desen tamamen kavraman yıllarını alır ama sen gelmiş hazırı olan oyun motorunu sıfırdan yapıcam diyorsun. Dışarıdan bakınca bunu yapmak çok basit görünüyor sanırım, bir de makine dili öğrenmek istiyormuşsun ki buna yorum bile yapmıyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı