Makyaj adaletsizlik midir?

Hocam benzetme yapmaya çalışmışsınız ama aradaki bağlantıyı kuramadım ben.
Makyaj ile de özünü değiştiriyorsun tedavi ile de. Korona örneğinden gidelim normalde aşı olmasaydı birçok yaşlı ölecekti ama aşı oldular ve hayatta kaldılar. Bazıları ise aşıya ulaşamadı ve öldü, bu adil mi? Senin mantığına göre birileri ulaşamadı ise diğerleri de kullanmayacak.
Ne alaka şimdi bu karşılaştırma ya? :D Biri zorunlu biri isteğe bağlı, birinin sonunda ölüm riski var ama diğerinin yok.
İkisi de isteğe bağlı. Ölüm riski olup olmaması bir şey değiştirmiyor.
 
Hocam bence aşırı yanlış düşünüyorsunuz. Dış etkenler neredeyse her şeyi etkiler. Örnek vereyim. Öz güvensiz bir erkek düşünün. Spor salonuna gidip özgüvenini yükseltebilir.

Ben bir erkeğin spor salonuna giderek öz güven kazanabileceğini sanmıyorum oradaki öz güven kazanımı hayatına bir amaç koymaktan kendin için faydalı bir eylem yapmaktan ve masküleniteni arttırmaktan kaynaklı.
 
Makyaj yapan bedelini duru güzelliği ile öder. Mesela hep makyajlı olduğu halde makyajsız halini gördüğünüz birinin yüzü sürekli uyanmış gibidir.
 
Ben bir erkeğin spor salonuna giderek öz güven kazanabileceğini sanmıyorum oradaki öz güven kazanımı hayatına bir amaç koymaktan kendin için faydalı bir eylem yapmaktan ve masküleniteni arttırmaktan kaynaklı.
Hocam en başa dönelim. Bir insanın özgüvenin düşük olmasının bir sürü nedeni olabilir. Ben burada dış görünüş nedeniyle oluşan özgüvensizlikten bahsediyorum. Spor yaparak neden bir insan özgüven yakalayamasın. Çok fazla ayrıntılı düşünüyorsunuz. Ahmet çirkin birisi gibi hissediyor. Spor salonuna gidip kas yaptıktan sonra çirkinlik düşüncesi ya kayboluyor yada geride kalıyor. (En azından çoğu insan için) Sizin dediğiniz özgüven kazandırır mı ? Evet, ama olaya farklı şekilde baktığımızı düşünüyorum.
 
Dün okuldan dönerken baya makyaj yapmış baş örtülü bir bayan gördüm. Yumuşak dille yazmış olayım. Kadının yüzünde makyaj olduğunu 2 metre öteden anladım. Acayip boya yapmış ve sildiğiniz anda içinden ne çıkacağını az çok anladım. Hafif makyaj yapmış yani sadece -pek anlamıyorum kusura bakmayın- kirpik ve ruj sürüp çıkan her gün böyle yapan kızlar ultra mega güzel oluyor. Zaten kirpik ve ruju sildiği anda hiçbir şey değişmiyor bile.
 
Kadınların makyaj yapma sebebi, kesinlikle öz güven kazanmaktır. Arkadaşlarının ne güzel olmuşsun demesi hoşlarına gider, öz güven mastürbasyonu yaparlar.

Erkeklerin'de makyajı bakımlı olmaktır. Bizim millet diye demiyorum ama çok bakımsısız. Yıllarca dişlerini fırçalamamış binlerce erkek var.

Kadının, çekiciliği saflığı ve güzelliğidir. Erkeğin ise karakteridir. O yüzden gelişime odaklanın.
Bunu da dipnot olarak düşelim.

Hocam dedikleriniz hepsi doğru ama kadınların çoğu karaktere bakmıyor bile maalesef.
 
Makyajım yok demişsin bilader, yapma diyen kim? Git yap işte burada mesaj yazacağına.
Özellikle kesme işareti içinde yazdım. Hadi insanların kesme işareti içimde neden yazdığımı anladı, bir de "Yanlış yerlere çekmeyin." yazayım da anlasınlar dedim. Sen hala anlayamamışsın. Konu ile bağlantılı cevaplar vermiyorsun. Lütfen konuma mesaj atma. Son olarak bilader değil, birader diye yazılır.

Türk kadınlarına bunu diyorsanız sizler Asyalı kadınları görmemişsiniz. Burada o kadar da güzellik standartı olduğunu düşünmüyorum açıkçası(adaletsizlik denilecek kadar). Benim tanıştıklarımda en azından çoğunlukla fark ciltleri daha lekeli oluyordu makyajsızken. O kadar da problem değil bence olur o kadar. Ha sadece makyajlı değil de genel olarak güzel kadının daha özgüven sahibi olması üzerine konuşabiliriz sanırım. Evet bu durum var. Sonuçta evrimsel bir geçmişimiz var. Aslında güzellik de değil, sağlıklı ve dinç görünmekle alakalı. Lekeli cilt dedim ya aslında immün sistemi ne kadar kuvvetliyse o kadar daha az lekeler oluyor ciltte. Ya da ruj mesela, kanın rengini gösteriyor dudak bölgesi. Ne kadar kırmızıysa o kadar sağlıklıdır diye düşünüyoruz. Ya da yanakların al al olması. Tabi simetri, aşinalık, ses vs. de etken. Bir de postür de önemli. Postür özgüven sinyali veren şeylerde önemli bir konumda. Yazarken fark ettim aslında güzele özgüvenli değil de özgüvenliye güzel diyor da olabiliriz. Makyajın olayı genel olarak bu. Çirkin dediğiniz insanlar ya simetrik değildir ya da sağlıksız görünüyorlardır. Zaten erkeğin makyajı bakımlı olmasıdır, spor yapmasıdır derken bunu anlatıyorsunuz bence. Hayatınızdaki önem sırasıyla alakalı ama erkeğin de estetik ve makyaj yapması kötü bir şey değil. Faydalı olacağını düşünüyorsanız takmayın. Hayatta mutlu olmaktan başka ne önemli ki? Özgüven sağlayacaksa size daha güzel görünmek neden olmasın?

Asyalı kadınlar deme sebebimse,
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Yani hocam konuyu neden milletlere getiriyorsun ki ? Kadınlar yazıyor orada. Asyalılar kadar yapmayınca normal bir şey mi oluyor ? Diğer dedikleriniz de ise size katılıyorum. Demek istediğimi tam anlatamamışım sanırım. Kadınların makyaj yapmasıyla bir sorunum yok. (Aşırıya kaçınmadıkça.) Yalnızca erkeklerde böyle bir lüksün olmaması kafamı karıştırıyordu.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı