İnceleme Marvel Rivals ilk izlenim

GamerZ754

Hectopat
Makaleler
9
Yer
istanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
gtx 1650ti 8x2 16gb ram r5 4600h
Marvel rivals.
Merhaba arkadaşlar Marvel rivals bugün çıktı birkaç saat oynama şansım oldu. Marvel Rivals Marvel karakterleri ile oynadığımız ow benzeri bir oyun. Oyun 3. şahıs olarak oynanıyor 6v6. açıkçası hiç ilgimi çekmeyen bir oyundu fakat Overwatch'daki smurf sorunu yüzünden bakmak istedim.

Optimizasyon (koymayı unutmuşlar)
Oyunun optimizasyonu bence kötü. GTX 1650 Ti R5 4600H 8x8 3200MHz RAM ile en düşük ayarlar FSR ile bile 60+ FPS alamıyorsunuz ayrıca grafikleri düşürmek de FPS'yi pek etkilemiyor görüntü oluşturma seçenekleri de pek işlevli değil AMD FSR vb. ow da Ultra ayarlarda 80+ FPS aldığımı belirteyim ikisi de benzer grafik kalitesine sahipler açıkçası. Yoğun aksiyonda da inanılmaz drop yiyor oyun.

Karakterler ve arayüz.
Oyundaki karakterlerin yeteneklerini yazılı ve videolu şekilde menüde görebiliyorsunuz. Marvel fanatiği değilim ama araştırdığım kadarıyla tüm karakterler oyunda yok.
Arayüz gayet sade oyun içinde karakterinizin yetenek ve kontrolleri yazıyor. Oyunda 3 sınıf var stetajist, düelist ve öncü. Hepsinin kendine has yetenekleri var ayrıca karakterlerde iş birliği gücüde var bu karakterinizin diğer takım arkadaşlarına sağladığı pasif özelliklerdir her karakterde var mı bilmiyorum.

Oyun dengesi (koymayı unutmuşlar)
Oyunda fark ettiğim ilk şey can ve hasarlardaki dengesizliklerdi açıkçası karakterlerin ulti hariç diğer yetenek hasarları yok denecek gibi bir şey bazı karakterlerin ultisi bile çok az hasar veriyor ayrıca can veren karakterler haddinden çok daha fazla can veriyor arkamda can basan biri varken Venom'la 4V1 attım mesela o kadar can basıyor ki canım azalmıyor bildiğin böyle olunca da karşıdaki rakipleri öldürmek deveye hendek atlatmaktan zor bir hale geliyor. Oyunda overpowered çarlar var Black Widow gibi karakterde hit scan olduğu için (merminin hızı yok sıktığınız an gitmesi ve vurması) ıskalama oranı çok düşük ve ayrıca aşırı yüksek hasar veriyor. Az ve öz konuşmak gerekirse owdan bile kötü oyun dengesi.

Kapanış.
Açıkçası birkaç saatten sonra maç bitse de çıksam diyeceğim bir konuma geldim. Optimizasyon oyun içi denge sorunları direkt oyundan sıkılmama sebep oldu zaten ben şahsen oynamam bu oyunu en azından biraz düzelene kadar kendiniz denerseniz dediklerime hak vereceksiniz eminim ki, iyi sosyaller.

Ben hiç beğenmedim ya. Bildiğin mobil oyun olmuş. NetEase bir kaç yıl önce Hyper Front diye oyun çıkarmıştı, aynı oyunun hissiyatını veriyor. Oyunu sanki emulator’den oynuyormuşum gibi hissediyorum. Delta Force’dan beri hiçbir ücretsiz oyuna güvenim kalmadı. Paralı oyunlardan devam.

Marvel Rivals.
Merhaba arkadaşlar Marvel Rivals bugün çıktı birkaç saat oynama şansım oldu. Marvel Rivals Marvel karakterleri ile oynadığımız ow benzeri bir oyun. Oyun 3. şahıs olarak oynanıyor 6v6. açıkçası hiç ilgimi çekmeyen bir oyundu fakat Overwatch'daki smurf sorunu yüzünden bakmak istedim.

Optimizasyon (koymayı unutmuşlar)
Oyunun optimizasyonu bence kötü. GTX 1650 Ti R5 4600H 8x8 3200MHz RAM ile en düşük ayarlar FSR ile bile 60+ FPS alamıyorsunuz ayrıca grafikleri düşürmek de FPS'yi pek etkilemiyor görüntü oluşturma seçenekleri de pek işlevli değil AMD FSR vb. ow da Ultra ayarlarda 80+ FPS aldığımı belirteyim ikisi de benzer grafik kalitesine sahipler açıkçası. Yoğun aksiyonda da inanılmaz drop yiyor oyun.

Karakterler ve arayüz.
Oyundaki karakterlerin yeteneklerini yazılı ve videolu şekilde menüde görebiliyorsunuz. Marvel fanatiği değilim ama araştırdığım kadarıyla tüm karakterler oyunda yok.
Arayüz gayet sade oyun içinde karakterinizin yetenek ve kontrolleri yazıyor. Oyunda 3 sınıf var stetajist, düelist ve öncü. Hepsinin kendine has yetenekleri var ayrıca karakterlerde iş birliği gücüde var bu karakterinizin diğer takım arkadaşlarına sağladığı pasif özelliklerdir her karakterde var mı bilmiyorum.

Oyun dengesi (koymayı unutmuşlar)
Oyunda fark ettiğim ilk şey can ve hasarlardaki dengesizliklerdi açıkçası karakterlerin ulti hariç diğer yetenek hasarları yok denecek gibi bir şey bazı karakterlerin ultisi bile çok az hasar veriyor ayrıca can veren karakterler haddinden çok daha fazla can veriyor arkamda can basan biri varken Venom'la 4V1 attım mesela o kadar can basıyor ki canım azalmıyor bildiğin böyle olunca da karşıdaki rakipleri öldürmek deveye hendek atlatmaktan zor bir hale geliyor. Oyunda overpowered çarlar var Black Widow gibi karakterde hit scan olduğu için (merminin hızı yok sıktığınız an gitmesi ve vurması) ıskalama oranı çok düşük ve ayrıca aşırı yüksek hasar veriyor. Az ve öz konuşmak gerekirse owdan bile kötü oyun dengesi.

Kapanış.
Açıkçası birkaç saatten sonra maç bitse de çıksam diyeceğim bir konuma geldim. Optimizasyon oyun içi denge sorunları direkt oyundan sıkılmama sebep oldu zaten ben şahsen oynamam bu oyunu en azından biraz düzelene kadar kendiniz denerseniz dediklerime hak vereceksiniz eminim ki, iyi sosyaller.

6 aydan fazladır bu oyunu bekleyip ön yüklemeden alan biri olarak söylüyorum kim vurduya gidiyorsunuz bazı karakterler ölmüyor sürekli can basma mekanizması yapmışlar ve aşırı saçma oyun optimize dahi edilmemiş boşa vakit kaybettiriyor maç bitsede gitsek havasına dönüyor karakterler çok hantal gitmiyor neredeyse 100 tane Marvel Hero'su koyup thanos gibi karakterleri koymamak başlı başına saçmalık zaten OW2 tarzı bir oyun yapmaya çalışıp batırmışlar ki kurucu şirketinin ismine bakarsanız Max 3-4 ay sonra P2W olacak. Dip not ekleyeyim 50 GB bunu indirip hasar mekanizması daha saçma olan bir oyun görmedim anında silip OW2'ye geri döndüm önermiyorum kesinlikle.

Tüm karakterleri şu anda beklemek saçmalık. 40'a yakın karakter tanıtıldı, (33 oyun 7'si sızdırıldı) Ve 3 boyutlu bir oyuna göre gayet iyi gidiyorlar. Karakter bakımından en dolu olan oyun Marvel SNAP o bile güncel karakter ekliyor.
isterse 1000 tane karakter olsun oyun saçma direkt mekanizma yok venom ve iron man ölmüyor black tek atıyor silahıyla falan tam saçmalık

Activision'ın gelmiş olduğu noktadan dolayı Call of Duty'den bile tiksiniyor olan bir kişi olarak Marvel karakterlerinin Overwatch teması üzerinden işlenmiş olmasını şahsen beğendim. Kesinlikle farklı bir tat aldım, umarım yapım geliştirilmeye ve büyümeye devam eder.

Önerilen GPU 2060 Super. Sendeki kart ile sorun yaşaman normal değil mi ?
1733516490974.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı