Mantis-4060 Ti sistem alınır mı?

DDR5'te tek modül kullanımlarda DDR4'te ki gibi performans kaybı yaşanmıyor.
Dipnot: Denk gelen yazılardan alıntı bilgidir :D

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam 1080p testlerde ortalama %10'luk bir fark var hatta bazı oyunlarda %15'ten fazla fark var. Ve çift slot daha stabil çalışıyor gecikmesi genel olarak daha düşük ve daha stabil anlık değişimlere tek modulün uğradığı kadar uğramıyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam 1080p testlerde ortalama %10'luk bir fark var hatta bazı oyunlarda %15'ten fazla fark var. Ve çift slot daha stabil çalışıyor gecikmesi genel olarak daha düşük ve daha stabil anlık değişimlere tek modulün uğradığı kadar uğramıyor.

DDR5'te 1x16 olması o kadar sıkıntı değil, sonradan upg yapıp 32 GB yapabilir.

Yazmış olmak için yazmayın lütfen ilk önce yazılanları okuyun ondan sonra bir fikriniz varsa ona göre beni alıntılayıp yorum yaparsınız.
Demeye çalıştığım şey şu: single channel olduğu için alınmayacak diye birşey yok, 2x8 olacağına 1x16 olması ileride upg yapılacaksa daha iyi olur.

Demeye çalıştığım şey şu: Single channel olduğu için alınmayacak diye bir şey yok, 2x8 olacağına 1x16 olması ileride upg yapılacaksa daha iyi olur.

Ne demek istediğini yazdığın ilk mesajda gayet iyi anladım fakat sen hala yazdığım birkaç satır cümleyi okumadın çünkü o konu hakkında ki fikrimi gayet açık ve net olarak zaten belirttim.

Sizin bu attığınız sistemdeki ekran kartı 8 GB benim attığım ise 16 GB çok bir fark olur mu? Ayrıca DDR4 ile DDR5'in farkı nedir?

Hocam sizin attığınız ekran kartının VRAM'i 16 GB benim attığımınki ise 8 GB ama sistemde DDR5 ve 7500F gibi bir işlemci var. DDR4 ve DDR5 farkını burada anlatamam kısaca söylemek gerekirse DDR5 güncel DDR4 eski. 8 GB VRAM 2023 yılı için yeterli ama ileride ne olur bilmem.

Bu sistemi almayı düşünüyorum ayrıca SSD'yi 1 TB yapmayı düşünüyorum ancak bir sorum daha var aynı fiyata ekran kartının ASUS versiyonunu buldum ASUS mu tercih etmeliyim Galax mi?

Bu sistemi almayı düşünüyorum ayrıca SSD'yi 1 TB yapmayı düşünüyorum ancak bir sorum daha var aynı fiyata ekran kartının ASUS versiyonunu buldum ASUS mu tercih etmeliyim Galax mi?

Arada pek bir fark yok, GPU RGB olsun diyorsanız Galax alabilirsiniz.

Ekran görüntüsü 2023-11-13 113134.png

Son hali böyle oldu yorumlar mısınız acaba eksik veya bu fazlalık diye.

Arada pek bir fark yok, GPU RGB olsun diyorsanız Galax alabilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı