Masadan düşen bilgisayara ne yapılmalı?

Ben de kasamı yere düşürmüştüm. Yere düşürdükten sonra HDD kafa vurmaya başlamıştı. O USB girişini penseyle düzeltebilirsiniz. Oyunlarda sorun yoksa bir problem yoktur ama siz yine de HDD'ye HD Tune programı ile bir bad sector taraması yapın.

@Baş-ül Adam hocam HD Tune Pro indirdim benchmark ksımından HDD için benchmark başlattım başka ne yapmam gerekiyor, ayrıca SSD için ne yapabilirim? İşlemci muhtemelen zarar görmemiştir, RAM de aynı şekilde ama başka nasıl kontrol edebilirim?
SSD düşmeden zarar görmez. Bir tek HDD ve ekran kartı zarar görür. Ki zaten ekran kartın yokmuş. HDD testi temiz çıkarsa başka endişelenmeni gerektirecek herhangi bir şey yok.

Benchmark bitti, başka bir teste bakmama gerek var mı hocam?
CrystalDiskİnfo ekranını buraya atsan iyi olur.

Ayrıca burada bilgisayarcıya götür diyen mantıksız arkadaşlara ithafta bulunacağım. Arkadaş bilgisayarcıya götürecekse biz niye buradayız biraz mantıklı mı düşünseniz acaba. Saçma sapan mesaj kalabalığı yapmayın. Forumlar destek için var.

CrystalDiskInfo ekranını buraya atsan iyi olur.

Ayrıca burada bilgisayarcıya götür diyen mantıksız arkadaşlara ithafta bulunacağım. Arkadaş bilgisayarcıya götürecekse biz niye buradayız biraz mantıklı mı düşünseniz acaba. Saçma sapan mesaj kalabalığı yapmayın. Forumlar destek için var.

Bir de health kısmında 'ok' yazıyor yeşil bir şekilde.

Tamamdır. Şu anlık sorun yok. Bir de CrystalDiskInfo ekranını atarsan sorun olup olmadığından yüksek ihtimal emin olacağız.

Hocam SSD'nin sağlığı 1 ayda yüzde 1 düşmüş. Sorun olur mu acaba? Bir de sıcaklıklar fazla mı sizce? Fan alacaktım kasayı öyle düşürünce moralim çok bozuldu PC'yi görmek istemiyorum resmen :(

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.jpg
    Screenshot_1.jpg
    103,4 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_2.jpg
    Screenshot_2.jpg
    112 KB · Görüntüleme: 24
Hocam SSD'nin sağlığı 1 ayda yüzde 1 düşmüş. Sorun olur mu acaba?
Sorun olmaz. Zaten sağlık değeri gerçek sağlığını göstermiyor. Belirtilmiş toplam okuma-yazma değerinin çok üstüne çıkabiliyor. Ayrıca CrystaDiskİnfo'nun dilini İngilizce yapar mısın? Türkçe çevirileri çok berbatmış.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı