Maksimum Upload Hızını Alamıyorum

Büyük ihtimalle Türk Telekomdur. VDSL port başvurusu yapman lazım. Bu devirde ADSL kullanılmaz.

Aynen ADSL artık desteklemiyoruz demişlerdi arkadaşıma Port yaparsanız çözülür veya Elon Muskun uzay interneti projesine katılın aslında mantıklı 70 TL'ye rahatlıkla 1 ms ama nasıl katılınır veya gerçekleştirilir mi bilmiyorum maalesef

Elon Musk projesi daha hayatta değil. Tüm dünya çapında kullanılabilmesi için tüm uyduların fırlatilmasi gerek. Daha hepsi fırlatılmadi. Deneysel hizmet bile vermiyorlar. 1 2 yıla bazı bölgelerde hizmet vermeye baslayacaklar.

@workbunner fiber gelene kadar biraz acı çekeceksin kurtulacaksın az kaldı şu an yapabileceklerin zaten söz verdiler.
1-BTK'ya şikayet et.
2-TT web sitesinden şikayet kaydı oluştur.
3-Arıza kaydı açmaya devam et.
4-Cimer'e şikayet et.
Bu böyle bir firma altyapıyı yaptırıp kaçacaksın bunlardan.

BTK ettim zaten. Artık pes edeceğim dediğin gibi reis beklicez ocak ayını fiber gelecek diye.

Merhabalar. Öncelikle ekran görüntüsündeki pencerenin solunu tam göremediğim için dediklerim %100 doğru olmayabilir. Evet VDSL kullanıyorsun fakat santrale yani mahalledeki kutuya bayağı uzak gibisin. Çünkü değerler bir VDSL için çok düşük. En altta gördüğün değerler hattın maksimum kaldırdığı değerler. Bu hızları tamamen aynı şekilde alman imkansız 2 sebepten ötürü. Bu değerler santrallerin ve evlerin konuma göre değişir ama İnternet sağlayıcıların paketleri belirlidir. Atıyorum senin alt yapın 150 Mbps download destekliyordur fakat Türk Telekom sana 100 Mbps verir daha üst paket yok çünkü standart İnternet paketlerinde. İkinci neden hattaki gürültü olayı. SNR margin ve o tarz şeyler. Pek detaylı bilmiyorum isimleri terimleri. Fakat bulunduğunuz mahallede ortak kullandığınız kablodan ne kadar kişi veri alışverişi yaparsa hat o kadar zayıflar. Zayıfladıkça da kullanıcılar maksimum değerleri kullanamaz. Maksimum değerleri tam olarak ucu ucuna kullanmaya çalışırsanız sürekli kopma sıkıntıları yaşabilirsiniz. Daha iyi bir İnternet için fiber başvurusunda bulunabilirsiniz size yakın yerlerde fiber varsa sizin bulunduğunuz konumdan da fazlasıyla bu yönde talep ve başvuru olduğu taktirde altyapı çekerler. En iyi İnternet'i kullanabilmek için İnternet sağlayıcınıza en yüksek hızı istediğinizi birkaç kez belirtmeniz yeterli olacaktır. Onlar size en stabil şekilde alacağınızı tanımlayacaklardır. Lütfen alt yapınızın desteklemedi hızlar için müşteri hizmetleri ile kavga etmeyin. Hele ki BTK'ya şikayet etmek. Kısacası İnternet konum meselesidir. Büyük şehirlerde, sitelerde oturuyorsanız İnternet altyapınız iyi olur. Ya da şanslıysanız bir şekilde fiber ya da VDSL İnternet sizi bulabilir. Oyun içi ping oluyorsa evde başka birinin İnternet'i kullanmadığını hatta Wi-Fi'ya bağlanmadığından emin olunuz. Onun haricinde Windows'un ya da başka bir uygulamanın arka planda güncelleme yapmadığından emin olunuz. Eğer hala sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız xDSL istatistikleri penceresini tamamen bizimle paylaşın. Ayrıca İstanbul'da birden fazla farklı serverlara hız testi yapıp bizimle paylaşın. Teşekkürler.

Merhabalar. Öncelikle ekran görüntüsündeki pencerenin solunu tam göremediğim için dediklerim %100 doğru olmayabilir. Evet VDSL kullanıyorsun fakat santrale yani mahalledeki kutuya bayağı uzak gibisin. Çünkü değerler bir VDSL için çok düşük. En altta gördüğün değerler hattın maksimum kaldırdığı değerler. Bu hızları tamamen aynı şekilde alman imkansız 2 sebepten ötürü. Bu değerler santrallerin ve evlerin konuma göre değişir ama İnternet sağlayıcıların paketleri belirlidir. Atıyorum senin alt yapın 150 Mbps download destekliyordur fakat Türk Telekom sana 100 Mbps verir daha üst paket yok çünkü standart İnternet paketlerinde. İkinci neden hattaki gürültü olayı. SNR margin ve o tarz şeyler. Pek detaylı bilmiyorum isimleri terimleri. Fakat bulunduğunuz mahallede ortak kullandığınız kablodan ne kadar kişi veri alışverişi yaparsa hat o kadar zayıflar. Zayıfladıkça da kullanıcılar maksimum değerleri kullanamaz. Maksimum değerleri tam olarak ucu ucuna kullanmaya çalışırsanız sürekli kopma sıkıntıları yaşabilirsiniz. Daha iyi bir İnternet için fiber başvurusunda bulunabilirsiniz size yakın yerlerde fiber varsa sizin bulunduğunuz konumdan da fazlasıyla bu yönde talep ve başvuru olduğu taktirde altyapı çekerler. En iyi İnternet'i kullanabilmek için İnternet sağlayıcınıza en yüksek hızı istediğinizi birkaç kez belirtmeniz yeterli olacaktır. Onlar size en stabil şekilde alacağınızı tanımlayacaklardır. Lütfen alt yapınızın desteklemedi hızlar için müşteri hizmetleri ile kavga etmeyin. Hele ki BTK'ya şikayet etmek. Kısacası İnternet konum meselesidir. Büyük şehirlerde, sitelerde oturuyorsanız İnternet altyapınız iyi olur. Ya da şanslıysanız bir şekilde fiber ya da VDSL İnternet sizi bulabilir. Oyun içi ping oluyorsa evde başka birinin İnternet'i kullanmadığını hatta Wi-Fi'ya bağlanmadığından emin olunuz. Onun haricinde Windows'un ya da başka bir uygulamanın arka planda güncelleme yapmadığından emin olunuz. Eğer hala sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız xDSL istatistikleri penceresini tamamen bizimle paylaşın. Ayrıca İstanbul'da birden fazla farklı serverlara hız testi yapıp bizimle paylaşın. Teşekkürler.

Öncelikle üşenmeyip uzunca aydınlatma yaptığınız teşekkür ederim çok. İlk ADSL kullnaıyordum ve VDSL geçtim. 16Mbps paketim aynı o değişmedi. Ama uoplad hızım 0, 800'lerden bianda 1, 250 Mbps'lere çıktı. Daha sonra VDSL geçtiğimden bir miktar normal hızım yükselebileceği düşüncesiyle arıza kaydı oluşturdum. Ama hiçbir artış olmamasına rahmen upload hızım daaksine düştü ve sabitlendi 0, 988'lere. Sıkıntım burada ilk aldığım upload hızımı geri istedim ama sonuç alamadım. Olmayan bir şeyi istemedim ölçümlerde yazanı talep ettim tekrar. Santrala uzaklık altyapı falan kötü olması kabul edilebilir şeyler. Anlamadığım ilk verilen hız neden verilmiyor bir daha. Resimlerde ADSL değerlerim ve VDSL ilk geçtiğim değerler var. Diğer resim de son değerlerim.

Merhabalar şu an sıkıntım büyük ihtimal çözüldü. Başka arkadaşlara da çözüm olması için adım adım resimlerle anlatacağım. İlk önce modemi ankestranın dibinden ölçüm yaptım değerlerim 1.resimde. Baktım daire tesisatı çok kötü ve CAT6 25 metre kablo çektirdim direk bina gidişinden modeme.2.resimde ise evden ölçüm yaptığımdaki değerler. Sonra hat güncellemesi yaptım müşteri hizmetlerinden.3.resim güncellemeden sonraki değerler. Baktım hattım artık 24 Mbps desteklediğini düşündüm ve 24 Mbps pakete geçtim.4.resim 24 Mbps paket değerlerim. 5 ve 6.resimler Fast ve Telekom hız ölçümü. Ve en son Steam'daki oyun indirme hızı. Genel olarak sorun çözüldü gibi. Aklıma takılan birkaç soru kaldı. Şu an 24 Mbps paketi kayıpsız hatta Max verim alıyorum gibi değerlere göre. SNR değerim 8'lerde sınır gibi duruyor. CS:GO'da pingim 45-60 arasında geziyor. Paket düşürsem 16 Mbps'ye tekrar SNR değerim biraz çıkar mı resime göre. Ping de bir tık daha azalır mı? Diğer aklıma takılan soru şu an alt yapım 5 Mbps uoplad destekliyor ve hız testinde alıyorum bu hızı. Ama Steam'da neden 2.7 uoplad Max hız oluyor neden 5 Mbps'de indirmiyor. Bir de Fast ve Telekom değerlerine göre ping değerim nasıl? Hiçbir şeye ellemeyim mi yoksa paket düşüreyim mi?

Dosya Ekleri

• son vdsl ayarlar.PNG
    son vdsl ayarlar.PNG
    27,1 KB · Görüntüleme: 59
  • ikisi arasında fark.PNG
    ikisi arasında fark.PNG
    7,3 KB · Görüntüleme: 63
  • IMG_20200630_173633.jpg
    IMG_20200630_173633.jpg
    94,5 KB · Görüntüleme: 37
  • IMG_20200630_173722.jpg
    IMG_20200630_173722.jpg
    79,4 KB · Görüntüleme: 36
  • IMG_20200630_173944.jpg
    IMG_20200630_173944.jpg
    117,4 KB · Görüntüleme: 42
  • IMG_20200630_174059.jpg
    IMG_20200630_174059.jpg
    87,6 KB · Görüntüleme: 39
  • IMG_20200630_174309.jpg
    IMG_20200630_174309.jpg
    99,3 KB · Görüntüleme: 48
  • IMG_20200630_174352.jpg
    IMG_20200630_174352.jpg
    46,5 KB · Görüntüleme: 44
  • IMG_20200630_174411.jpg
    IMG_20200630_174411.jpg
    108,8 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı