Masaüstü bilgisayar harici HDD'yi görmüyor

RAZI

Hectopat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar konu başlığında sorunumu görebilirsiniz. Harici hard diski bilgisayar görmüyor. Taktığımda hiçbir şey olmuyor, disk yönetimine giriyorum orada gözükmüyor ve kasanın ön panelindeki porta takıyorum orada görüyor. Fakat hard disk bu sefer de kafa atıyor, tık tık sesler gelmeye başlıyor ve hard diskin içine girdiğimde kasıyor fakat servise götürdüğümde laptopa takılı bir şekilde gördüm ve hiçbir sorun yoktu serviste fakat benim bilgisayarımda böyle bir sorun var.

Bu sefer kasanın arkasını deneyeyim dedim oraya taktım, orada harici hardiskin ışığı yanıyor çalışıyor yani ama hiç gözükmüyor. Daha önce de dediğim gibi yani buraya danışmak istedim. Yazılımsal bir şey falandır diye belki.

1. Sürücü Güncellemesi:
- Windows Güncelleme Merkezi'nden bilgisayarınızın en son sürücülerinin yüklü olduğundan emin olun.
- Bilgisayarınızın üreticisinin destek sayfasından en güncel sürücüleri indirip yükleyin.
- Ayrıca harici sabit diskinizin üreticisinin web sitesinden ilgili sürücüleri kontrol edin.

2. Bağlantı Kontrolü:
- Harici sabit diskinizi bağladığınız USB kablosunun sağlam ve çalışır durumda olduğundan emin olun. Gerekirse farklı bir kablo kullanın.
- Harici sabit diskinizi bilgisayarınızın farklı USB portlarına bağlayın.
- Güç kaynağının (adaptör) düzgün çalıştığını kontrol edin.

3. Disk Yönetimi:
- Windows Disk Yönetimi'ni açın (diskmgmt.msc).
- Burada harici sabit diskinizin görünüp görünmediğini kontrol edin.
- Eğer görünüyorsa, disk bölümlenmiş ve biçimlendirilmiş olabilir. Sağ tıklayarak gerekli işlemleri yapabilirsiniz.
- Disk görünmüyorsa, diskte fiziksel bir sorun olabilir.

4. BIOS/UEFI Ayarları:
- Bilgisayarınızın BIOS/UEFI ayarlarına girin.
- USB ve SATA ayarlarını kontrol edin, gerekirse değişiklikler yapın.
- BIOS'ta "Gizli Aygıtları Göster" veya benzeri bir seçenek varsa onu etkinleştirin.

5. Disk Kontrol Aracı:
- Windows'un yerleşik "chkdsk" komutunu kullanarak harici sabit diskinizi kontrol edebilirsiniz.
- Komut İstemi'nde "chkdsk G: /f" (G harfini diskinizin harfi ile değiştirin) yazarak diski kontrol edebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı