Mantık sorusu

Servan alfa

Hectopat
Daha fazla  
Ayrıntılı olarak yazar mısınız? Çok düşündük ama bulmadık.

20220204_211651.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Cevap "a" diye düşünüyorum. Açıklamaya gelirsem: Deniz ve hava hayvanlarını ikişer, kara hayvanlarını birer kişi görmüş derken demek istediği mesela kaplanı sadece Enes görmüş gibisindendir. Bu sorular tablo yöntemiyle çözülür. Tablonun yatay sıralarına hayvanlar, dikey sıralarına da insanlar yazılabilir. Enes'in gördüğü hayvanlardan biri kaplandır bu durumda Enes'ten başkası kaplanı görmemiştir. Demirin gördüğü hayvanlardan biri yunustur, o da tamam. Yunusu gören Ahmet'in gördüğü diğer hayvan maymundur. Maymunla işimiz bitti, aynı zamanda yunusla da bitti ve soru çözülmüş oldu. Soruda kesinlikle yanlıştır demiş. A şıkkına baktığımızda Ahmet ve demir bir kara hayvanı görmüştür diyor fakat kara hayvanlarını Ahmet ve Enes görmüştü. Başkası göremez. Diğer şıklar neden yanlış değil diye sorarsan onlar doğru da olabilir yanlışta olabilir. Kesinlik istediği için direkt olarak eliyoruz. Bilgisayardan yazdığımdan tablo çizimimi paylaşamayacağım, üzgünüm. Bu tarz sorular TYT matematikte de çıkıyor. Sayende bir soru daha çözdüm teşekkür ederim.

Bu arada tablo şöyle doğru kara hayvanlarına atılan tik toplam 2 deniz ve havalara 4'er tane tik atılması lazım. Toplam 10 oluyor ve soruya uygun oluyor. Ben de yaptım bu arada tablo.

Son düzenleme:
Bu arada tablo şöyle doğru kara hayvanlarına atılan tik toplam 2 deniz ve havalara 4'er tane tik atılması lazım. Toplam 10 oluyor ve soruya uygun oluyor. Ben de yaptım bu arada tablo ve B olduğunu düşünüyorum.
Hocam kara hayvanlarını zaten metinde kimlerin gördüğünü söylemiş. Ahmet ve Enes görüyor. Soruya göre Ahmet ve Enes'ten başkası kara hayvanlarını görmüyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı