Makine mühendisliği mi yazılım mühendisliği mi?

picaroon0

Hectopat
Yer
Papua Yeni Gine
Merhabalar, şu an size 2 seçenek sunulsa hangisini kabul edersiniz.
1) makine mühendisliği.
2) Bilgisayar/Yazılım mühendisliği

Sebepleri ile yazarsanız sevinirim.

Yazılım Mühendisliği günümüz ve gelecekte çok daha ilgi verilecektir sanırım.

Merhabalar, şu an size 2 seçenek sunulsa hangisini kabul edersiniz.
1) makine mühendisliği.
2) Bilgisayar/Yazılım mühendisliği.

Bigisayar mühendisliği, aşırı alakalı olduğum için gelecekteki mesleğim olmasını çok isterim.

Endüstri 4.0 ile makineleşme ve robotlaşma fabrikalarda arttı. Üretim yapılan tesislerde ihtiyaç duyulan bir meslek makine mühendisliği, üniversitemde verilen seminerlerde buna vurgu yapılmaktaydı. ( Uluslararasi Ticaret ve Lojistik okuyorum )

Makina müh çünkü ortalık bilgisayar mühden geçilmiyor
Makinayı okulda ögrene bilirsin yazılım müh vs dışarıdanda öğrene bilirsin ve harmanlayıp güzel şeyler çıkara bilir siniz diye düşünüyorum.

Yazı tura at, bu kadar parametre ile yapabileceğim yorum bu.

2) Bilgisayar/Yazılım mühendisliği

Yazılım mühendisliği bence çünkü robotlaşan dünyada bilgisayar mühendisliği bi tık geride kalır bi robot başka bi robot üretebilir fakat yazılım bambaşka

Yazılım mühendisliği bence çünkü robotlaşan dünyada bilgisayar mühendisliği bi tık geride kalır bi robot başka bi robot üretebilir fakat yazılım bambaşka
Hocam yanlışınız var makine dedim mi siz mekanik sistemi olan bantları falan düşündünüz galiba. Taşımadan, paketlemeye, montajdan, tasarlamaya kadar hepsi ilk olarak makine bölümünün elinden geçer. Daha sonra yazılım ile gerekli komutlar girilir.

Robotik şeyler de giriyor mu?

Hangisine ilgi duyuyorsan o. Üniversitelerin sitesinden derslerine bakın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…