Masaüstü Bilgisayar Temizliği

Küçük kompresör ile bütün bilgisayarı temizleme şansımız var mıdır? Ve ucuz küçük kompresör önerebilir misiniz?
Fanları temizlemede saç kurutma makinası yetersiz kalabiliyor. Kompresör tavsiye ederim en ucuzunu alın fark etmez.

Sakın fanların üstüne üfleme hızını vs. bilmediğiniz kompresör, saç kurutma makinesi gibi şeylerle üflemeyin. Fanın dönebileceği maksimum RPM değerini aşıp fanı bozabilir veya performansını düşürüp sesli çalışmasına neden olabilirler.

Saç kurutma makinelerinin içine çekme özelliği mi varmış? Cidden öyle bir şey varsa çok iyi.
İçine çekmiyor. Sen onu oraya tuttuğunda toz geri tepip motorun olduğu yere girebiliyor. Zaten ondan sonra oluşan kokudan makinenin hasar gördüğünü anlayabilirsin. Deneyip onayladığım için söylüyorum.

Sabit tutarak yapılsa sıkıntı olur mu ?

Fanların içinde Bearing denilen şeyler vardır. Bunların ne olduğunu, ne işe yaradığını anlatmam uzun sürer ve istemiyorum. Araştırıp öğrenebilirsiniz. Düşük hızda yaparsanız sıkıntı olmaz. Köklerseniz veya düşük hızda yaptığınızı sanıp maksimum RPM değerini aşarsanız bunu bozma ihtimaliniz yüksek.

Ben tornavida ile dönmesini engelliyorum sonra son gazla kompresörle üfletiyorum bir şey olmuyor. Bu işlemi 3 farklı fana 10'dan fazla uygulamışımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…