Mali müşavire Dijital GİB şifresi vermek güvenli mi?

Bir kereliğe mahsus aldı ömürlük aldı yani.

Bir kereliğe mahsus aldı ömürlük aldı yani bana dedi ki senelik almıyorum bilgin olsun dedi.

Eğer gelir elde edersen hiç düşünmeden vergilendir sonra çok sıkıntı oluyor yaşın 29'dan küçükse genç girişimciden faydalanırsın Bağ-Kur borcunu devlet öder 1 sene boyunca.

Bir kereliğe mahsus adam ömürlük aldı tanıdığımız birisi ama işte insan güvenemiyor yine de.

Anladım hocam bir kereliğe mahsus alsıysa problem yok, zaten yapacağı ekstra bir işte yok kazancın üst limiti geçmediği sürece.

@Fatih Karademir Abi sen vergi işlerinden anlarsın benim 8-9 bin TL gibi bir gelirim yazılımdan oluyor tekde yatıyor her ayın belli gününde vergisi filan bu paranın sıkıntı olur mu %30 unu vermeye razıyım ama bir bakıyorum yok şirket kuracan vs yazıyor her yerde takıntılı biriyim zaten ne dersin bu ufak gelir banka hesabımdan bu düzenli gelir diye tespit edilir mi yoksa çok paranoya mı yapıyom ne önerirsin ?

@Fatih Karademir abi sen vergi işlerinden anlarsın benim 8-9 bin TL gibi bir gelirim yazılımdan oluyor tekde yatıyor her ayın belli gününde vergisi filan bu paranın sıkıntı olur mu %30'unu vermeye razıyım ama bir bakıyorum yok şirket kuracan vs yazıyor her yerde takıntılı biriyim zaten ne dersin bu ufak gelir banka hesabımdan bu düzenli gelir diye tespit edilir mi yoksa çok paranoya mı yapıyorum ne önerirsin?

Yazılımdan dolayı kazanç sağlıyorsan ticari kazanca girer, şirket açman gerekli en masrafsızı şahıs şirketi, şirket açmadan vergi veremezsin.

bir kereliğe mahsus aldı ömürlük aldı yani

Bir kereliğe mahsus aldı ömürlük aldı yani bana dedi ki senelik almıyorum bilgin olsun dedi

Eğer gelir elde edersen hiç düşünmeden vergilendir sonra çok sıkıntı oluyor yaşın 29'dan küçükse genç girişimciden faydalanırsın bağkur borcunu devlet öder 1 sene boyunca

Bir kereliğe mahsus adam ömürlük aldı tanıdığımız birisi ama işte insan güvenemiyor yine de
Yaşım 29dan küçük. Ne kadar kazandıktan sonra vergilendirmeliyim sizce ?

Yaşım 29dan küçük. Ne kadar kazandıktan sonra vergilendirmeliyim sizce ?
YouTube’dan para kazanıyorsan, her ay kazancını beyan edip vergilendirmen gerekiyor. Yoksa örneğin 2023’te gelir elde ettin ama hiç vergi ödemedin; yıl oldu 2024, bir bakmışsın geriye dönük vergi cezası kapına gelmiş. “Geçen yıl kazandığın parayı vergilendirmedin” diye sana ceza kesiliyor.
İstersen ayda sadece 2.000–3.000 TL kazan, yine de vergi mükellefi sayılıyorsun. Ama 29 yaşından küçüksen "Genç Girişimci" desteğinden yararlanabiliyorsun; bu sayede 1 yıl boyunca Bağkur primini devlet ödüyor.

YouTuber Mert Aktaş var, “430 Bin TL Ceza Yedim” diye bir videosu var mutlaka izle. Her şeyi çok net ve açık bir şekilde anlatıyor. =)

YouTube’dan para kazanıyorsan, her ay kazancını beyan edip vergilendirmen gerekiyor. Yoksa örneğin 2023’te gelir elde ettin ama hiç vergi ödemedin; yıl oldu 2024, bir bakmışsın geriye dönük vergi cezası kapına gelmiş. “Geçen yıl kazandığın parayı vergilendirmedin” diye sana ceza kesiliyor.
İstersen ayda sadece 2.000–3.000 TL kazan, yine de vergi mükellefi sayılıyorsun. Ama 29 yaşından küçüksen "Genç Girişimci" desteğinden yararlanabiliyorsun; bu sayede 1 yıl boyunca Bağkur primini devlet ödüyor.

YouTuber Mert Aktaş var, “430 Bin TL Ceza Yedim” diye bir videosu var mutlaka izle. Her şeyi çok net ve açık bir şekilde anlatıyor. =)

Ama ben bunu merak ediyorum.
Para kazanmam aktif olduğunu var sayalım ama ben bu parayı çekmek istemiyorum. Ayda 10-15 bin bandında kazanmaya başladıktan sonra çekmeye başlayacağım. Parayı çekene kadar vergi mükellefi sayılıyor muyuz? Yoksa para kazanma aktifleştikten sonrada mı mükellefiz?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı