Makine mühendisliği nasıldır?

VuennxYen

Kilopat
Daha fazla  
Selamlar, normalde bilgisayar mühendisliği okumak istiyordum lakin puanım yetmiyor. Biraz araştırıp makine mühendisliği hakkında bilgiler edindim ve biraz buraya kaydım. Makine okuyan arkadaşlar bölüm hakkında bilgiler verebilir mi? İş imkanları, maaşlar ve derslerin zorluğu gibi. Gönlüm daha çok kodlama ve yazılım üzerine kurulu ve makine de biraz bunları ucundan içeriyor sanırım. Seçmeli dersler ile daha çok kodlama ve yazılım üzerine dersler alıp kendimi geliştirip ileride CV'me yazabileceğimi düşündüm. Sivas bilim ve teknoloji üniversitesinde staj yerleri de gayet güzel ASELSAN, ROKETSAN gibi yerlerde staj imkanı ve daha önceki ziyaretlerimde de yurt dışı eğitim ve staj için yardım sağladıklarını söylemişlerdi. Sadece emin değilim makineyi tercih etmekte ve bir sene daha mezun psikolojisini kaldırabilir miyim bilmiyorum. Okuyan arkadaşlar ve bilgisi olanlar tecrübelerinizi bekliyorum, saygılar.

Yazılım da olsun istiyorsan mekatronik veya elektrik elektronik yazmanı öneririm. Makinede yazılım öğrenmiyorsun. İş imkanları ve maaşları benzerdir derslerin zorluğu kişiye göre değişir.

Yazılım da olsun istiyorsan mekatronik veya elektrik elektronik yazmanı öneririm. Makinede yazılım öğrenmiyorsun. İş imkanları ve maaşları benzerdir derslerin zorluğu kişiye göre değişir.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesindeki Elektrik ve Elektroniğe puanım yetmiyor. Cumhuriyet Üniversitesindekine gidebiliyorum lakin orası Türkçe sunuyor ve sanırım laboratuvarı da yok dolayısıyla çok gitmek istemiyorum. Mekatronik hakkında hiç bilgim yok, rica etsem aydınlatır mısınız?

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesindeki Elektrik ve Elektroniğe puanım yetmiyor. Cumhuriyet Üniversitesindekine gidebiliyorum lakin orası Türkçe sunuyor ve sanırım laboratuvarı da yok dolayısıyla çok gitmek istemiyorum. Mekatronik hakkında hiç bilgim yok, rica etsem aydınlatır mısınız?
Mekatroniğin konusu makine, elektronik ve bilgisayarı kapsıyor. Hepsinden az miktarda ders alıyorsun.

Mekatroniğin konusu makine, elektronik ve bilgisayarı kapsıyor. Hepsinden az miktarda ders alıyorsun.
Aslında benim isteğimi tam karşılayan bir bölümmüş lakin burada ki üniversite benim sıralamamdan 100 bin daha fazla o yüzden puanıma yazık edip yazmak istemiyorum. Şehir dışında da okumak istemiyorum ekonomik koşullar nedeniyle. SBTÜ'deki üniversite de hem staj şartları hem de yeni nesil bir üniversite olduğu için sanırım burada makineyi tercih edeceğim. Sizce yerinde bir karar mı ?

Aslında benim isteğimi tam karşılayan bir bölümmüş lakin burada ki üniversite benim sıralamamdan 100 bin daha fazla o yüzden puanıma yazık edip yazmak istemiyorum. Şehir dışında da okumak istemiyorum ekonomik koşullar nedeniyle. SBTÜ'deki üniversite de hem staj şartları hem de yeni nesil bir üniversite olduğu için sanırım burada makineyi tercih edeceğim. Sizce yerinde bir karar mı ?
Mekanik konular ilgini çekiyorsa ve yapabiliyorsan mantıklı. Kodlama alanında kendini her türlü geliştirebilirsin. Bölüm bununla alakalı sana pek bir şey katmaycak ama kendini sonradan da geliştirebilirsin.

Hocam bu arada zorluk açısından nasıl bir bölüm? Siz de makine okuyorsunuz sanırım. Bir de bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun kalırım. Çok fazla tasarım projesi veriliyor mu ayrıca?
Diğer bölümlere göre teknik konuları biraz daha ağır fakat abartıldığı kadar zor bir bölüm değil, bu biraz da hocalarla ilgili bir şey. Proje olarak AutoCad'ten tesisat projesi çizdiriliyor. 3D programlar olarak SolidWorks, Creo Parametric gibi programlar kullanılıyor. Parça çizimleri, mekanik analizler vs. yapılıyor. İnşaat mühendisliğindeki veya mimarlıktaki kadar sık proje ödevleri verilmiyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı