Malezya Uçağına ne oldu?

whywouldnt?

Hectopat
Yer
Linkin Park
366294

8 Mart 2014 tarihinde esrarengiz bir şekilde kaybolan bu uçak hakkına ne düşünüyorsunuz? Şöyle bir söylenti var;
2014'te kaybolan ve tüm araştırmalara rağmen bulunamayan Malezya uçağı sonunda bulundu! 25 yıllık deneyimli bir araştırmacı tarafından, Google Maps kayıtları sayesinde bulunan uçakta, mermi izleri bulunduğu iddia ediliyor.
İnanmıyorum şahsen Google Maps'de bulduysan gerçekte de bulursun o kadar kolay değil felan demeyin, Düştüğü varsayılan okyanus 58 metre. Hem uçağın bazı parçaları da su üstüne çıkardı. Şahsen kendi düşüncem;
Ya kaçırılma olayı yani terör. 2 insan sahte pasaportla uçağa binmiş bu biraz doğrular gibi oluyor ama hiçbir terör grubu bunu üstüne alınmadı. Diğer bir olasılık da kaptan pilotun intihar düşüncesi. Uçaktaki aygıtlar tek tek elle(manuel olarak) kapatılmış. Yani bu da olabilir bilmiyorum hiçbir uyarı vermeden çok garip... 7777'yi kodlayarak kuleye anında uçak kaçırma anonsunu verebilirler saniyeler içinde cidden orada ne oldu çok merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer kaçırılma olayı olsaydı belirli kodlar var bunlar sayesinde korsanların haberi olmadan kuleye kaçırıldık diye haber verebilirlerdi. Ama böyle bir kod girildiğine dair bir şey okumadım ben.

Yani Google Maps ile bulabiliyorsa bir gazeteci, ben o kaza araştırma ekibinin ve başındaki adamların direk yüzüne tükürürdüm beceriksizler diye:) O kadar da basit değildir sanmıyorum.

İntihar olayı belki ama madem birisi intihar edecek örneğin kaptan pilot. Yanındaki yardımcı pilot hatta belki üçüncü pilot hatta ve hatta belki uçuş mühendisinin eli armut mu topluyordu bu adam cihazları kapatırken. Birisi de "N'oluyor lan?" dememiş midir?

Benim görüşüm yanlış hatırlamıyorsam Hint Okyanusu'na düşmüştü. Bu uçak düştükten sonra orada uzun süreli tropik fırtınalar ve gel gitler olur. Yani enkazı toplu tutmak yerine okyanusta gezinir gibi dağıtmıştır. Yani bir parçası bir yerden öbür parçası bambaşka yerden çıkıyor çünkü. Kurşun delikleri olayını bilmiyorum ama kişisel görüşüm bildiğiniz bir kaza sonucu düştüğüdür.

Belkinin belkisi bir terör olayı oldu ve pilotlar haber veremeden korsanlar kokpite erişti. Ama dediğim gibi bu kısmı kesin bilmek çok zor.

Eğer kaçırılma olayı olsaydı belirli kodlar var bunlar sayesinde korsanların haberi olmadan kuleye kaçırıldık diye haber verebilirlerdi. Ama böyle bir kod girildiğine dair bir şey okumadım ben.
Evet sanırım 7777'ydi o kod ve haklısınız hiçbir kod girilmedi uçaktan hiçbir hata alınamadı. Bir süre askeri radarlar tarafından takip edildi ve ordanda sinyal kayboldu. Saniyeler içerisinde kuleye haber verilebilirdi.
Bulmak isteselerdi çoktan bulurlardı bence. Bu işin altından ne çıkacak merak ediyorum gerçekten.
Bir başka varyant ise uçakta bildiğim kadarıyla silah vs. taşınıyordur. Amerika'nın bu işte parmağı olabilir. 259 yolcunun hiçbirinin eşyalarının bulunaması da ilginç. İşin aslı bence bu işin altından bir şeyler çıktı ve bizden saklanıyor. Zaman makinem olsa o uçağa binerdim :)

Pardon yanlış biliyormuşum:) Kafamı cidden çok kurcalıyor bu konu neden bu kadar taktım bilmiyorum🤣
İlgi alanına girmiştir:) Ne güzel işte. Arkanı dönüp gitmemişsin. Havacılıkla ilgilenmek keyiflidir bence. Kaza raporları zaten bambaşka bir dünya.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Yok ya bu o kadar da anlatmıyor. İzlemiştim. Yani güncel olan bir konuyu tekrar incelemiş gibi biraz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunu izleyin. Nat Geo özel belgeseli. Biraz daha faydalı olur. Biraz uzun artık boş zamanınızda;)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı