Masaüstü bilgisayar nasıl temizlenir?

Daha fazla  
Merhabalar, bir gün bilgisayar kasamı kontrol ettiğimde tozlandığını gördüm ve temizlemeye karar verdim, saç kurutma makinesi veya elektrik süpürgesi ile temizlenir mi fikrim yok acaba nasıl temizlenir anlatır mısınız?

Merhabalar, bir gün bilgisayar kasamı kontrol ettiğimde tozlandığını gördüm ve temizlemeye karar verdim, saç kurutma makinesi veya elektrik süpürgesi ile temizlenir mi fikrim yok acaba nasıl temizlenir anlatır mısınız?
Sıcak hava tutmadığın sürece saç kurutma da olur süpürge de olur. Ben fanları boya fırçaları ile temizliyordum. Tek dikkat etmeniz gereken kartlara zarar vermemek. Su vs kullanacaksınız temizlediğiniz parçayı pc ye takmadan önce iyice kurutun.

Fanların aşırı dönmesini engelleyerek süpürge ile alabilirsin. Fanları ise kulak çubuğu ile temizle.
Yeniden kontrol ettim ve ekran kartı, işlemci vs. tozlanmadığını gördüm sadece kasa içinin en altında toz parçacıkları var ama orada sadece kablolar var, ve kasanın üstünde mıknatıslı bir filtre olduğunu fark ettim, görselini attım.

Dosya Ekleri

• resim_2023-02-26_201516149.png
    resim_2023-02-26_201516149.png
    468 KB · Görüntüleme: 122
Hocam elinize alın saç kurutma makinesini soğuk hava üflemesine dikkat edin dışarıda bir yerde tüm kasaya tutun fanları falan da kulak çubuğu ile temizleyin yıkama yapmak fanlara bana çok ekstrem bir işlem gibi geliyor gerek yok.

Yeniden kontrol ettim ve ekran kartı, işlemci vs. tozlanmadığını gördüm sadece kasa içinin en altında toz parçacıkları var ama orada sadece kablolar var, ve kasanın üstünde mıknatıslı bir filtre olduğunu fark ettim, görselini attım.
Arada bir bu filtreyi alın güzelce silin daha sonra geri yapıştırın, altta da buna benzer bir filtre var onu da söküp temizleyip geri takarsanız kasanızın içinin tozlanmasını bir nebze önleyebilirsiniz.

Sıcak hava tutmadığın sürece saç kurutma da olur süpürge de olur. Ben fanları boya fırçaları ile temizliyordum. Tek dikkat etmeniz gereken kartlara zarar vermemek. Su vs kullanacaksınız temizlediğiniz parçayı pc ye takmadan önce iyice kurutun.
Süpürge ile temizlemek ekran kartı, işlemci vs. zarar verir mi?

Süpürge ile temizlemek ekran kartı, işlemci vs. zarar verir mi?
Hayır sadece fanları döndürmemeye çalış. Süpürge fanları çok hızlı döndürebiliyor bu da parçaların ömrünü büyük ölçüde yer. Onun dışında herhangi bir elektronik problem yaşamazsınız. Ama imkanınız var ise el kompresörü öneririm. Evinizdeki süpürge nasıl bilemiyorum ama bizim süpürge tam çekemiyor tozları o yüzden kompresör tarzı bir şey ile tozları uzaklaştırabilirsin. Tabi bu işlemi dışarda yapman gerek yoksa ev çok toz olur. Kısacası fanları döndürmemeye çalışın ve kartlara hiçbir şekilde fiziksel temasta bulunmayın. Güç kaynağını da kapatın kendi üstünde bulunan tuştan. Çarpma, çizme vs olmadığı sürece sorunsuz temizlik yapabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı