Manuel voltajı neye göre veriyoruz?

harun1595

Hectopat
Daha fazla  
Biosta -0.300'den +0.300'e kadar voltaj aralığı var. Hangi voltaj değerine göre artırıp azaltıyoruz yani başlangıçtaki referans voltaj değeri nedir?

Konu kapanabilir işlemciyi feda ederek tecrübe edeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle işlemcinizin marka ve modelini vermeden standart voltaj değerini sormuşsunuz.
Nerede bilebiliriz? Eğer -3 - +3 aralığından bahsediyorsan normalde 0'dır.

Mesela FX serisi bir işlemcinin ortalama 1,32 standart voltaj değeri varken bi bunu 1,42 veya 1,5 civarına çekebiliriz. Ortalama 0,1 ile 0,2 arası voltaj artışı yapılır.

Sizin anakartınız 0,3'e kadar voltaj artışı sağlanabiliyormuş.
Eğer bana hangi anakart, işlemci ve soğutucuyu kullandığını detaylıca yazarsan ve hangi frekans değerinden hangi frekans değerine yükseltmeye çalıştığını yazarsan ne kadarlık bir voltaj artışı yapman gerektiğini belirtebilirim.

Bak biz burada bir ton yazı yazıyorum. 10'da biri kadar uğraşıp bilgilendir bizi. Bunu benim iyiliğim için değil, kendi iyiliği için yap.

Ve konuna daha erken ulaşmamı istersen etiketlemeyi unutma. @harun1595

Öncelikle işlemcinizin marka ve modelini vermeden standart voltaj değerini sormuşsunuz.
Nerede bilebiliriz? Eğer -3 - +3 aralığından bahsediyorsan normalde 0'dır.

Mesela FX serisi bir işlemcinin ortalama 1,32 standart voltaj değeri varken bi bunu 1,42 veya 1,5 civarına çekebiliriz. Ortalama 0,1 ile 0,2 arası voltaj artışı yapılır.

Sizin anakartınız 0,3'e kadar voltaj artışı sağlanabiliyormuş.
Eğer bana hangi anakart, işlemci ve soğutucuyu kullandığını detaylıca yazarsan ve hangi frekans değerinden hangi frekans değerine yükseltmeye çalıştığını yazarsan ne kadarlık bir voltaj artışı yapman gerektiğini belirtebilirim.

Bak biz burada bir ton yazı yazıyorum. 10'da biri kadar uğraşıp bilgilendir bizi. Bunu benim iyiliğim için değil, kendi iyiliği için yap.

Ve konuna daha erken ulaşmamı istersen etiketlemeyi unutma. @harun1595
Teşekkürler. İşlemcim i5 2500K, soģutucu Thermaltake Contac 21 ve anakartım Gigabyte Z68P DS3'tür. İşlemcimi 4 GHZde sorunsuz kullanmaktayım fakat 4.5 GHZi görmek istiyorum. Otomatik voltajda (1.3) en çok 72 derede gördüm. Ancak PSUyu garantiye verdim. Verme sebebim overclockla alakalı değil. Tavsiyelerinizi 15-20 gün sonra uygulayabilirim.

Son düzenleme:
4,5GHZ için 1,35 kadar voltaj verilmesi gerekiyor. Bu voltajı verdiğinde sıcaklıklar biraz daha artış gösterecektir. Soğutucun kötü sayılmaz, termal macun ve toz gibi bakımlarını yaparsan sıcaklıklar biraz düşüş gösterecektir. Ayrıca fan profil ayarını da biraz yüksek seviyelerde tutarsan sıcaklıklara olumlu etki edecektir.

Voltaj verdiğinizde etiketlersiniz artık @harun1595

Merhabalar. Ben İntel Q8300 işlemciyi gerek 1.21xx de gerekse 1.36xx vcore değerlerinde çalıştırdım. Üstünede çıkabilirim fakat sitede "VID Voltaj Aralığı 0.8500V-1.3625V" olarak geçiyor. Bu değerler normal değerlermi yok ise overclock ile 1.3625 in üstüne çıkmamızmı gerekir. Sorumun nedeni daha çabuk stabil voltaja değere ulşamak.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı