Mantık dini Satanizm'in felsefesi ve düşünce şekli

Katılım
3 Haziran 2016
Mesajlar
19.056
Makaleler
9
Çözümler
112
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Etrafımda duyduğum, burada da gördüğüm kadarıyla Satanizm'in tamamen aptalca, tamamen kötülükten ibaret berbat bir şey olduğu düşünülüyor. Peki Satanistler ne düşünüyor? Bu yazıyı çok detaya girmeden kısa ve basit tutmak istiyorum. Gerçi istesem de detaylı tutamam, çok bilgim yok 🙂 Şu kedi kesip insan kurban eden Satanistler muhabbeti de aşırı önyargıya giriyor bu arada. Aynı yurt dışındaki "müslümanlar kafa kesen teröristlerdir" önyargısı gibi. Benziyorlar değil mi? 😉

Satanistler elbette "Şeytan"ın mutlak kötü olduğuna inanmıyorlar. Onlar Şeytan'ın gerçek ve iyi tanrı olduğuna, Allah'ın¹ ise Şeytan'a sürekli iftiralar atan ve onu karalamaya çalışan kötü varlık olduğuna inanırlar. Peki neden? Bu inancın temeli aslında cehenneme dayanıyor. Allah gönderdiği din ve kitaplarda sürekli insanları cezalarla korkutup, onun dediklerini yapmazlarsa, kulluk etmezlerse işkence edeceğinden bahsettiği için Allah'ı kötülükten beslenen zalim bir varlık olarak görür Satanistler. Şöyle bir örnek vereyim bu konu için: Sokakta köpeğin teki birini ısırsa ve ısırılan kişi köpeği evin bodrumuna hapsedip işkence etse, onun dediklerini yapan başka bir köpeği ise yemeklerle ödüllendirip onu gezdirse iyi ve merhametli biri mi olur? Elbette ki hayır çünkü köpek doğru dürüst düşünemeyen, etrafından haberi olmayan aciz bir varlık. Allah'ın yanında da işte biz insanlar böyleyiz, hiçbir şey bilmeyen, anlayamayan, aciz yaratıklarız.

Bu yüzden cezalandırılmak Allah'ı korku ve kötülükten beslenen zalim bir varlık yapmaz mı? Başka bir bakış açısı ise "insan kötü olur çünkü ya kötülük içinden gelir ya da çocukluğundan beri o şekilde büyümüştür. E içimde kötülük varsa veya doğup büyüyeceğim çevreyi seçemiyorsam beni cezalandırmanın ne anlamı vardır?" şeklindedir. Diğer bir açı da "Allah her şeyi biliyorsa Adem ve Havva'yı yaratırken ve ağacı yasaklarken onların o yasağı çiğneyeceğini biliyordu, buna rağmen yarattı ve yasakladı. O zaman burada bir dümen dönmüş olabilir mi?" şeklinde doğrudan anlatılan hikayeleri sorgular. Satanistler işte bu şekilde Allah'ın asıl iyi olan Şeytan'ı karalamak, ona iftira atmak için sahte dinler gönderdiğine inanırlar.

Ayrıca Lucifer'in "ışık getiren", Satan'ın ise "mutlak/ebedi gerçek" anlamı vardır. Bunun yanında Satanistler yasaklanan ağacın bilgelik ağacı olduğuna, o meyveyi yiyenlerin ise gerçek ve doğruyu ayırt edebildiğine bu yüzden de Allah'ın yasakladığına inanırlar. Mantık dini kısmı da biraz buradan geliyor. Gönderilen dinlerin Allah'ın iftirasından başka bir şey olmadığına, sadece bilime ve kendi akıllarına güvenmeleri gerektiğine inanır Satanistler.

Şimdi diyeceksiniz ki cehennem olmasa bu kötülükler yanlarına kar mı kalacak insanların? Adalet, ilahi adalet nerede? Satanistler cennet/cehennem yerine karma ve reenkarnasyona inanırlar. Yani başınıza ne geleceğini veya sonraki hayatınızı kendinizin seçtiğinize inanırlar. Bu hayatında yaptığın her hareketin karşılığını yine ya bu hayatında ya da sonraki hayatında göreceğine inanırlar.

Bu en basit ve kısa şekilde Satanizm felsefesine giriştir. Dediğim gibi ben de pek detaylı bilmiyorum, Satanist değilim🙂 Bu yazımda da Satanizm'i övmek veya diğer dini inançları gömmek gibi bir amacım yok, Satanizm hakkında kafanızda yeni bir bakış açısı oluşsun, sizi araştırmaya ve sorgulamaya itsin istedim. Her şey dışarıdan görüldüğü gibi değildir. Her şey bizim inandığımız, inanmak istediğimiz gibi olmayabilir.

¹: Allah'ı lafın gelişi kullandım, isim olan Tanrı ve sıfat olan tanrı karışmasın diye ve daha anlaşılır olsun diye. İslam'a karşı herhangi bir art niyet yok.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
E içimde kötülük varsa veya doğup büyüyeceğim çevreyi seçemiyorsam beni cezalandırmanın ne anlamı vardır?" şeklindedir. Diğer bir açı da "Allah her şeyi biliyorsa Adem ve Havva'yı yaratırken ve ağacı yasaklarken onların o yasağı çiğneyeceğini biliyordu, buna rağmen yarattı ve yasakladı. O zaman burada bir dümen dönmüş olabilir mi?" şeklinde doğrudan anlatılan hikayeleri sorgular. Satanistler işte bu şekilde Allah'ın asıl iyi olan Şeytan'ı karalamak, ona iftira atmak için sahte dinler gönderdiğine inanırlar.
Tebrikler, uyanışı yaşadım
tebrikler forum. tebrikler mod.
 
Allah her şeyi biliyorsa Adem ve Havva'yı yaratırken ve ağacı yasaklarken onların o yasağı çiğneyeceğini biliyordu, buna rağmen yarattı ve yasakladı. O zaman burada bir dümen dönmüş olabilir mi?

Adem ile Havva nın elma ile sınanacağı Külli İrade kavramında idi. Ama elmayı seçmek veya seçmemek kısmı tamamen onlara bırakılmış, bu da Cüzi irade kavramına gelmiştir. Allah bu kısımda tercih edecekleri bütün ihtimalleri biliyordu, ama son karar kişilerde idi. Satanizm hakkında bilgim yoktu, emeğinize sağlık.
 
Uyku kafa yapmış galiba. Sabah tartışırız bunları. Bu arada ben önceki hayatımda Türkiye'de yaşamayı istediğimi hiç sanmıyorum.

Edit olarak köpeğin insanı anlayamaması ile insan-Allah ilişkisi aynı değil bence. Biz köpeklerin dilinde konuşamıyoruz ama tanrı dinleri insan dilinde indirdi. Bize açıkça yapmamamızı söyledi. Tabi bu onu haklı ya da haksız yapmaz. Aslında tam olarak neyi gösterdiğini de unuttum, kendiniz düşünün. Aslında dünya da böyle işler. Birisi patronun dediğini yaparsa ve onu memnun ederse onun gözünde değeri yükselir ve zam belki terfi alabilir ya da tam tersi durum gerçekleşebilir. Buna tam olarak zalimlik diyemeyeceğim galiba.
Adem ile havvanın elma ile sınanacağı külli irade kavramında idi. Ama elmayı seçmek veya seçmemek kısmı tamamen onlara bırakılmış, bu da cüzi irade kavramına gelmiştir. Allah bu kısımda tercih edecekleri bütün ihtimalleri biliyordu, ama son karar kişilerde idi. Satanizm hakkında bilgim yoktu, emeğinize sağlık.

Hocam ama Kur'an'da kesin olarak Allah her şeyi bilir yazıyordu. Buna yapacak oldukları seçim de dahil bence.
 
Adem ile Havva nın elma ile sınanacağı Külli İrade kavramında idi. Ama elmayı seçmek veya seçmemek kısmı tamamen onlara bırakılmış, bu da Cüzi irade kavramına gelmiştir. Allah bu kısımda tercih edecekleri bütün ihtimalleri biliyordu, ama son karar kişilerde idi. Satanizm hakkında bilgim yoktu, emeğinize sağlık.
Herhangi bir tarafı savunmak gibi amacım yok sadece karşı tarafın penceresini aralamak istedim. Ayrıca Kur'an'da Allah her şeyi bilir, mutlak güç ve kuvvet sahibidir diye defalarca hatırlatıyor bize🙂
Uyku kafa yapmış galiba. Sabah tartışırız bunları. Bu arada ben önceki hayatımda Türkiye'de yaşamayı istediğimi hiç sanmıyorum.
Tartışılacak bir şey yok. Dediğim gibi amacım taraf tutmak, savunmak değil. Çoğunluğu Müslüman olan bu ülkede müslümanlara karşı tarafın penceresini aralamak. Bu reenkarnasyon mantığında da sana seçim hakkı verilmiyor veya geçmiş yaşantını hatırlamıyorsun. Yaptığın iyilik/kötülüklere göre reenkarne oluyorsun. Sanırım🙂
Biz köpeklerin dilinde konuşamıyoruz ama tanrı dinleri insan dilinde indirdi. Bize açıkça yapmamamızı söyledi. Tabi bu onu haklı ya da haksız yapmaz. Aslında tam olarak neyi gösterdiğini de unuttum, kendiniz düşünün. Aslında dünya da böyle işler. Birisi patronun dediğini yaparsa ve onu memnun ederse onun gözünde değeri yükselir ve zam belki terfi alabilir ya da tam tersi durum gerçekleşebilir. Buna tam olarak zalimlik diyemeyeceğim galiba.
Adamlar o inen dinlerin amacının gerçek tanrıyı karalamak olduğuna inanıyorlar, sahte olduğuna inanıyorlar. Ayrıca olay zaten burada tanrının ödülle eğitmek yerine cezayla eğitimi seçmesi. Yakarım, parçalarım, ebediyen işkence ederim şeklinde sürekli korkuyla insanları kendine çekmeye çalışması. Onlara göre cennet/cehennem hiçbir şekilde adaletli olamaz, asıl adalet kendi yasattıklarını sonraki hayatında yaşamak olmalıdır.
 
Satanistler cennet/cehennem yerine karma ve reenkarnasyona inanırlar.

"İnsanlar kendilerini, ego tatmininin ayıp olduğundan kurtarabilse, doğal bir ihtiyaç olan ego tatmini için reenkarnasyona inanmak gibi kendilerini kandırmaca oyunları oynamalarına gerek kalmaz." A. S. Lavey - Şeytanın Kitabı

Satanizm; Dünya'yı ve şimdiyi baz alır, sonrası yoktur. İnsanı tanrılaştıran ve "doğal olan her şey ahlakidir ve yapılmasında bir sorun yoktur" gibi neye hizmet ettiği belli olmayan, bencilliğin kutsandığı bir safsatadan başka bir şey değildir.

Ayrıca bu mantık(?) dininin, pagan büyü geleneklerinden esinlenen törenler ve şeytan ayinleri gibi ritüeller barındırması da ilginç.
 
Şöyle bir örnek vereyim bu konu için: Sokakta köpeğin teki birini ısırsa ve ısırılan kişi köpeği evin bodrumuna hapsedip işkence etse, onun dediklerini yapan başka bir köpeği ise yemeklerle ödüllendirip onu gezdirse iyi ve merhametli biri mi olur? Elbette ki hayır çünkü köpek doğru dürüst düşünemeyen, etrafından haberi olmayan aciz bir varlık. Allah'ın yanında da işte biz insanlar böyleyiz, hiçbir şey bilmeyen, anlayamayan, aciz yaratıklarız.
Köpekle insan bir değil. İnsanlar, Allah'ın yanında aciz ama yanlışı ve doğruyu ayırt edecek kadar aptal değil.
 
Ayrıca bu mantık(?) dininin pagan büyü geleneklerinden esinlenen törenleri ve şeytan ayinleri dair ritüeller barındırması da ilginç.
Onlardan İslam'da da çok var. Kedinin 4 patisini büyü bozmak için kesen müslüman da var, ikiz kulelere cihad uğruna uçakla dalan da. Ayrıca elindeki 5 kuruş paranın 3 kuruşuyla yetimi doyuran müslüman da var. İşin içinde inanç olunca eninde sonunda kişide bitiyor olay. Satanizm'de kendi içinde bir çok farklı dala ayrılıyor.
Satanizm; Dünya'yı ve şimdiyi baz alır, sonrası yoktur. İnsanı tanrılaştırır ve "doğal olan her şey ahlakidir ve yapılmasında bir sorun yoktur" gibi neye hizmet ettiği belli olmayan, bencilliğin kutsandığı bir safsatadan başka bir şey değildir.
Hepimiz tanrının parçasıyız, tanrıdan geldik ve tanrıya gideceğiz inancı. Bu sadece Satanizm'e özgü bir inanç değil.

Safsata veya değil, mantıklı veya mantıksız benim değinmek istediğim nokta değil. Dediğim gibi satanist değilim, mantıklı gelse Satanist olurdum 🙂Başlığı biraz clickbait gibi düşün. Felsefe düşünmektir, Satanizm ise mantık yürüterek doğruyu bulmaya dayandırılabilir diye öyle koydum. Ayrıca ilgi çekiyor.
 
Herhangi bir tarafı savunmak gibi amacım yok sadece karşı tarafın penceresini aralamak istedim. Ayrıca Kur'an'da Allah her şeyi bilir, mutlak güç ve kuvvet sahibidir diye defalarca hatırlatıyor bize

Ben satanistlere ithafen yazdım zaten, elçiye zeval olmaz 😊 Diğer husus ise ben sana 3 bardağın içinde farklı para birimlerini seçme hakkı veriyorum. Biliyorum herhangi birini seçeceğini, ama sana bırakıyorum. Allah'ın her şeyi bilmesinden bir şey kaybettirmez bu.
 

Geri
Yukarı