Maks. 400 TL mouse önerisi

Elinize oturuyor mu ve performansından memnun musunuz?

Şahsen ben memnunum ele rahat oturuyor ve çok hafif. Tıkları mekanik değil optik olduğu için başlarda garip geldi ama iki üç güne tamamen alıştım. Boyut olarak önce kullandığım Deathadder'dan biraz daha küçük ve kesinlikle o kadar şişkin değil gövdesi çok daha ince o yüzden palm grip için uygun değil daha çok claw grip için yapılmış bir fare. Optik zaten jilet gibi anlatmaya gerek bile duymuyorum.

Bu arada unutmadan ekleyeyim iki ön butonda hafif sallantı var fareyi kaldırıp salladığımda duyabiliyorum ama oyun oynarken doğal olarak oluşabilecek bir ses değil fareyi hızla sağa sola sallamanız lazım.

Şahsen ben memnunum ele rahat oturuyor ve çok hafif. Tıkları mekanik değil optik olduğu için başlarda garip geldi ama iki üç güne tamamen alıştım. Boyut olarak önce kullandığım DeathAdder'dan biraz daha küçük ve kesinlikle o kadar şişkin değil gövdesi çok daha ince o yüzden palm grip için uygun değil daha çok claw grip için yapılmış bir fare. Optik zaten jilet gibi anlatmaya gerek bile duymuyorum.

Bu arada unutmadan ekleyeyim iki ön butonda hafif sallantı var fareyi kaldırıp salladığımda duyabiliyorum ama oyun oynarken doğal olarak oluşabilecek bir ses değil fareyi hızla sağa sola sallamanız lazım.

Optikten şüphem yok ama tuşların mekanik olmaması beni biraz düşündürttü. Omron Switch'leri kaliteli bildiğim kadarıyla ve Corsair olan onu kullanıyor. Sensörü de çok bir farklı da değil, aynı zamanda gözüme daha iyi gözüktü ve yanındaki nişan tuşu beni bayağı çekti. Açıkçası çok arada kaldım :D. Peki şöyle sorayım bu 3 mouse arasında profesyonel olmayan bir oyuncunun ve 7/24 CS oynamayan bir oyuncunun farkı hissetme olasılığı var mı? Çünkü yoksa Corsair'ın modelini alacağı, performansları yakın olunca görüntü devreye giriyor bende :D.

Optikten şüphem yok ama tuşların mekanik olmaması beni biraz düşündürttü. Omron Switch'leri kaliteli bildiğim kadarıyla ve Corsair olan onu kullanıyor. Sensörü de çok bir farklı da değil, aynı zamanda gözüme daha iyi gözüktü ve yanındaki nişan tuşu beni bayağı çekti. Açıkçası çok arada kaldım :D. Peki şöyle sorayım bu 3 mouse arasında profesyonel olmayan bir oyuncunun ve 7/24 CS oynamayan bir oyuncunun farkı hissetme olasılığı var mı? Çünkü yoksa Corsair'ın modelini alacağı, performansları yakın olunca görüntü devreye giriyor bende :D.

Net söylemek zor fakat farenin görüntüsü bakmanız gereken en son etken çünkü kullanırken görmeyeceksiniz bile elinizin altında kaldığından. El boyutlarınıza ve şekil, ağırlık tercihinize göre seçmenizi öneririm. FPS hastaları için genelde hafif fareler daha iyi isabet açısından fakat herkesin kendi tercihi, ağır Logitech fareleri ile başarısız olunur diye bir kaide yok.

Ben bu fareyi sıfır almadığımı belirteyim ikinci el, alıp sevmemiş olan birisiden aldım. Sıfırdan farkı yoktu bana geldiğinde üzerinde çizik veya bir toz tanesi bile yoktu ürünün. Satıcısı neden sattığını sorduğumda bana tıklarını beğenmediğini söyledi. Ben şahsen neden beğenmediğini anlayabiliyorum mekanik bir hissi yok optik olduğu için çok boş bir his alıyorsunuz tıkladığınız zaman eğer böyle fare tuşlarından bir mekanik zevk bekliyorsanız Viper size göre bir fare değil. Ben şahsen mekanik butonlu farelerde yaşanan çift tık sorunu yüzünden (bu sorun kendisini uzun yıllar sonra gösteriyor, kaçarı yok gibi bir şey) özellikle optik bir fare seçtim. İlk bir iki gün çok garip hissettim fakat biraz oyun oynadıktan sonra artık tamamen parmaklarım alıştı diyebilirim.

Son düzenleme:
Net söylemek zor fakat farenin görüntüsü bakmanız gereken en son etken çünkü kullanırken görmeyeceksiniz bile elinizin altında kaldığından. El boyutlarınıza ve şekil, ağırlık tercihinize göre seçmenizi öneririm. FPS hastaları için genelde hafif fareler daha iyi isabet açısından fakat herkesin kendi tercihi, ağır Logitech fareleri ile başarısız olunur diye bir kaide yok.

Ben bu fareyi sıfır almadığımı belirteyim ikinci el, alıp sevmemiş olan birisiden aldım. Sıfırdan farkı yoktu bana geldiğinde üzerinde çizik veya bir toz tanesi bile yoktu ürünün. Satıcısı neden sattığını sorduğumda bana tıklarını beğenmediğini söyledi. Ben şahsen neden beğenmediğini anlayabiliyorum mekanik bir hissi yok optik olduğu için çok boş bir his alıyorsunuz tıkladığınız zaman eğer böyle fare tuşlarından bir mekanik zevk bekliyorsanız Viper size göre bir fare değil. Ben şahsen mekanik butonlu farelerde yaşanan çift tık sorunu yüzünden (bu sorun kendisini uzun yıllar sonra gösteriyor, kaçarı yok gibi bir şey) özellikle optik bir fare seçtim. İlk bir iki gün çok garip hissettim fakat biraz oyun oynadıktan sonra artık tamamen parmaklarım alıştı diyebilirim.

Aslında clicky tarz değil ama mekanik hissini seviyorum. Ve ele oturuş konusunda baş parmağı bölgesi sebebiyle daha iyi oturur gibi. Ağırlığı da fazla fakat altında 3 tane ağırlık var bunları çıkararak ağırlığı azaltabiliyorsunuz. Razer'ın optical Switch'i ve Razer 5G sensörü dikkatimi çekse de özellikle Switch konusunda nasıl bir his yaratır. Rahat hisseder miyim bilemiyorum.

Son düzenleme:
Elim biraz büyük oturmamasından korkuyorum. Bir de RGB'si çok hoşuma gitti M65'in. Ayrıyeten FPS oyunlarda yandaki nişan tuşu işime yarayabilir diye düşünüyorum.
Hocam, normale göre çok büyük bir elim var, kullandığım en rahat farelerden birisi. Emin olun asla küçük gelmez.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı