Makine mühendisliğinden yazılıma geçmek

SezerBey98

Hectopat
Daha fazla  
Çocukluğumdan beri son derece yüksek oyun tutkum var. Hep çalıştığım alanın bilgisayar ve oyun alanları olsun istedim. Çeşitli oyun stüdyolarını izleyerek de ilgim hep yüksek kaldı. 2017'de girdiğim üniversite sınavında İstanbul'un en güzel devlet üniversitelerinden birinde İngilizce makine müh. Kazandım. Teknolojiden ilerlerim derken stajda pişmanlığımı yaşadım. Şimdiyse hizmet sektöründe güzel bir konumda olduğumu düşünüyorum fakat oyun sektörüne gerçekten atılmazsam ömür boyu pişmanlık duyacağım. Oyun geliştiricisi olursam fikirlerimle bile çok iyi işler çıkaracağımı ve özverili olacağımdan da eminim. Ne var ki yaşım da oldu 26. Fakat mutlu değilim. Ben de yazılıma yönelme kararı aldım hem çalışıp hem boş zamanımı yazılımla değerlendireceğim. Size sormak istediğim soruysa nereden başlamam gerektiği. Biliyorsunuz Türkiye'de diploma da çok önemli ben kurslar alacağım sertifikalılara da katılacağım, kendimi geliştireceğim ama bir diplomam da kağıt parçası bile olsa olsun istiyorum. Ik departmanı beni baştan elemesini istemiyorum.

Bunun için İstanbul Üniversitesi yönetim bilişim sistemleri bölümüne kaydoldum hem 4 yıllık hem de yazılım derslerine sahip fakat 2 yıllık bilgisayar programcılığı da vardı yazmadım. Gaming developer olmak için makine mühendisliğime ek olarak sizce 2 yıllık İstanbul üniversite. Bilgisayar programcılığı mı okumalıyım yoksa 4 yıllık İstanbul üniversite. YBS mi? Yoksa her ikisini de paralel bir şekilde farklı üniversitelerden mi okuyayım? İstanbul Üniversitesi'nin YBS bölümü yazılım ağırlıklıyken AÖF'te işletme dersleri bir tık fazla. Eğer şu an ikisini de okumam gerekirse ata AÖF bilgisayar programcılığı ve AUZEF YBS paralel gidebilirim sadece konular ağırlaşır. Çeşitli Online kurslara yazılacağım için tek bölümü tercih ediyorum. YBS mi bp mi fikrinizi söylerseniz sevinirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı