Masaüstü bilgisayar açılmıyor

Hayır RAM'lerin yerini değiştirince açıldı 1 dk sonra geri kapandı. Başka bir yöntem olarak 10 kere açma düğmesine baksarak 15 saniye basılı tuttum sonra açıldı gayet iyiydi sonra bir daha açmak istediğim zaman açılmadı.
10 kez açma tuşuna bastıysanız, muhtemelen statik elektriği atmayı denemişsinizdir. PSU'da sorun olup olmadığını kesin olarak söyleyemiyorum çünkü anakartınızdaki yeşil ışık yanıyor ve bu genellikle anakartın güç aldığını gösterir. Ancak, sorunu tam olarak anlayamadım. PSU'da şüphelerim var, ama aynı zamanda RAM'lerinizde de sorun olabilir.

RAM'lerinizi silgi ile temizlemeyi deneyin; oksitlenme olabilir. RAM'leri çift olarak kullanmak yerine tek tek deneyin. Bu, sorunun RAM ile ilgili olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.

Anakarttan farklı bir LED ışığı yanıyor mu veya bip sesi geliyor mu?

10 kez açma tuşuna bastıysanız, muhtemelen statik elektriği atmayı denemişsinizdir. PSU'da sorun olup olmadığını kesin olarak söyleyemiyorum çünkü anakartınızdaki yeşil ışık yanıyor ve bu genellikle anakartın güç aldığını gösterir. Ancak, sorunu tam olarak anlayamadım. PSU'da şüphelerim var, ama aynı zamanda RAM'lerinizde de sorun olabilir.

RAM'lerinizi silgi ile temizlemeyi deneyin; oksitlenme olabilir. RAM'leri çift olarak kullanmak yerine tek tek deneyin. Bu, sorunun RAM ile ilgili olup olmadığını belirlemenize yardımcı olabilir.

PSU markası nedir?

Son düzenleme:

PSU markası nedir?
Herkangi başka bir ışık veya bip sesi gelmiyor ram leri tek tek denedim sildim olmadı psu markası Boost 400w

Hocam Tek Ram çalıştırmayı deneyebilir misiniz önce tüm Ram'lerin pinlerini silgi ile temizleyin eğer oksitlenme olduysa o yüzden çalışmayabilir.
2 Ram'ide teker teker takıp deneyin
Denedim olmadı malesef

Ram uç kısımlarını silgi ile sil ve sadece en sağdaki slota tak RAM'leri tek tek dene.

Herkangi başka bir ışık veya bip sesi gelmiyor ram leri tek tek denedim sildim olmadı psu markası Boost 400w

Denedim olmadı malesef
Sadece Boost mu demişsiniz hocam? PowerBoost ise sanki kasada C4 varmış gibi! Elinizde deneyebileceğiniz başka bir PSU varsa onu deneyin, yoksa teknik servise götürün. Yani, kasa havaya uçmadan önce bir bakılsın! FSP, Cooler Master, High Power, Corsair gibi markaları tercih edin. Gamepower, Everest, Rampage, Platon, PowerBoost gibi markalardan ise uzak durun; PSU, sistemde gerçekten önemli bir yer tutar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı