Marvel's Spider-Man 2'de 26 dil bulunuyor ama Türkçe yok!

10 sayfalık tartışma da tepki koyulması boşa mıdır boşa değil midir tartışması oldu çoğunlukla. Gereksiz bir tartışma işte.
Ben bu tartışmalara artık bu yüzden çok katılmamaya çalışıyorum. Bizim insanımız kendini küçük görmeye ya da şirket vb. büyük kuruluşları ilahlaştırmaya çok alışmış durumda. Amerikalı adamın koyduğu "RDR1 gibi 14 yıllık oyun 50 dolara mı satılır?" tepkisini Türk insanı "PC'ye yeni geliyor sonuçta." diye savunuyor. Türkçe dil desteği tarafında şirketi savunmayanı geçtim şirkete laf atan da tüm oyun şirketlerinin işi gücü yokmuş da Türkiye'ye düşmanmış gibi "Bunlar Türk düşmanı aga ya. Yani kesin öyle. Yoksa eklerdi." kafasında.
Ben şahsen önceki tartışmaları görmedim ve bu oyuna bu kadar çok dil eklendiğini PC'de gördüm. PS'de bakmadım hangi diller var diye. Klasik oluyor çünkü her oyunda 10-12 dil ekleniyor sadece. Ama bu kadar dil eklendiği halde Türkçenin olmadığını görenler ben de dahil şaşırmıştır.
Şaşırıp tepki gösterin ama bunu Sony ve Insomniac'a karşı yapmayın. Bu adamlar 2016'daki oyunlarına dublaj, 2021'deki oyunlarını altyazı eklemişti. Marvel ve Sony'nin Spider-Man oyunları için yaptığı anlaşmada oyunun hangi platformlara çıkabileceği, hangi platforma kaç ay sonra gelebileceğine kadar her türlü detayın tartışması var. Olayın Marvel'da bitiyor olma ihtimalı aşırı derecede yüksek.

Sen kesinlikle almalısın. Türk yama sektörü. İnanarak yazmışsın bir de. Haha.

Tepki vermektense ne idüğü belirsiz sitelerden içinde ne gibi trojanlerin olduğunu bilmedikleri yerlerden ekstra uğraşarak yama indirmeyi savunuyor insanlar. Garip.
Hayatında Türkçe olmayan bir oyuna ne kadar yama kurulumu yaptın merak ediyorum doğrusu.

:D Yahu ''ne idüğü belirsiz'' mi? Sıkıntı yok bilmeyen insanlar da olabilir anlayışla karşılamak lazım. Bu sektörde gayet güvenilir, işini doğru dürüst yapan isimler var. Anonymous çeviri, Sinnerclown vesaire daha bir çok isimler mevcut. Anladığım kadarıyla şimdiye kadar Türkçe yama kurmamışsınız.

Hayatında Türkçe olmayan bir oyuna ne kadar yama kurulumu yaptın merak ediyorum doğrusu.

:D yahu "ne idüğü belirsiz" mi? Sıkıntı yok bilmeyen insanlar da olabilir anlayışla karşılamak lazım. Bu sektörde gayet güvenilir, işini doğru dürüst yapan isimler var. Anonymous Çeviri, sinnerclown vesaire daha birçok isimler mevcut. Anladığım kadarıyla şimdiye kadar Türkçe yama kurmamışsınız.

Ayrıca son baktığımda Starfield çok detaylı bir oyundu, Türkçe oynayayım dedim Anonymous aylık üyelik ile paralı olarak yama veriyor. Haklısın oyunu aldığın gibi değil de sonradan para vererek yamayla oyun oynamak çok mantıklı.

Peki yama sektörü güzel kardeşim konsol kullanıcılarına oyun çıktığında ne tavsiye edersin? Onlar nasıl yama kursunlar?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bu tartışmalara artık bu yüzden çok katılmamaya çalışıyorum. Bizim insanımız kendini küçük görmeye ya da şirket vb. büyük kuruluşları ilahlaştırmaya çok alışmış durumda. Amerikalı adamın koyduğu "RDR1 gibi 14 yıllık oyun 50 dolara mı satılır?" tepkisini Türk insanı "PC'ye yeni geliyor sonuçta." diye savunuyor. Türkçe dil desteği tarafında şirketi savunmayanı geçtim şirkete laf atan da tüm oyun şirketlerinin işi gücü yokmuş da Türkiye'ye düşmanmış gibi "Bunlar Türk düşmanı aga ya. Yani kesin öyle. Yoksa eklerdi." kafasında.

Şaşırıp tepki gösterin ama bunu Sony ve Insomniac'a karşı yapmayın. Bu adamlar 2016'daki oyunlarına dublaj, 2021'deki oyunlarını altyazı eklemişti. Marvel ve Sony'nin Spider-Man oyunları için yaptığı anlaşmada oyunun hangi platformlara çıkabileceği, hangi platforma kaç ay sonra gelebileceğine kadar her türlü detayın tartışması var. Olayın Marvel'da bitiyor olma ihtimalı aşırı derecede yüksek.
Genel olarak bakarsak bir çok oyunda o kadar dil mevcutken Türkçe dili yok. Oturup düşündüğünde neden yok diyorsun. Ayrıca tüm bu yasaklamalar da dahil.

Merakını gidereyim muhtemelen senin yaşından daha fazla. Mübalağa yapmıyorum. 98 yılından beri PC sahihiyim. Senin yaşından daha fazla yama kurulumu yaptım. İngilizce seviyem yeterli çoğu oyunda ihtiyaç duymuyorum ama ana dilimde oyun görmeyi doğal olarak seviyorum. Hani ana dilim ya fena olmuyor.

Ayrıca son baktığımda Starfield çok detaylı bir oyundu Türkçe oynayayım dedim anonymous aylık üyelik ile paralı olarak yama veriyor. Haklısın oyunu aldığın gibi değil de sonradan para vererek yamayla oyun oynamak çok mantıklı.

Peki yama sektörü güzel kardeşim konsol kullanıcılarına oyun çıktığında ne tavsiye edersin? Onlar nasıl yama kursunlar?
Ücretsiz yama yapanlar var dediğim gibi o da bir tek şu anda SinnerClown'ı tanıyorum, Ücretsiz yama yapan.

Konsol üzerinde yapacak bir şey yok ben bilgisayar üzerine konuşuyorum. Malum konsolda yama kurulumu yapamıyorsun.

Ayrıca son baktığımda Starfield çok detaylı bir oyundu, Türkçe oynayayım dedim Anonymous aylık üyelik ile paralı olarak yama veriyor. Haklısın oyunu aldığın gibi değil de sonradan para vererek yamayla oyun oynamak çok mantıklı.

Ek olarak, Ben Azerbaycanlıyım. burada yaşıyorum burada doğup büyüdüm benim de anadilim bu. Demek istediğim ona bakarsan hiçbir oyunda Azerbaycan dilini göremezsin, belki vardır o da bir iki oyunda.

Genel olarak bakarsak birçok oyunda o kadar dil mevcutken Türkçe dili yok. Oturup düşündüğünde neden yok diyorsun. Ayrıca tüm bu yasaklamalar da dahil.

Ücretsiz yama yapanlar var dediğim gibi o da bir tek şu anda sinnerclown'ı tanıyorum, ücretsiz yama yapan.

Konsol üzerinde yapacak bir şey yok ben bilgisayar üzerine konuşuyorum. Malum konsolda yama kurulumu yapamıyorsun.

AAA cidden yapamıyor musun? Türk yama sektörünün binlerce kişinin ayıbı o halde. Konsolcular da gitsinler İngilizce öğrensinler. O neymiş öyle armut piş ağzıma düş.

AAA cidden yapamıyor musun? Türk yama sektörünün binlerce kişinin ayıbı o halde. Konsolcular da gitsinler İngilizce öğrensinler. O neymiş öyle armut piş ağzıma düş.
Burada yaşım da yaşım diyerek geçiniyorsun ama ben senin yaşının o kadar olduğunu bile sanmıyorum. Daha da fazla ciddiye almıyorum iyi günler, iyi sosyaler.

Genel olarak bakarsak birçok oyunda o kadar dil mevcutken Türkçe dili yok. Oturup düşündüğünde neden yok diyorsun. Ayrıca tüm bu yasaklamalar da dahil.

Ücretsiz yama yapanlar var dediğim gibi o da bir tek şu anda sinnerclown'ı tanıyorum, ücretsiz yama yapan.

Ek olarak, ben azerbaycanlıyım. Burada yaşıyorum burada doğup büyüdüm benim de anadilim bu. Demek istediğim ona bakarsan hiçbir oyunda Azerbaycan dilini göremezsin, belki vardır o da bir iki oyunda.

Azerbaycan dilini görmemen normal. Türkiye 90 milyona yaklaşan bir nüfusa sahip. Azerbaycan ile oyun sektörü olarak karşılaştırılamayız. Azerbaycan'lı olarak bu sizin de işinize geliyor onu anlamanı isterdim. Sizi yıllarca yönetmiş Rusların diliyle mi oyun oynamak istersin ki bildiğini varsayıyorum da yeni neslin Rusça bilgisi ne durumda bilmiyorum yoksa senin Azerbaycan türkçene çok yakın Türkiye türkçesi ile mi oyun oynamak istersin?

Bundan yıllar önce Azerbaycan şivesi diyeceğim artık dili demeyeceğim anlaması biraz zor gelirdi biraz birbirimizi takip edince araya karışan Rusça kelimeler hariç bir azerbaycanlıyı rahatlıkla anlayabiliyorum.

Burada yaşım da yaşım diyerek geçiniyorsun ama ben senin yaşının o kadar olduğunu bile sanmıyorum. Daha da fazla ciddiye almıyorum iyi günler, iyi sosyaler.
Aslında 1 yaş daha fazlayım. Zamanında yanlış yapmışım. Beni ciddiye almamanız üzdü lakin yaşayabilirim. Görüşmemek üzere.

Bu oyuna para falan vermeyin o zaman. Çok meraklıysanız korsan oynayın. Bu resmen Türk düşmanlığıdır. Türkçe dünyada en çok konuşulan diller arasında. Bu listede 5 milyon nüfuslu ülke bile var. Bizim İstanbul tek başına 15 milyon.

Ya isteyen alır oynar isteyen almaz kazandırmaz niye uzuyor mesele alan yama yükler geçer yani :D bu kadar tartışmaya gerek yok ki hayat kısa.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı