Maksimum TDP değeri aşılır ise neler yaşanabilir?

Birkaç yerde ömrünü kısaltıyormuş diye okudum, içimde bir şüphe oluşmuştu. Teşekkür ederim. Soğutucum stok maalesef.
Ayrıca şunu denedim 1, 2V 4, 3GHz başarısız oldu ve yaklaşık olarak 3 dakika da 83 dereceye çıktı. Şuan 1, 125 V 4, 2 GHz kullanacağım. Maksimum 75W gördüm.
@Lyrinx @FarukS Hocam size 4, 0 GHz 1,0 V olarak öneride bulunmuştum. Şu an daha hızlı ve yaklaşık aynı ısılarda çalışan yeni GHz ve V değerlerim bu şekilde. Deneyebilirsiniz.
Bu arada ifade yasağım var lütfen kusura bakmayın. :D
Pekala, deneyeceğim. stok soğutucuyla çok ısınır mı? Bu arada BIOS'ta 4.00GHz gözükmeme sorunu vardı hatırlarsan, orada öyle gözüküyor ancak OC uygulandı :)

Pekala, deneyeceğim. stok soğutucuyla çok ısınır mı? Bu arada BIOS'ta 4.00GHz gözükmeme sorunu vardı hatırlarsan, orada öyle gözüküyor ancak OC uygulandı :)
Ben kendi stok soğutucusu ile yaptım. %100' de 75 derece oluyor maksimum.
OC başarılı oldu ise sevindim. Voltajı BİOS' da +0,045 civarı olarak ayarlayacaksınız bu arada.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı