Maksimum 10.000 TL ekran kartı önerisi

Bütçe
10000

Ali Altun

Megapat
Daha fazla  
Merhaba,
Biri 4K olmak üzere iki monitör kullanıyorum. Son birkaç aydır özellikle tarayıcıda veya masaüstünde bile donma problemleri yaşamaya başladım. Sistem genel olarak akıcıydı ama bu donmalar giderek arttı. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum, bu yüzden değiştirmeyi planlıyorum.

Çok fazla oyunla alakam yok, zaten konsol (PS5) kullanıyorum. Bazen yalnızca Valorant gibi basit oyunlar oynuyorum. Asıl isteğim günlük kullanımda, çoklu monitör ortamında donma veya takılma yaşamamak. Belki basit yapay zeka modelleri eğitmek ama o da pek şart değil.

Mevcut sistem:
  • Anakart: MSI B550-A Pro
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X
  • RAM: 16 GB (2x8) 3200 MHz
  • Ekran kartı: Radeon R7 360
Beni aşırı rahatsız eden bir problem olmadığı için temelde 7-8 bin TL'yi pek aşmak istemiyorum ama 10.000 civarına kadar çıkabilirim, sistemle uyumlu ve stabil bir kart almak istiyorum. Piyasaya da pek hakim olmadığım için iyi bir ekran kartı yok derseniz de minimum önerilerinizi de duymak isterim, belki bütçemi biraz daha aşabilirim. Önerileriniz varsa duymak isterim.

RTX 3070 / 3070 Ti bulunabilr 10k civarına.

Merhaba,
Biri 4K olmak üzere iki monitör kullanıyorum. Son birkaç aydır özellikle tarayıcıda veya masaüstünde bile donma problemleri yaşamaya başladım. Sistem genel olarak akıcıydı ama bu donmalar giderek arttı. Sorunun ekran kartından kaynaklandığını düşünüyorum, bu yüzden değiştirmeyi planlıyorum.

Çok fazla oyunla alakam yok, zaten konsol (PS5) kullanıyorum. Bazen yalnızca Valorant gibi basit oyunlar oynuyorum. Asıl isteğim günlük kullanımda, çoklu monitör ortamında donma veya takılma yaşamamak. Belki basit yapay zeka modelleri eğitmek ama o da pek şart değil.

Mevcut sistem:
  • Anakart: MSI B550-A Pro
  • İşlemci: Ryzen 5 5600X
  • RAM: 16 GB (2x8) 3200 MHz
  • Ekran kartı: Radeon R7 360
Beni aşırı rahatsız eden bir problem olmadığı için temelde 7-8 bin TL'yi pek aşmak istemiyorum ama 10.000 civarına kadar çıkabilirim, sistemle uyumlu ve stabil bir kart almak istiyorum. Piyasaya da pek hakim olmadığım için iyi bir ekran kartı yok derseniz de minimum önerilerinizi de duymak isterim, belki bütçemi biraz daha aşabilirim. Önerileriniz varsa duymak isterim.
Bu fiyatlar genellikle 2.el fiyatları ve komple 2.el GPU öneriyoruz. Sıfır olarak anca ARC A750 ile B580 öneriyoruz.

2.el olarak ise fiyatlar ile şu şekilde gidiyor:
RTX 3070
RX 6700XT
RTX 3060Ti
RX 6700
RX 6650XT/6600XT/3060 12GB
RX 6600/5700XT/ARC A750

Dümdüz "Görüntü versin yeter." kafasında olduğunuz için ne kadar lazım güçlü bir kart bilmiyorum ama yapay zeka eğitimini GPU üstünden yapıyorsanız RTX 3070 en iyi olan.

Görüntü versin yeter diyorsanız RTX 3050/3060 ta yeter. Hatta GTX 1660 falan da yeter ve tasarruf ta etmiş olursunuz. AI işi ile uğraşıyorsanız ve CUDA çekirdeklerine ihtiyacınız varsa 3070 en iyi alternatif olur bu paraya.

Ventus çöp ve pahalı, Twin Edge çöp. Asus Dual'lar soğutur ama satıcı çok pahalıya koymuş.
3060 12GB'nin en fazla ederi 8000TL, en fazla.
3060 Ti ise 8-9 bin TL civarı ama isteseniz 3 fanlı rahat bulursunuz param güvende ile.
Prime Gaming, Evga FTW filan satıyorlardı.

Param Güvende ayrıca bu al satçılardan çok daha iyi olur.

Hangisi ucuzsa o alın, hepsi giriş seviyesi modeller soğutmaları çok iyi olmayabilir ısunma olmaz ancak sesli çalışabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı