Mart Ayına Kadar TYT Bitirmek İçin Kaynak ve Rehber Önerisi

zKaranfily0

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar,
Ben 12. sınıf öğrencisiyim ve hedefim Kara Astsubay Meslek Yüksek Okulu. TYT’den 280-300 puan almayı hedefliyorum. MSÜ sınavı da planlarım arasında.

Durumum şu şekilde:

• Sözel: Orta seviye
  • Türkçe: Orta seviye
  • Tarih: İyi
  • Matematik: Düşük seviye ama konuyu anlayınca yapabiliyorum

Mart ayına kadar TYT’yi tamamen bitirmek istiyorum. Bu süreçte hangi konu anlatımlı kitapları almalı, hangi kaynaklarla çalışmalıyım? Özellikle matematik için hızlı ve verimli bir plan arıyorum.

Deneyimli arkadaşlardan ricam:

• Hangi kaynaklar gerçekten işe yarıyor?
  • Derslere göre adım adım bir çalışma rehberi paylaşabilir misiniz?
  • Önemli konu ve soru tipleri konusunda tavsiyeniz nedir?

Cevaplarınız gerçekten yol gösterici olacak, şimdiden teşekkürler!

Öncelikle şunu söyleyeyim, TYT adına mart ayına kadar o kadar çok şey yapabilirsiniz ki belki netleriniz arttıkça hedefiniz bile değişir. O yüzden daha vakit var, telaşa gerek yok.

Önce matematik ve Türkçe rutinlerinden başlamamız gerek, paragraf ve günlük matematik konu çalışması yapmamız lazım. Türkçeden Hız ve Renk paragraf Soru Bankası'nı alın, günlük 30 soru çözün. Her sabah dersin başına geçince ilk iş olarak onu yapın. Sonra da matematik çalışmasına geçelim, seviyeniz ne derecede tam bilmiyorum girdiğiniz deneme varsa kaç net yapmıştınız ona göre bir kaynak önerisi yapayım?

TYT Sosyal'e şu an çalışmayın, çalışsanız bile unutacaksınız. Sadece girdiğiniz denemelerde sosyaldeki sorularınızın doğrularını bir deftere not edin ara sıra tekrar edin çok faydası olur.

TYT Fen içinde netleriniz hafiften artmaya başlayınca bu kısma da başlarsınız.

Öncelikle şunu söyleyeyim, TYT adına mart ayına kadar o kadar çok şey yapabilirsiniz ki belki netleriniz arttıkça hedefiniz bile değişir. O yüzden daha vakit var, telaşa gerek yok.

Önce matematik ve Türkçe rutinlerinden başlamamız gerek, paragraf ve günlük matematik konu çalışması yapmamız lazım. Türkçeden hız ve renk paragraf soru bankası'nı alın, günlük 30 soru çözün. Her sabah dersin başına geçince ilk iş olarak onu yapın. Sonra da matematik çalışmasına geçelim, seviyeniz ne derecede tam bilmiyorum girdiğiniz deneme varsa kaç net yapmıştınız ona göre bir kaynak önerisi yapayım?

TYT Sosyal'e şu an çalışmayın, çalışsanız bile unutacaksınız. Sadece girdiğiniz denemelerde sosyaldeki sorularınızın doğrularını bir deftere not edin ara sıra tekrar edin çok faydası olur.

TYT fen içinde netleriniz hafiften artmaya başlayınca bu kısma da başlarsınız.

Paragraf için Bilgi Sarmal nasıldır?

Son düzenleyen: Moderatör:
konudan alakasız ama daha önce herhangi bir check-up yaptırdın mı şuanda üniversitedeyim tanıştığım çoğu kişinin msü ile bir geçmişi illahi oluyor hepsinin sağlık raporunda sorun çıkmış

Önce matematik ve Türkçe rutinlerinden başlamamız gerek, paragraf ve günlük matematik konu çalışması yapmamız lazım. Türkçeden hız ve renk paragraf soru bankası'nı alın, günlük 30 soru çözün. Her sabah dersin başına geçince ilk iş olarak onu yapın. Sonra da matematik çalışmasına geçelim, seviyeniz ne derecede tam bilmiyorum girdiğiniz deneme varsa kaç net yapmıştınız ona göre bir kaynak önerisi yapayım?

TYT fen içinde netleriniz hafiften artmaya başlayınca bu kısma da başlarsınız.

Rüştü hocanın 49 günde TYT Türkçe kitabı alınır mı? Elimde mert hocanın 70 günlük TYT ders kitaplarıı var zaten amacım ocağa kadar Türkçe, sosyal, marta kadar matematik, fen.

Rüştü hocanın 49 günde TYT Türkçe kitabı alınır mı? Elimde mert hocanın 70 günlük TYT ders kitaplarıı var zaten amacım ocağa kadar Türkçe, sosyal, marta kadar matematik, fen.

Rüştü hoca da iyidir ancak illa TYT Türkçe'den kamp ile ilerlemek istiyorsanız Kadir Gümüş daha iyidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı