Manjaro terminalde root izni verilmiyor

410212

Centipat
Selam arkadaşlar, bugün Manjaro kurdum ve çok beğendim. Açıkçası şu an favori dağıtımım. Lakin bir sorun var root izni vermek için sudo komutunu kullandığım zaman benden şifremi istiyor ama giremiyorum. Mouse terminale gömülüyor. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uçbirimde sudo komutu ile parola girerken * işaretlerinin görünmesini istiyorsan, aşağıdaki komutu çalıştır. Bazı dağıtımlarda varsayılan olarak gelebilir, bu sebeple sudo komutu ile parola gireken * işareti görürsün, varsayılan olmayan dağıtımlarda şifre yazarken hiç bir şey görünmez.

Kod:
sudo mkdir -p /etc/sudoers.d/; sudo touch /etc/sudoers.d/0pwfeedback; echo 'Defaults pwfeedback' | sudo tee  /etc/sudoers.d/0pwfeedback; sudo chmod 440 /etc/sudoers.d/0pwfeedback

Son düzenleme:
Uçbirimde sudo komutu ile parola girerken * işaretlerinin görünmesini istiyorsan, aşağıdaki komutu çalıştır. Bazı dağıtımlarda varsayılan olarak gelebilir, bu sebeple sudo komutu ile parola gireken * işareti görürsün, varsayılan olmayan dağıtımlarda şifre yazarken hiç bir şey görünmez.

Kod:
sudo mkdir -p /etc/sudoers.d/; sudo touch /etc/sudoers.d/0pwfeedback; echo 'Defaults pwfeedback' | sudo tee  /etc/sudoers.d/0pwfeedback; sudo chmod 440 /etc/sudoers.d/0pwfeedback
Hocam siz efsanesiniz. Bugün tüm mesajlarınızı inceliyorum. İnceledikçe birbirinden değişik bilgiler ediniyorum. Yarın Linux'ta bilinmeyenler diye bir konu açacağım. Yarısı sizden öğrendiklerim olacak galiba. Bu kadar bilgiyi nasıl öğrendiniz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı