Manjaro deepin kurulumu tamamlandı fakat bilgisayar açılmıyor

Bu ekranda tty ekranına girip systemctl status lxdm komutunu girip çıktısını paylaşır mısınız?
Tty ekranına giremiyorum bu sefer. Nedense ctrl fn alt f2 tuşlarıyla giriş için passport soruyor ama ben daha log in adımı yazarken ekran siliniyor. Silinmeden adımı ve şifremi girmeyi başardım ama tty ekranına girmeden geri silindi herşey.

Şimdi Tty ekranına girebildim ama gene geri çıkardı beni. tuş kominasyonuna basınca iki saniye kadar sürem oluyor

Bu cihaza özel bi sorun var heralde değil mi. Çok da ihtiyacım olacaktı bu hafta ama sanırım bunu geri göndermem gerekecek

Sürekli grafik ekranı açmaya çalışıyor ama bir sorundan dolayı açamıyor. Bir şekilde durdurmadan işlem yaptırmaz.

Fırsat bulabilirseniz sudo systemctl stop lxdm komutunu vermeniz lazım, aksi takdirde chroot yapmak lazım.

Sürekli grafik ekranı açmaya çalışıyor ama bir sorundan dolayı açamıyor. Bir şekilde durdurmadan işlem yaptırmaz.

Fırsat bulabilirseniz sudo systemctl stop lxdm komutunu vermeniz lazım, aksi takdirde chroot yapmak lazım.
Ara ara açıp deneyeyim.
Peki sorunu çözdük diyelim, sizce bana gelen ürün mü hatalı ve biz bu hatayı gidermeye mi çalışıyoruz,
yoksa ben yükleme yaparken bilgisayarın birşeylerini mi bozdum?
Ne dersiniz?

@dakovey

Bu işlemlerle herhangi bir donanımı bozmanız biraz zor. Çünkü pek fazla işlem yapmadınız. Bilgisayarınıza başka bir işletim sistemi yüklediniz mi, yükleyebiliyor musunuz?
Yok denemedim, olmazsa depo olarak bırakıp ext4 formatda 70gb kadar bi alan kalmıştı. Oraya başka bir dağıtımı kurmayı deneyeyim.

İsterseniz denemek amaçlı o alana Linux Mint Cinnamon kurabilirsiniz.
Bunu deneyeceğim. İnternet bağlantım yavaş, heralde bir iki saate iner iso dosyası.
@yolcu @dakovey

Sanırım aynı sorunu yaşayan bi arkadaş olmuş.

Şurada sormuş:
Boot sorunu manjaro açılmıyor
Çözüm olarak şu önerilmiş:
Using livecd v17.0.1 (and above) as grub to boot OS with broken bootloader

Yalnız burda tanımadığım sizlerin de çok zamanını alıyorum. Acaba bu bilgisayarı acer servisine göndersem daha mı doğru olur? Zaten sdd'de işletim sistemim yüklü. Bios'ta sorun varsa güncelleyip geri gönderirler muhtemelen. Ama bu durumda makina sağlam yazılımsal sorun var deyip topu bana atarlar mı diye endişe ediyorum. Ya da uğraşmayıp iade etsem. İade edersem gene aynı model bilgisayar almaktan vaz mı geçmeliyim acaba? Kafada bir sürü soru.. 🙂

Son düzenleme:
llk kurulum (acılıs) ekranında open source drivers yerine proprietary drivers secerek kurulum denediniz mi hic?

Son düzenleme:
llk kurulum (acılıs) ekranında open source drivers yerine proprietary drivers secerek kurulum denediniz mi hic?
Denemiştim ama şimdi bir kere daha öyle kuracağım. Bu arada şu an kurulum arayüzü disk bölümlemede bağlama noktalarının göremiyorum. Bağlama noktalarını belirlemiştim halbuki.

Bu arada diski sil deyip kurarsam daha sonra ikinci bir işletim sistemi kuramam değil mi?

Düşündükçe aklıma birşeyler geliyor. Kurulum usb'si ile bilgisayarın tüm fonksiyonlarının çalıştığı görülüyor. Acaba sorun sadece kurulumda mı?

Dosya Ekleri

• 20210917_005453.jpg
    20210917_005453.jpg
    245 KB · Görüntüleme: 47
Bu arada diski sil deyip kurarsam daha sonra ikinci bir işletim sistemi kuramam değil mi?
Windows kurulumunda sorun yasarsınız o yüzden önce Windows kurulumu tavsiye ediliyor. Ama windows yok sanırım bilgisayarınızda su an? Kurmayı düsünmüyorsanız ya da başka bir linux distro kurarım dersenz sorun yasamazsınız diye tahmin ediyorum :).

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı