Maksimum 5000 TL telefon önerisi

LOTR Manyağı

Hectopat
Katılım
6 Ağustos 2021
Mesajlar
3.345
Çözümler
61
Yer
Diyarbakır
Selamlar,

Öncelikle kafam çok karışık. Elimden geldiğince anlatayım belki birlikte çözüm buluruz. Eşimin telefonu baya eskidi ona bir telefon almak istiyorum. Çıkabileceğim maksimum bütçe 5 bin. Sıfır mı almalıyım yoksa ikinci el mi bilmiyorum. Eşim hayatında İphone kullanmamış, ona bir sürpriz yapıp İphone alayım dedim yenilenmiş iphone en fazla 7-8 alabiliyorum. İlk sorum bu cihazlar modeli bakımından eskide kaldı alınır mı, alınırsa yazılım desteği olsun diğer konular olsun ileride sorun çıkartır mı? Diyelim ki İphone olmadı alamadık kesinlikle Samsung alırım diğer modelleri almayı düşünmüyorum. Orada da yenilenmiş EasyCep'ten daha uygun ama yüksek model telefon mu almalıyım yoksa gidip sıfır kapalı kutu 5 bin TL'ye bir telefon mu almalıyım karar veremedim. Konu hakkında bilgisine güvendiğim @BERWAR hocama sormak istiyorum. Hocam 5 bin bütçeniz olsa benim yerimde olsanız ne yapardınız? Çok gerekirse bütçe biraz arttırılabilir. Psikolojik sınır benim için 5 bin. Kriterimiz ise güzel resim çekmesi ve işlem yaparken donmaması. Siz olsanız ikinci el eski model İphone mu alırdınız yoksa sıfır/ikinci el Samsung alsanız hangi seçeneği tercih ederdiniz?
 
Yenilenmiş ürünlere pek sıcak bakmıyorum şahsen. İkinci el olarak temiz cihaz bulunabilir belki.

Eşinizin kriterlerini sıfır olarak karşılayacak Samsung A33 var. Fotoğraf anlamında gayet iyi bir cihaz, bütçenizi aşabilirseniz güzel bir hediye olur.
 
Iphone 8 modelinin güncelleme desteği hâlâ var ama seneye kesilir desteği büyük ihtimal. 7 serisinin güncelleme desteği sona erdi. Güncelleme desteği sona erse de 3 4 yıl daha kullanılacak modeller bunlar.

Samsung tarafında önerim M23.

İkinci el olarak ise önerim S10 serisi.
 
Iphone 8 modelinin güncelleme desteği hâlâ var ama seneye kesilir desteği büyük ihtimal. 7 serisinin güncelleme desteği sona erdi. Güncelleme desteği sona erse de 3 4 yıl daha kullanılacak modeller bunlar.

Samsung tarafında önerim M23.

İkinci el olarak ise önerim S10 serisi.
Siz olsanız ne yapardınız hocam? İphone 8 mi yoksa M23 mü daha işlevsel olur?
 
Selam,

Öncelikle kafam çok karışık. Elimden geldiğince anlatayım belki birlikte çözüm buluruz. Eşimin telefonu bayağı eskidi ona bir telefon almak istiyorum. Çıkabileceğim maksimum bütçe 5 bin. Sıfır mı almalıyım yoksa ikinci el mi bilmiyorum. Eşim hayatında iPhone kullanmamış, ona bir sürpriz yapıp iPhone alayım dedim yenilenmiş iPhone en fazla 7-8 alabiliyorum. İlk sorum bu cihazlar modeli bakımından eskide kaldı alınır mı? Alınırsa yazılım desteği olsun diğer konular olsun ileride sorun çıkartır mı? Diyelim ki iPhone olmadı alamadık kesinlikle Samsung alırım diğer modelleri almayı düşünmüyorum. Orada da yenilenmiş EasyCep'ten daha uygun ama yüksek model telefon mu almalıyım yoksa gidip sıfır kapalı kutu 5 bin TL'ye bir telefon mu almalıyım karar veremedim. Konu hakkında bilgisine güvendiğim @BERWAR hocama sormak istiyorum. Hocam 5 bin bütçeniz olsa benim yerimde olsanız ne yapardınız? Çok gerekirse bütçe biraz arttırılabilir. Psikolojik sınır benim için 5 bin. Kriterimiz ise güzel resim çekmesi ve işlem yaparken donmaması. Siz olsanız ikinci el eski model iPhone mu alırdınız yoksa sıfır/ikinci el Samsung alsanız hangi seçeneği tercih ederdiniz?

Hocam indirimlerden Xiaomi Redmi Note 10 s aldım hayatımda böyle telefon kullanmamıştım gerçekten mükemmel fiyatı da 5200 civarı indirimlerde 4900 civarı oluyor.
 

Geri
Yukarı