Maksimum 2000 TL sistem tavsiyesi

Herkese sağlıklı günler dilerim. Evde kaldığımız bugünlerde ufak yollu bir bilgisayar toplamak istiyorum. Şu anki kullandığım sistem artık çok eski. Sadece ASUS R7 240 2 GB ekran kartım vasat diyebilirim. İşlemci, anakart, RAM, SSD, PSU'dan oluşan bir sistem önermenizi rica edeceğim. Var olan ekran kartını yeni sistemde kullanmak istiyorum.
Benim göz gezdirdiğim kadarıyla,
Ryzen 5 1600.
Gigabyte A320M S2H 3200MHz.
G.Skill 8 GB Ripjaws.
SanDisk 240 GB'lik SSD'sini kullanmayı planlıyorum.
Var olan bir kasam var ama o da çok eski kasa ve PSU tavsiyelerinizi veya sistem tavsiyelerinizi bekliyorum.

Detaylı görüşmek isternsen insta timeover. 36.
Öncelikle 2 el toplarsan i5 7 8 nesil performansına ulasırsın
300 TL Xeon işlemci + anakart.
250 TL PSU 80 Plus Vatan'dan.
500 TL SSD 480 GB'lık.
Kasa 100 TL.
230 RAM 8 GB.
600 TL RX 560 BIOSTAR ekran kartı 600 TL.

Detaylı görüşmek isternsen insta timeover. 36.
Öncelikle 2 el toplarsan i5 7 8 nesil performansına ulasırsın
300 TL Xeon işlemci + anakart.
250 TL PSU 80 Plus Vatan'dan.
500 TL SSD 480 GB'lık.
Kasa 100 TL.
230 RAM 8 GB.
600 TL RX 560 BIOSTAR ekran kartı 600 TL.
2.el bir sistem düşünmüyorum önerdiğiniz sistemlerden dolayı. Toplayacağım sistemde eskide olsa bir ekran karti olacağından dolayı ve bu ekran kartını 3 4 ay sonra değiştireceğimden dolayısıyla amd ryzen 5 1600
Gskill 8gb ddr4 ram
Fsp kasa ve psu
Sandisk 240gb ssd
Bilesenlerini alacağım. Tabiiki sizlerin fikirleriniz çok kıymetli bu yeni sistemde bu ekran kartıyla günümüzün oyunlarını nasıl oynayabilirim? Ve bu işlemciye bu kadar para vermeme değecek midir? Tekrardan teşekkürler.

2.el bir sistem düşünmüyorum önerdiğiniz sistemlerden dolayı. Toplayacağım sistemde eskide olsa bir ekran karti olacağından dolayı ve bu ekran kartını 3 4 ay sonra değiştireceğimden dolayısıyla AMD Ryzen 5 1600
G.Skill 8 GB DDR4 RAM.
FSP kasa ve PSU.
SanDisk 240GB SSD.
Bilesenlerini alacağım. Tabiiki sizlerin fikirleriniz çok kıymetli bu yeni sistemde bu ekran kartıyla günümüzün oyunlarını nasıl oynayabilirim? Ve bu işlemciye bu kadar para vermeme değecek midir? Tekrardan teşekkürler.

Alacağın işlemci güzel tabioneboard ekran kartı kullanacaksın bir süre öte yandan benim dediğim işlemci arıza durumu olursa kolaylıkla ve ucuzca deiştirirsin gelme maliyetide düşük ekran kartı da piyasadaki 1060'ın actığı bütün oyunları rahatlıkla acar ve 1060'dan hatta 1050'den bile daha ucuz ha deiştirme durumun olursa ekran kartını direkt diğer PC'ye aktarabilirsin gelecege de yatırmılı olur.
Senin kararında bizim icin önemli:D.

@NORDİ
AMD Ryzen 5 1600'de dahili GPU bulunmuyor, yani harici bir ekran kartı olmadan onboard vasıtasıyla görüntü alınmaz. Ki zaten arkadaş eski de olsa bir kart takacağını belirtmiş bu açıdan sorun yok. Eğer RX560 sıfır olacaksa 400TL'ye bulabileceğinizi pek sanmıyorum zaten bir çok yerde stoğu tükenmiş durumda. İkinci el alınacaksa da RX570 alınmalı diye düşünüyorum.

Ek olarak eğer GTX1060'ın açtığı oyunları açar derken performansı birbirine eşit veya yakın demek istediyseniz o da çok yanlış. RX560, GTX1050 dengi bir kart ve GTX1060 ile aralarında çok fark var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı