Maksimum 4200 TL'ye Sistem Toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
4770K işlemciyi aklınızdan çıkarmanızı tavsiye ederim. Oyun için o işlemciye boş yere para harcamayın. Anakart seçerken de önce anakarttan ne bekliyorsunuz ona karar verin.
Mesela benim için ön panelde 2 adet usb 3.0, arka panelde de 4 adet usb 3.0 (toplam 6 adet) olmalı, 2 adet Sata 3 ve 2 adet ram slotu yeterli. Şu an 2x4GB ileride de 2x8GB ram takarım, keyfime bakarım. Şu an overclock yapmadığım için Z serisine gerek duymuyorum. H87 - H97 serisi işimi görüyor. Bunların yanında sağlamlık da çok önemli tabiki ama en sağlamı olsun diye bir durum olmamalı. Donanım şans işi. En iyi anakart bile overclock yaparken sizi yarı yolda bırakabilir. O yüzden anakarta çok fazla para harcamanızı tavsiye etmem. İhtiyaçlarınızı belirleyin ve ona göre uygun bir modeli seçin.

Eğer SLI yapmayı düşünmüyorsanız MSI Z97 Gaming 3 anakart bile overclock için yeterli olacaktır. i5 4670K işlemciye uzun süre overclock yapmayacaksınız bile. Yetmemeye başladığında yapacaksınız ve işinizi görmediğinde de 5. nesil bir işlemciyle değiştireceksiniz. Tabi aradan rahat bir 4 yıl geçeceği için o zaman sizin veya babanızın yeni bir işlemci için bütçenizin olacağını düşünüyorum. O sıralar üniversitede olacaksınız ve ileriye dönük azar azar para biriktirirsiniz zaten yetmemeye başladımı. :)
Oğulcan hocamın önerdiği GTX780 Ti ekran kartını tavsiye ederim ben de. Ancak bütçeyi biraz rahatlatmak isterseniz Asus GTX 780 Ti yerine aşağıdaki linkteki ekran kartını veya başka bir GTX 780 modelini seçebilirsiniz.
Msi Gtx780 Lightning Gddr5 3Gb 384Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

Bir de Corsair H100i yerine hava soğutmalı bir işlemcili soğutucu seçmek isterseniz Noctua NH-D14'ü öneririm. Fiyat olarak biraz daha uygun. Vatanda yok ama diğer bileşenleri vatandan alacağınız için rica ederseniz takarlar.
En ucuz Noctua NH-D14 Çift Fanlı Sessiz Cpu Soğutucu Intel Lga1366 Lga1156 Lga1155 Lga1150; AMD AM2+ AM3+ FM1 FM2 fiyatı sanalmarketim.com’da

Anakarttan ve işlemci soğutucudan kısarsanız o parayla 250 GB Samsung Evo SSD de alabilirsiniz.

Şöyle bir sistem olabilir;
İntel Core i5 4670K Soket 1150 3.4Ghz 6Mb Cache 22Nm İşlemçi - Vatan Bilgisayar - 619 TL
Z97 GAMING 5 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3200MHz(O.C.)SATA 3.0 USB 3.0 Anakart - Vatan Bilgisayar - 429 TL
Corsair 8Gb (2X4Gb) Vengeance Ddr3 1600Mhz Cl9 Dual Kit Ram - Vatan Bilgisayar - 238 TL
Msi Gtx780 Lightning Gddr5 3Gb 384Bit Nvidia Geforce Dx11.1 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar - 1563 TL
Samsung 250Gb 840 Evo Sata 3.0 (Okuma 540Mb / Yazma 520Mb) Ssd - Vatan Bilgisayar - 385 TL
Corsair Carbide Serisi™ 400R 80Plus 750W Midt Atx Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar - 485 TL

Toplam 3719 TL yapıyor. Üstüne istediğiniz sıvı soğutma veya hava soğutmayı ekleyebilirsiniz. İyi akşamlar.

Ya hocam dediğim gibi teneli sağlam tutmak istiyorum. SSD ve Soğutucuyu sonradan alabilirim. Onları alacağım diye temelden kısmak istemiyorum.

Bizim yaptığımız temelden kısmak değil hocam. Sizin (babanızın) parasını en verimli şekilde kullanmaya çalışıyoruz. Sonuçta bu devirde para kolay kazanılmıyor. Almışken iyisini alacaksınız ama f/p odaklı bir alışveriş yapmanız çok daha mantıklı olur.
SSD'yi sonradan alabilirsiniz ama işlemci soğutucuyu ilk etapta almanızı tavsiye ederim. Güçlü bir ekran kartı alıyorsunuz ve ağır yük altında işlemcideki stok fan yetmeyecek. İşlemciniz ısınacak ve çok ses yapacak. Eğer sese alışık değilseniz stok fanın sesi sizi rahatsız edecek ve niye soğutucu almadım diyeceksiniz.
Bir önceki mesajımda topladığım sistemde temelden kısma olarak nitelendirilebilecek bir parça yok bana göre. Hepsi ideal parçalar. Şu an yeterli bütçe bende olsa gider sistemi alırdım direk. Belki bir tek ekran kartı modelini değiştirebilirdim.
Eğer siz MSI Z97 Mpower Max AC anakart veya Asus Maximus Hero istiyorsanız o zaman MSI Z97 Gaming serisi temelden kısma olarak gözükebilir. Hala aklınızdan i7 4770K işlemciyi de çıkarmadınız sanırım. :)
Oğulcan hocama, Recep hocama ve başka arkadaşlara da sorun isterseniz. Bence sistem gayet uygun ama alıp kullanacak siz olduğunuz için son karar tabiki size ait. İyi günler.

Ramlerin soğutuculu olmaması OC açısından bir problem oluşturur mu ? Bu arada bende o ekran kartını almam. Sonuçta Gtx780 e o kadar para vermek olmaz bence ki OC işini o kadar zorlamayacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu paraya amd filan
alma. intel i5 4670k ve ya 4770k al. Ve Asus
GTX 780. İlerde sli da yaparsın. Kendi fikrin
ama , ben o paraya R9 290x almazdım.

1.png

%35 indirimle 4000 TL oluyor ama soğutucu yok ne yazık ki.
Corsair yerine bunu alabiliriz aralarında çok fark var mıdır acaba?
Cooler Master Seidon 240M Sıvı Soğutma Sistemi - Vatan Bilgisayar
Berk aldığı sıvı soğutmadan memnun yarın okulda CPU ısısını kendinde sorabilirsin.

@ozan_baris, 4200TL tutuyor o sistem. Ben GTX780 Ti yerine, R9 290X gönüllüsüyüm. Yanına bir de bütçeye uygun olarak H100i girince, muhteşem performans. ;)

Hocam ben şöyle düşündüm.

8n308d.png

Yanına h100i birde Sapphire R9 290x olacak. Bence ideal fiyatı belki biraz fazla gelebilir. Ama olsun babamı ikna ederim.:eek:;):neo:

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'leri 2133MHz almanın hiçbir mantığı yok. GSKILL RipjawsX 8GB (2x4GB) 1600MHz alabilirsin.

Ayrıca, ileride SSD alabilme imkanım var dersen, i7-4770K dursun. Eğer ileride almam zor dersen de i5-4670K düşürüp, Samsung 840 Evo 120GB SSD alabilirsin. ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı