maNga vs Duman

Hangisi daha sağlam?

  • maNga

  • Duman


Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Genel olarak maNga çok iyi ya, bence çok daha büyük bir grup.
Rock'dan pek anlamıyorum. Kulağım genel olarak Rap'e daha yatkın ve maNga'nın o ince çizgi üzerinde yürümesi hoşuma gidiyor. Bu yüzden maNga ama Duman dinlemişliğim de konserine gitmişliğim de vardır.
 
Eski maNga olsaydı kesinlikle maNga derdim, ancak yeni Antroposen 001 albümü beni ciddi anlamda hayal kırıklığına uğrattı. İstediğim şeyi kesinlikle alamadım. Hatta Antroposen 002'nin tanıtım için konseri vardı gidebileceğim, gitmedim bile.

Sonra albümü dinledim, maalesef ki yine beğenmedim.

Bu arada istediğin şey neydi diye sorarsanız, maNga biraz daha Rapcore/Nu-Metal bir sounda sahip. Kendileri bile gruplarını tanımlarken "Turkish Linkin Park" olarak tanımlıyor. Hal böyle olunca yeni parçalar istediğim sesi bana vermiyor.

Adamlar da aynı şeyi yapmaktan sıkılıyorlar tabi ki, bunu ropörtajlarında söylediler. Aynı olay benim için Sagopa'da da var. Yapılabilecek bir şey yok.

Eski Duman/Yeni Duman diye bir şey yok, çünkü Yeni Duman yok. Adamlar 11 yıldır albüm çıkartmadan sadece konserle devam ediyorlar, bakalım artık.

Gerçi konserlerinin de çok iyi olduğu söylenmez.

Dolayısıyla benim fikrim: mor ve ötesi > Duman > maNga
 
@brkyozell,

Yeni maNga albümünü maalesef ben de beğenemedim. Aslında eskiye odaklı olarak düşündüm ben, konuyu açarken de kendi fikrimi belirtirken de.


Eski maNga'nın kalitesine hiçbirinin ulaşamayacağını düşünüyorum. Bir de mesela saatler boyu maNga dinlesem bile 1 saniye bile sıkılmıyorum, zevkle dinliyorum. Ama her ne kadar Duman'ı sevsem de Duman bir süre sonra aşırı bayıyor beni. Hatta maalesef ki Duman dinlerken bazen şarkıya "Of bit artık" dediğim bile olabiliyor. Ama maNga'da hiçbir zaman bunu demedim, o tarzı, o havası çok daha fazla hoşuma gidiyor ve keyif veriyor. Zamanında yaptıkları şarkılar da çok daha anlamlı ve kaliteli kanımca. Tabii bu benim şahsi fikrim herkese göre böyle olmayabilir. Sonuç olarak hepsi de eskilerden ve eskilerden olan her şey güzeldir, hepsini severiz :)
 

Geri
Yukarı