- Makaleler
- 1
Musl daha çok embedded sistemler için hafif ve güvenli ancak her şey çalışmaz. Glibc tabii ki.@gen2 Hocam peki Glibc mi? Musl mu?
Musl daha çok embedded sistemler için hafif ve güvenli ancak her şey çalışmaz. Glibc tabii ki.@gen2 Hocam peki Glibc mi? Musl mu?
Şimdi şöyle ki kasmanın pek çok nedeni olabilir. OpenSUSE daha hızlı olduğuna göre sorunun grafik kartından kaynaklı olmadığını direk söyleyebilirim ve ekran kartının Nvidia olmadığını da iddia edebilirim. Bunun dışında kasma aynı zamanda kararsız bir KDE sürümünden de kaynaklanıyor olabilir. Kasma deyince ilk akla gelecek masaüstü olduğundan KDE'yi örnek verdim. Millet ram kullanımına bakıp kullanıyor ama aslında KDE hafif yada kasmayan bir masaüstü değildir. Hele ki test edilmemiş, kararlılaştırılmamış, yuvarlanan sürüm dağıtımlardaki KDE kasmaya ve anlık nedensiz donmalara çok meyillidir. Manjaro'da GNOME yada XFCE gibi daha iyi test edilmiş bir masaüstü ortamı kullandığın sürece Manjaro çok daha iyi performans verecektir.Manjaro'da yaşadığım donmalardan dolayı OpenSuse'i tercih ederim.
@Scorpio55 ben Manjaro'da yaşadığım donmalardan dolayı OpenSUSE'i tercih ederim. OpenSUSE biraz daha hantal Arch'a göre onun dışında çok bir fark yok. OpenSUSE "server" için de kullanıldığından daha "stable"dir diye düşünüyorum.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.