Mantle gerçekleri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu arada bahsetmeyi unutmuşum AMD FreeSync diye bir teknoloji duyurmuştu CES 2014 de, tek eksisi sadece dizüstü bilgisayarlara (AMD APU'lu) uyumlu olması ve tabi ücretsiz olması.
AnandTech Portal | AMD Demonstrates "FreeSync", Free G-Sync Alternative, at CES 2014

Bu arada artık grafik paylaşmaktan yoruldum, bu inceleme sonuçlarını aldığım yerlerin hepsi mi AMD'den para yemiş de 2 katı varolmayan sonuçlar ortaya çıkıyor?
Bu arada mevsres isimli arkadaşımız %45'e varan artış için argo kelime kullanmıştı ama %50'ye varan artış oldu, her şey sisteminizde yatıyor.
Test case1: Low-end single-player2: 64-player multi-player3: Multi-GPU single-player
CPUAMD A10-7850K (‘Kaveri’ APU), 4 cores @ 3.7 GHzAMD FX-8350, 8 cores @ 4 GHzIntel Core i7-3970x Extreme, 12 logical cores @ 3.5 GHz
GPUN/AAMD Radeon 7970 3 GB2x AMD Radeon R9 290x 4 GB
Settings720p MediumUltra 1080pUltra 1080p 4x MSAA
OSWindows 7 64-bitWindows 8 64-bitWindows 8 64-bit
LevelSingaporeSiege of ShanghaiSouth China Sea
DX11 avg26.6 ms/f (37.6 fps)18.87 ms/f (52.9 fps)13.24 ms/f (78.4 fps)
Mantle avg23.3 ms/f (43 fps)15.08 ms/f (66.3 fps)8.38 ms/f (121.5 fps)
Improvement14% faster25.1% faster58% faster
Mantle renderer now available in Battlefield 4 - News - Battlelog / Battlefield 4
Yukarıdaki test sonuçları Battlefield'ın kendi sitesi üzerinden olduğu için inanmıyorsanız test sonuçlarını kontrol edebileceğiniz kaliteli sürüsüne inceleme sitesi mevcut; Guru3d, PCLab.pl, Techpowerup

Anlayamadığım şey kimse Mantle çıktı diye NVIDIA önermekten vazgeçmedi ya da Mantle çıktı diye NVIDIA'yı kimse kötülemedi, bu konuyu saçma sapan bir şekilde reklam rakamları olduğunu iddaa ederek uzatmanızı gerçekten anlamıyorum, bundan sonra tarafıma küfür etseniz dahi bu konuya yanıt vermeyeceğim(!)

Haluk abi, en iyi sonuçları bizlere gösterecektir. Rahat olun beyler.

Mert emin ol kimse kimseye atış yapmıyor. Bak geçende de aynı tabloyu verdin. 2x R9 290X'in CFX şeklindeki halinde sence 78.4 FPS alma gibi bir durum var mı ? Eğer varsa bu oyununun CFX veya SLI halinde optimizesinin tamamen berbat olduğunu gösterir. Ayrıca yapılan testlerin hepsi farklı maplarda farklı ekran kartlarıyla farklı çözünürlük ve grafik detaylarında. Yani bu test hiç bir şeyi kanıtlamaz. O Mantle değerinde 2x R9 290X 121.5 FPS almış. O zaman Mantle CFX ve SLI optimizesini kısmende olsa sağlıyor. Ama bana en mantıksız gelen şey elimdeki GTX770 ile Dx11 halinde neredeyse aynı değerleri vermiş. E ben ne anladım o zaman 1.600 TL'lik kartın CFX'inden ? 2x GTX 770 alırım 1 adet R9 290X fiyatına. 770'i SLI yaparım daha iyi. En azından aynı paraya daha fazla FPS elde ederim. Ne bak burada kimse Mantle çok berbattır demiyor. Ama o kadar bahsettikleri kadar yeterli değil.

Beyler mantle tırt çıktı. Boşuna yüklemeyin mantle yükleyince oyunlar açıllmamaya başladı. Bütün oyunlar aşırı derecede kasıyor. Battlefield 4 mantle aktif ettikten sonra eskisinden daha fazla aksmaya başladı. Tam aksine mantle bilgisayarın performansını düşüren bir teknoloji.

Arkadaşlar Mantle ve Mantlesiz değerlerim ;
Mantle kapalı olarak Ultra ayarlarda : Min 45 - Max 63 fps
Mantle açık olarak Ultra ayarlarda : Min 54 - Max 71 fps
Sistemim imzada mevcut.
Total olarak 7-9 fps arası bi fark var.
Not : Testi çatışma anında yaptım. Bazı alanlarda bu değerlerin 10 fps üstüne çıkabiliyor.

Arkadaşlar Mantle ve Mantlesiz değerlerim ;
Mantle kapalı olarak Ultra ayarlarda : Min 45 - Max 63 fps
Mantle açık olarak Ultra ayarlarda : Min 54 - Max 71 fps
Sistemim imzada mevcut.
Total olarak 7-9 fps arası bi fark var.
Not : Testi çatışma anında yaptım. Bazı alanlarda bu değerlerin 10 fps üstüne çıkabiliyor.

Zaten benim anladığım kadarıyla bu olay en çok alt seviye işlemcilerde fark ettiriyor. Yani senin işlemcin 4670k değil de Athlon x3 gibi bir şey olsaydı aradaki fark 7-9 FPS'den daha fazla olurdu.

Arkadaşlar 14.1 Beta'yı kurduktan sonra bilgisayarda 5 dakikada bir 1-2 saniye süreli ekran kararması oluyor. Sizdede böyle bir durum var mı?

Evet arkadaşlar gördükki amd biraz abartsada değerleri bence kullanıcı dostu güzel bir teknoloji geliştirmiş. Ayrıca yeni çıkardığı şeyleri abartmayan bir marka gösterin bana.

- - - Güncellendi - - -

Beyler mantle tırt çıktı. Boşuna yüklemeyin mantle yükleyince oyunlar açıllmamaya başladı. Bütün oyunlar aşırı derecede kasıyor. Battlefield 4 mantle aktif ettikten sonra eskisinden daha fazla aksmaya başladı. Tam aksine mantle bilgisayarın performansını düşüren bir teknoloji.
Herkezde olmayıp sizde olan bir sorunla nasıl bu kadar ağır eleştiriyorsunuz hayret doğrusu.

Zaten önemli olan çatışma anındaki değerler. Yoksa boş arazide FPS her kartta tavan yapar :) Sonuçları paylaştığın için teşekkürler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı