Malwarebytes virüs raporu sonuçları

Bilgisayarınıza Windows Defender'ı devre dışı bırakıp ağ trafiğinizi izleme, zararlı yazılım yükleme ve çalıştırma potansiyeli bulunan trojanlar ve bitcoin miner bulaşmış. Böyle durumların önüne geçmek için başta hile, crack gibi içerisinde zararlı kodlar barındırabilecek programları kullanmamanızı, sonrasında ise hesabınızı iki faktörlü kimlik doğrulama (örneğin sms) ile koruma altına almanızı öneririm. Geçmiş olsun.

Format atman lazım kanka. Bir daha crack indirme ders olsun size.
Windows 10 resmi sitesinden ISO`yu indirip Rufus ile USB`ye yazın. (Rehber izleyin ilk önce. Rehber bu.)
yazdığımı okumadın sanırım? ben indirmedim dedim. Haberim dahi yoktu abim de bir hata yapmış bilmediği için bu konuları indirmiş ben zaten geçmişte bu konular hakkında ilgilendiğim için bilgi sahibiyim öyle kolay kolay her yerden indirme yapmam.
Bilgisayarınıza Windows Defender'ı devre dışı bırakıp ağ trafiğinizi izleme, zararlı yazılım yükleme ve çalıştırma potansiyeli bulunan trojanlar ve Bitcoin miner bulaşmış. Böyle durumların önüne geçmek için başta hile, crack gibi içerisinde zararlı kodlar barındırabilecek programları kullanmamanızı, sonrasında ise hesabınızı iki faktörlü kimlik doğrulama (örneğin SMS) ile koruma altına almanızı öneririm. Geçmiş olsun.

Bende aynı şekilde yaptım zaten hesaplarımın çoğunda bu şekilde koruma var ama bir şekilde bunu aşmış. Arka plana rat bulaşmış sanırım ve benim PC kapalıda olsa adam girip arka planda benim e posta otomatik açıldığı için direk şifre değiştirmiş diğer e posta adresime yollamış kodu vs. ama sanırım şu an çözüldü sıkıntı gerekirse komple sıfırlayacagım PC'yi. En mantıklısı bu olacak.
Artı olarak bu Bitcoin olayı falan anlamadım adam benım sıstem ıle mınıng mı yapmıs arka planda komık vallahi ya şaka gibi haram zıkkım olsun paralar.
Bütün tehditler karantinaya alınmış, endişe etmenize gerek yok. Karantinadan silmeniz yeterli. Yine de bir virüs programıyla sistemi tarayabilirsiniz.

Kaspersky programı ıle şu an tam tarama yapıyorum hocam. Artı benim harici hard disk var 8TB'lık ona bulaşma ihtimaline karşı onu da taratıyorum şu anda.

Son düzenleme:
Bende aynı şekilde yaptım zaten hesaplarımın çoğunda bu şekilde koruma var ama bir şekilde bunu aşmış. Arka plana rat bulaşmış sanırım ve benim PC kapalıda olsa adam girip arka planda benim e posta otomatik açıldığı için direk şifre değiştirmiş diğer e posta adresime yollamış kodu vs. ama sanırım şu an çözüldü sıkıntı gerekirse komple sıfırlayacagım PC'yi. En mantıklısı bu olacak.
Artı olarak bu Bitcoin olayı falan anlamadım adam benım sıstem ıle mınıng mı yapmıs arka planda komık vallahi ya şaka gibi haram zıkkım olsun paralar.

Hocam sıfırlama derken o ayarlardan yaptığınız kalıntı bırakıyor. Attığım rehberdeki adımları uygulayın.
Evet senin bilgisayarın ile mining yapmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı