- Makaleler
- 2
Manjaro kurulumunu hatırlamıyorum ama olması gereken bölümleri söyleyeyim. Bir tane EFI bölümü gerek. Eğer yoksa 512MB boyutunda FAT32 dosya sisteminde ve bağlama noktası olarak da "/boot/efi" seçilmiş bir bölüm oluşturulmalı. Daha sonra da bağlama noktası "/" olan, ext4 dosya sisteminde bir bölüm oluşturulmalı. İleri dediğinizde kurulum hata vermiyorsa sorun yoktur. Hata veriyorsa fotoğraf atın.
Canım hocam biliyorum o zaman çift EFI oluyor, o da karışıklık yaptırıyor. Hocam kurulumu biliyorum zaten, adamlar EFI yapmadan sadece ext4 / yapıp geçiyorlar ve Dual Boot oluyor.
Kurulum yaparken disk bölümleme ekranında elle kurulum yapmanız gerekiyor. 512 MB bölüm oluşturup ESP/BOOT seçerek EFI bölümünü tanımlayın. Aynı şekilde Manjaro'yu kuracağınız bölümü de ext4 formatında seçip, Mount point / yapın. Swap kullanmak istiyorsanız en az 2 GB olmak üzere bir de swap alanı ayırın. Hibernate özelliğinden yararlanmak için sistemin RAM miktarının 1.5 katı boyutunda ayarlayın.
Hocam, tamam bir şey demiyorum ona ama diğer sistemler niye EFI oluşturmama gerek yok diyor? Ne güzel grub kuruluyor ve bitti sadece swap ve / yapıyorum bitti tada ama Manjaro niye öyle değil?
Son düzenleyen: Moderatör: