Makine Mühendisliğinin İş Alanları

Tuğrul Acar

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ODTÜ makine 1. sınıf öğrencisiyim ve ülkemizdeki iş alanları genel olarak askeri alanlar görülüyor. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan biri bana hem genel çalışma alanları ve ülkemizdeki iş imkanlarından bahsedebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Kesinlikle yanlış olarak da bilgilendirilmişsiniz, makinenin içinde isminin kısmen veya direk olarak geçtiği tüm kamusal ve özel şirketler bu mühendislik dalının çalışma sahası içindedir. Askeri alanlar şeklinde dar bir kısıtlama kesinlikle yanlıştır, böyle sınırlamaları yoktur. Tekstil, mensucat (dokuma) sektöründen, metal üretim/imalat sektörüne (Taksan - takım sanayii -Kayseri) kablo üretim tesislerinde (HES kablo - Kayseri gibi) hatta trafo/asenkron motor üretimi yapılan ve elektrik-elektronik müh. liğini ilgilendirdiği mantıken düşünülen tüm elektrik şirketlerinde (TEK gibi) Mak. Müh. olarak işletme, bakım, organizayon (Şef, kısım şefi, müdür, genel müdür, vb.) ,görevlerle iş bularak ve çok yükselerek çalışabilirsiniz, yani Mak. Müh.liği'nin asıl çalışma alanları İşletme Müh.liğinin çalışma alanlarında olduğu gibi çok geniştir.

1. sınıfta öğrenciyken verebileceğim en iyi mesaj ; büyük düşünün ve hedefiniz her zaman çok büyük olsun, hedefinizi her zaman, her ne olursa olsun çok büyük tutun, çok küçük hedeflerle gün geçireyim bir gün de emekli olayım rahat edeyim demeyin. Futbolda bile sadece ve sadece beraberliği hedefleyenleri çok iyi biliyorsunuz, çuvallayıp kesin mağlup oluyorlar, çünkü hedefleri mutlaka yenme şeklinde büyük değildir, şampiyon olma hırsıyla oynayan takımlar ise bu işi sezon başında biraz zayıf tutsalar bile sonradan şaha kalkıp şampiyon yine oluyor, neyse buradan bu takımın ismini de vermeyeyim, son yıllarda önce rölantide giderek sonradan yüksek devirlere geçip Gençlerbirliği'ni bile sollayıp şampiyon olanları herkes çok iyi biliyor zaten.

Mevcut karekteriniz (Mizacınız) sürekli ders çalışmaya, araştırma yapmaya, sonradan bu edinimlerinizi birilerine aktarmaya (eğiticiliğe) çok uygunsa hiç düşünmeden mezun olmaya daha uzakken şimdiden araştırma göreviliğini (politik yanı bulunmasına rağmen, çünkü en basit işlere girmek bile bir politikadır aslında) düşünün derim. Örneğin ben Edirne'de iken askere gidip geldikten sonra 26 yaşımdayken bu okula girmeyip bu şansı kaçırdığıma sonradan çok pişman oldum, sanayi benim kişiliğime ne yazık ki çok uygun değilmiş, çok geç anladım bunu. Kolay gelsin.
Düzeltme: Gençlerbirliği değil Medipol Başakşehir'in yenilmesi sonunda, bu takımın geriden (8 puan farkla) sonradan aşılması şeklinde alınan şampiyonluk olacaktı. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı